ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

αντι ο ο ο

Την είδηση της αποχώρησής του έδωσε ο ίδιος ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Brian Ho Yee κατά την επίσκεψή τους στην Ξάνθης την Τρίτη με την ευκαιρία της συναυλίας της μπλουζ μπάντας στο ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης το βράδυ της Τρίτης.
Ο διπλωμάτης που υπηρέτησε για τρία χρόνια στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε πολλές φορές την περιοχή, είχε θέσει ως στόχο του την προσέλκυση Αμερικανών επενδυτών στην Θράκη, προσπάθεια που δεν φαίνεται να είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Από την άλλη πλευρά η θητεία του κρίθηκε και αμφιλεγόμενη καθώς υπήρξαν και αρκετοί που κατηγόρησαν τον αμερικανό διπλωμάτη για τις παρεμβάσεις του στα εσωτερικά της χώρας και ειδικά στα θέματα μειονοτήτων, ενθυμούμενοι και το αντίστοιχο παρελθόν του στο Κοσσυφοπέδιο. Η θητεία του στην Ελλάδα λήγει τον ερχόμενο Αύγουστο οπότε και θα φύγει για το Αφγανιστάν όπου τοποθετήθηκε, παραδίδοντας στην αντικαταστάτη του Κάθριν Κέυ για την οποία μίλησε με τα καλύτερα λόγια.
Όπως είπε ο κ. Yee: «Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες, τον Δήμαρχο της Ξάνθης, για τα τρία χρόνια συνεργασίας που είχα. Θα φύγω απ’ την Ελλάδα και θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία και στο μέλλον. Ευχαριστώ για την φιλοξενία των φίλων μου στη Β. Ελλάδα αλλά και για τις δραστηριότητες που οργανώσαμε σε συνεργασία με τους Έλληνες στη Β. Ελλάδα. Ήταν πολύ θετική εμπειρία για μένα. Πηγαίνω στο Αφγανιστάν. Ένας στόχος ήταν να δυναμώσουμε τους δεσμούς, επιχειρηματικούς και υπάρχει πρόοδος βέβαια έχουμε κι άλλο δρόμο μπροστά μας. Εξαιρετική η Κάθριν Κέυ, εξαιρετική διπλωμάτης. Μια πολύ καλή φίλη της Ελλάδας και της Β. Ελλάδας ειδικά. Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι το παράδειγμα του πολυπολιτισμού της περιοχής, ανθρώπους με διαφορετικές θρησκείες, γλώσσες, παράδοσης που μένουν μαζί με πολύ καλές σχέσεις και μπορεί αν είναι παράδειγμα για την Ευρώπη κι όλο τον κόσμο. Υπάρχουν προκλήσεις αλλά οι άνθρωποι εδώ μπορούν να βρουν τις λύσεις».
xanthipress