ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 31 Μαΐου 2009

θρακη μου

Ενα ακόμη βήμα στην προσπάθεια που καταβάλλει η Αγκυρα για εγγραφή στη διεθνή ατζέντα ζητήματος «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη έγινε στην 36η Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού της Ισλαμικής Διάσκεψης στη Δαμασκό.
Για μια ακόμη φορά (με τρόπο που πλέον παίρνει μόνιμη και θεσμική μορφή) εκδόθηκε ψήφισμα από την υπουργική Σύνοδο, όπου έκανε το ντεμπούτο του ο νέος υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Α. Νταβούτογλου, στο οποίο υιοθετούνται όλοι οι ισχυρισμοί της Αγκυρας και διατυπώνονται και συγκεκριμένες απαιτήσεις από την Ελλάδα.
Στο ψήφισμα ο ΟΙΔ ζητά από την Ελλάδα να πάρει μέτρα για τον σεβασμό των «δικαιωμάτων και της ταυτότητας της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη» και απαιτείται η αναγνώριση των «εκλεγμένων» μουφτήδων σε Ξάνθη και Κομοτηνή.
Η ιθαγένειαΕπίσης οι υπουργοί Εξωτερικών ζητούν από την Ελλάδα να ικανοποιήσει το αίτημα για εκλογή νέας διαχειριστικής επιτροπής των βακουφίων και να προσαρμόσει τον σχετικό νόμο έπειτα από διαβούλευση με τους εκπροσώπους της μειονότητας και εκφράζεται «λύπη» για την πρακτική της Ελλάδας να διορίσει τους 240 ιεροδιδασκάλους.
Η ΟΙΔ καλεί την Ελλάδα να αποδώσει την ελληνική ιθαγένεια στα «δεκάδες χιλιάδες» μέλη της μειονότητας, που τους αφαιρέθηκε με το άρθρο 19 και εκφράζεται λύπη για την «απαγόρευση λειτουργίας της Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης» και της χρήσης του όρου «τουρκική μειονότητα».
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ισλαμικής Διάσκεψης στο ψήφισμά τους καλούν τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού κ. Ισχάνογλου να προετοιμάσει νέα έκθεση σχετικά με την πρόοδο στα συγκεκριμένα θέματα και να την υποβάλει στην επόμενη 37η Σύνοδο του ΟΙΔ.
Εφ. "Έθνος"