ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ειδικα σχολεια

Το πολυσήμαντο κοινωνικό έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί, το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, που υπηρετούν στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής των τριών νομών της Θράκης, καθώς και τους γονείς των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, εξήρε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης χαιρετίζοντας τις εργασίες της ημερίδας με θέμα «Η Ειδική Αγωγή σήμερα» που διοργάνωσε η Νομαρχία Έβρου σε συνεργασία με την 8η Περιφέρεια Ειδικής Αγωγής στην Αλεξανδρούπολη, το απόγευμα της Παρασκευής 22 Μαΐου 2009.
Ο κ. Ζαμπουνίδης τόνισε ότι η Νομαρχία Έβρου θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους, στήριζε και θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο τους γιατί όπως ανέφερε χαρακτηριστικά θαυμάζει την προσπάθειά τους σε ένα τόσο μεγάλο και σοβαρό θέμα, όπως είναι αυτό της ειδικής σχολικής αγωγής.
Η Νομαρχία Έβρου, έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση με τους περιορισμένους πόρους που διαθέτει, αλλά έχοντας πλήρη επίγνωση του μεγέθους του προβλήματος. Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένες παρεμβάσεις της:
2009: Έργο ΚΑΠ. Συμμετοχή σε δράσεις που οργανώνουν τα ειδικά σχολεία 20.000 Ευρώ.
2008: Έργο ΚΑΠ. Συμμετοχή σε δράσεις που οργανώνουν τα ειδικά σχολεία 10.000 Ευρώ.
2009: Στήριξη δράσεων ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού και ατόμων που απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό 35.000 Ευρώ.
2008: Στήριξη δράσεων ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού και ατόμων που απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό 15.000 Ευρώ.
Σχολικό Έτος 2008 – 2009: Μεταφορά μαθητών ειδικών σχολείων και ειδικών εργαστηρίων Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδας 343.564 Ευρώ
Την ημερίδα συντόνισε ο υπεύθυνος Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής Πατέρας Απόστολος Καβαλιώτης με ομιλητές τους: Χαράλαμπο Παπαϊωάννου - Διευθυντή της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του ΥΠΕΠΘ με θέμα «Ο νέος νόμος 3699/2008 της Ειδικής Αγωγής», Βασίλη Κουρμπέτη - Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με θέμα «Νέες τεχνολογίες και άτομα με αναπηρία» και Πέτρο Στογιόπουλο - Σχολικό Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής της 7ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας με θέμα «Μαθησιακές δυσκολίες».