ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

νομαρχιακο συμβουλιο εβρου

Πραγματοποιήθηκε χτες η τακτική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη με εφτά θέματα ημερήσιας διάταξης και δύο προ ημερησίας.
Τρία από αυτά παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρώτο, το προ ημερησίας διάταξης ζήτημα που έθεσε ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Κογιομτζής και αφορά στην ψήφιση της 42525/22-04-2009 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την καλλιέργεια του βαμβακιού. Ομόφωνα αποφασίστηκε να σταλεί ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και να ζητείται η τροποποίηση της ΚΥΑ που περιλαμβάνει μέτρα για τους βαμβακοκαλλιεργητές και η οποία θίγει τους αγρότες του Έβρου. Μάλιστα ο Νομάρχης Έβρου δήλωσε σχετικά «Είναι άδικη η ΚΥΑ και δεν είναι υπόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μην το ισχυριστεί κανείς αυτό, είναι καθαρά εθνική πολιτική. Ενισχύει τους βαμβακοπαραγωγούς της Θεσσαλίας και ουσιαστικά αποκλείει τους δικούς μας παραγωγούς. Εάν δεν αλλάξει η ΚΥΑ η καλλιέργεια βάμβακος θα διακοπεί στο νομό μας. Ο νομός μας από την εφαρμογή της ΚΥΑ θα απολέσει ποσό μεγαλύτερο των 8-10 εκατομμυρίων ευρώ από ενισχύσεις, αφού εκτιμάται ότι θα καλλιεργηθούν τουλάχιστον 100.000 λιγότερα στρέμματα. Είναι μια προσπάθεια που έγινε και παλιότερα, αλλά ανατράπηκε. Ήταν μια απόπειρα να καλλιεργείται το βαμβάκι μόνο στη Θεσσαλία. Και τώρα ήρθε από την πίσω πόρτα με μια ΚΥΑ.» Το επόμενο θέμα που κυριάρχησε ήταν η έγκριση του έργου «Στήριξη Εθελοντικών Οργανώσεων», προϋπολογισμού 75.000 ευρώ, και αφορά στην προμήθεια επιχειρησιακού εξοπλισμού που θα δοθεί για χρήση στις τοπικές Εθελοντικές Οργανώσεις. Ο κ. Ζαμπουνίδης τόνισε πως «Όποτε χρειαστήκαμε τις Εθελοντικές Ομάδες ήταν στην πρώτη γραμμή μαζί μας. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την εθελοντική προσφορά τους.» Δήλωσε, επίσης, ότι η Νομαρχία Έβρου έχει καταθέσει πρόταση για να διεξαχθεί τον Μάιο του 2010, στις όχθες του Άρδα, στις Καστανιές, Πανευρωπαϊκή Άσκηση Πολιτικής Προστασίας με θέμα τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, αλλά και χημικά ατυχήματα. «Στην Πανευρωπαϊκή Άσκηση θα συμμετέχουν η Αγγλία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ιταλία και φυσικά η Ελλάδα, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μια σειρά από εθελοντικές ομάδες και φυσικά οι δικές μας.» υπογράμμισε ο Νομάρχης Έβρου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε, επίσης, η πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία για τον τόπο μας» κ. Στέφανου Σπάση για την κατασκευή οικολογικού γηπέδου Γκολφ (eco-golf) στον Έβρο. Σχετικά ο Νομάρχης Έβρου δήλωσε «Είναι μια καλή πρόταση, στην οποία είπαμε ομόφωνα ναι. Είναι ένα τεράστιο έργο με προϋπολογισμό 100-150 εκατομμύρια ευρώ. Θέλει έκταση 1000-2000 στρέμματα και πρέπει να υπάρχουν υποστηρικτικές δομές, δηλαδή ξενοδοχεία κα. Συμφωνήσαμε να διερευνήσουμε τι εκτάσεις υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, να δούμε ποιο είναι το κόστος της μελέτης βιωσιμότητας και αν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Άλλωστε οι ανάγκες ενός τέτοιου γηπέδου σε νερό ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο κυβικά μέτρα, ποσότητα που είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί. Από εκεί και πέρα συμφωνήσαμε να έρθουμε σε επαφή με την διεθνή εταιρεία που είναι και μοναδική στον κόσμο και αυτή κατευθύνει τους παίκτες του γκολφ και όλες αυτές τις ομάδες. Εφόσον υπάρχει οικόπεδο, και εφόσον προκύπτει βιωσιμότητα, προφανώς αυτό μπορεί να αποτελέσει δέλεαρ για οποιονδήποτε επιχειρηματία, ξένο ή ντόπιο, να επενδύσει αυτά τα 100-150 εκατομμύρια στην περιοχή. Θέλω να τονίσω ότι για να υπάρξει μια τέτοια απόφαση και να προχωρήσουμε πρέπει να υπάρχει η συναίνεση της τοπικής κοινωνίας. Σε κάθε περίπτωση όμως εμείς έχουμε υποχρέωση να το διερευνήσουμε, να το αναδείξουμε, κι εφόσον έχουμε κάτι να πούμε να κάνουμε πρόσκληση στην παγκόσμια επιχειρηματικότητα ότι εδώ υπάρχει καλό κλίμα, υπάρχει η δυνατότητα να κάνουν τέτοια επένδυση.»
Τέλος, το σώμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου συναίνεσε ομόφωνα στην ανάκληση της αριθ. 2370/30-7-01 Απόφασης του Υπουργού Γεωργίας προκειμένου στη συνέχεια να εγκριθεί αρμοδίως η παραχώρηση κατά χρήση στον ΟΣΚ Α.Ε. έκτασης 16 στρεμμάτων για 50 χρόνια με σκοπό την ανέγερση των Επαγγελματικών Λυκείων.