ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

νεανικη επιχειρηματικοτητα

Η Αναπτυξιακή Εταιρία Έβρου Α.Ε πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για την προδημοσίευση Προγραμμάτων με στόχο την Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας.
Tο πρόγραμμα της «Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007 – 2013 (ΕΠΑΝ ΙΙ. θεσπίζει δράσεις που αποσκοπούν στη διευκόλυνση της ίδρυσης επιχειρήσεων από νέους 18 μέχρι 39 χρονών και από νέες γυναίκες ηλικίας μέχρι 55 ετών, σε όλους σχεδόν τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. Κεντρικός στόχος του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007 – 2013 (ΕΠΑΝ ΙΙ) είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και του παραγωγικού συστήματος.
Οι δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας νέων και επιχειρηματικότητας γυναικών στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2013, θα ανέλθουν συνολικά στα 250 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο παρουσίασε τον πρώτο κύκλο των προγραμμάτων και θα ακολουθήσουν και άλλοι μέσα στο 2009.
ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ-ΠΩΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ
Στο πρόγραμμα εντάσσεται το σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του τομέα της μεταποίησης, του εμπορίου, των υπηρεσιών, του τουρισμού και της ανακύκλωσης, πλην εξαιρέσεων που αναφέρονται ρητά στον Κανονισμό του Προγράμματος. Εξαιρούνται επίσης επιχειρήσεις που αναπτύσσονται ή δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο σύμβασης franchising.
Οι δαπάνες που χρηματοδοτούνται είναι, εξοπλισμός και ειδικές εγκαταστάσεις, κτιριακά - διαμόρφωση χώρων, τεχνογνωσία.
Ο πρώτος κύκλος των προγραμμάτων έχει προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 40 αποτελούν δημόσια δαπάνη και τα υπόλοιπα είναι ιδιωτική δαπάνη.
Οι υποβαλλόμενες προτάσεις θα έχουν προϋπολογισμούς που θα ξεκινάνε από 30 χιλιάδες ευρώ και θα φτάνουν μέχρι και τις 200 χιλιάδες ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση του κάθε επιχειρηματικού σχεδίου θα είναι 50%. Για τα μικρά νησιά και τις πυρόπληκτες περιοχές, η χρηματοδότηση θα φτάνει στο 60%.

ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Προδημοσιεύθηκε η προκήρυξη για την ενίσχυση ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) του ΕΣΠΑ
Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά Επιχειρήσεις όλων των κλάδων (Μεταποιητικές Επιχειρήσεις, Τουριστικές Επιχειρήσεις, Εμπορικές Επιχειρήσεις, Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών), με σκοπό τον εκσυγχρονισμό, την αναβάθμιση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος θα είναι ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ.Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις που ανήκουν στον κλάδο της μεταποίησης θα επιδοτηθούν για δαπάνες όπως:
· Ανέγερση κτιρίων
· Ανακαίνιση - κτιριακές δαπάνες (ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, υδραυλικές εργασίες, βαψίματα, πλακάκια, δαπάνες περιβάλλοντα χώρου κτλ)
· Αγορά μηχανημάτων
· Αγορά λοιπού εξοπλισμού (κλαρκ, ράφια, κλιματισμός, τηλεφωνικά κέντρα, συστήματα πυρόσβεσης/ πυροπροστασίας, συστήματα ασφαλείας, συστήματα εξαερισμού κτλ)
· Αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών
· Αγορά λογισμικού (λογιστικά προγράμματα, ERP, CRM, λοιπά εξειδικευμένα ανά επιχείρηση προγράμματα)
· Πιστοποίηση συστημάτων ποιότητας (ISO – HACCP κτλ)
· Δημιουργία site στο internet
· Διαφημιστικές δαπάνες, δαπάνες προώθησης (καταχωρήσεις σε περιοδικά/εφημερίδες/ιντερνετ, συμμετοχή σε εκθέσεις, εκτύπωση διαφημιστικών φυλλαδίων, κτλ)
· Εξοπλισμός και εγκαταστάσεις προστασίας του περιβάλλοντος
· Εξοπλισμός και εγκαταστάσεις εξοικονόμησης ενέργειας
· Αγορά δικαιωμάτων τεχνογνωσίας
· Η οριστικοποίηση των προαναφερθέντων πληροφοριών θα γίνει με την επίσημη προκήρυξή του προγράμματος.
ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Οι επιχειρήσεις που μπορούν να αιτηθούν επιδότηση από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πρέπει να:
· Να ανήκουν στους προαναφερόμενους κλάδους
· Να έχουν συμπληρώσει δύο τουλάχιστον πλήρεις δωδεκάμηνες και κλεισμένες διαχειριστικές χρήσεις.
· Να έχουν Μέσο Ετήσιο Κύκλο Εργασιών (τζίρος) από 30.000 ευρώ έως 10.000.000 ευρώ
· Να απασχολούν λιγότερο από 50 άτομα προσωπικό
· Να λειτουργούν νόμιμα και να έχουν σε ισχύ όλες τις απαιτούμενες από το νόμο άδειες.
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ
· Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε πρότασης δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης κυμαίνεται από 20.000 €. Έως 300.0000€ ανάλογα με τον κλάδο που ανήκει η επιχείρηση.
· Τα ποσοστά της επιχορήγησης για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης θα ανέρχονται περίπου στο 65%. Η ιδία συμμετοχή πρέπει να είναι τουλάχιστον 20% του συνόλου της επένδυσης Τραπεζικό δάνειο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλά δεν μπορεί να υπερβαίνει το 15% του συνολικού προϋπολογισμού

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές μπορούν να απευθύνονται στην Αναπτυξιακή Εταιρία Έβρου Α.Ε. Υπεύθυνη Κέντρου Υποδοχής Επενδυτών Ν. Έβρου κα Μαρία Νικολαΐδου ( τηλέφωνα επικοινωνίας 2551036229, 2551021910).