ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

γιορτη σπαραγγιου

Η «Γιορτή του Σπαραγγιού» πραγματοποιείται στην περιοχή για 7η συνεχόμενη χρονιά. Η Δημοτική Αρχή έχει ως κεντρικό στόχο να γίνει γνωστό το προϊόν και στην ελληνική αγορά. Όλη η παραγωγή αυτή τη στιγμή διατίθεται αποκλειστικά στην αγορά της Γερμανίας, που δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στο λαχανικό αυτό. Η καλλιέργεια του σπαραγγιού είναι μια σχετικά νέα αλλά ταυτόχρονα η δυναμικότερη καλλιέργεια στο Τρίγωνο την τελευταία δεκαπενταετία με οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο σ’ όλη την περιοχή.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαΐου 2009, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Τοπικό Διαμέρισμα Κομάρων. Συνδιοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριγώνου, το Τοπικό Συμβούλιο Τ.Δ. Κομάρων, τους τοπικούς φορείς της περιοχής (Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Κοινής Γεωργικής Εκμετάλλευσης ‘‘Άρδας’’ Πλάτης-Ελαίας-Κομάρων, Σύλλογοι Γυναικών Κομάρων-Ελαίας-Πλάτης), την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης-Έβρου και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Τριγώνου.
Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως ακολούθως:
Ι. ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΣΠΑΡΑΓΓΙ, ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ – ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ».
19:15-19:30 Προσέλευση – εγγραφή (αίθουσα εκδηλώσεων Δημοτικού Καταστήματος Τ.Δ. Κομάρων).
19:30 Έναρξη ημερίδας.
· Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Κομάρων κ. Κερατίδη Μαργαρίτη.
· Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Δήμου Τριγώνου κ. Χατζηπαναγιώτου Εμμανουήλ.
· Χαιρετισμοί επισήμων προσκεκλημένων.
19:45-20:30 Εισηγήσεις
· «Το παρόν και το μέλλον του σπαραγγιού στην περιοχή του Έβρου». Παπαλαμπίδου Ευρυδίκη, Γεωπόνος–Προϊσταμένη Τμήματος Φυτικής Παραγωγής Δ/νσης Γεωργίας Ορεστιάδας.
· «Τα προβλήματα του σπαραγγιού στην περιοχή του Έβρου». Τσακίρης Στέλιος, Γεωπόνος Ε.Α.Σ. Ορεστιάδας.
· «Σύγχρονες τάσεις στην καλλιέργεια και παραγωγή του σπαραγγιού». Σιώμος Αναστάσιος, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπονικής Σχολής Α.Π.Θ.
20:30-21:00 Στρογγυλό τραπέζι
Με συμμετοχή των εισηγητών, των επίσημων προσκεκλημένων και των μελών των ΑΣΚΓΕ Πλάτης-Ελαίας-Κομάρων.
ΙΙ. ΓΛΕΝΤΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ!
21:00 Παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, θα παρουσιάσουν τα χορευτικά συγκροτήματα: του Συλλόγου Γυναικών Κομάρων και του Τοπικού Συλλόγου Θρακιωτών Τριγώνου Θεσσαλονίκης.
[Χώρος διεξαγωγής εκδηλώσεων «Γιορτή Σπαραγγιού»(περί του δημοτικού σχολείου Κομάρων)]

Παράλληλα θα λειτουργεί Έκθεση Φαγητών & Εδεσμάτων: «Παραδοσιακές γεύσεις με σπαράγγια! Ψητά, Σαλάτες, Φρικασέ & Σούπες!», με τη φροντίδα μελών από τους Συλλόγους Γυναικών Κομάρων, Ελαίας και Πλάτης και με την καθοδήγηση του κ. Χαριτόπουλου Ναθαναήλ από την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης.
Ελάτε όλοι να γλεντήσετε στη «Γιορτή του Σπαραγγιού» στο πανέμορφο χωριό των Κομάρων Τριγώνου!

TO ΣΠΡΑΓΓΙ
«Σπαράγγι, υδατώδες λαχανικό με λεπτό άρωμα και ξεχωριστή γεύση!
Προικισμένο με εξαιρετικές ιδιότητες - διαιτητικές και διουρητικές! Είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, B1, B2, άλατα, λεύκωμα και λίγες θερμίδες.
Η καταγωγή του αγγίζει την αρχαία Ελλάδα. Αρχαία κείμενα του Θεόφραστου και του Αθηναίου αποδεικνύουν ότι χρησιμοποιείται για διατροφικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς, εδώ και 20 αιώνες!
Σπαράγγι – μια δυναμική καλλιέργεια στην περιοχή του Δήμου Τριγώνου!»