ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

απ' το κακο στο χειροτερο

Υπάλληλος βιομηχανίας στην Κομοτηνή απολύθηκε με μήνυμα SMS που εστάλη στο κινητό του. Στην Πρέβεζα, οι ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ περίμεναν να τελειώσει η βάρδια του Σαββάτου για να ενημερώσουν τους τρεις εργαζομένους, που μέχρι εκείνη την ώρα δούλευαν στα πόστα τους, ότι έληξε η συνεργασία τους.
Στην Αθήνα, γνωστή αντιπροσωπεία αυτοκινήτων υποχρέωσε τους εργαζομένους της να δεχθούν μείωση του μισθού τους έως και 50%, ενώ άλλες επιχειρήσεις απολύουν εργαζομένους που... τολμούν να συνδικαλιστούν. Εργοστάσια στη Θράκη και στη Θήβα δεσμεύουν τους υπαλλήλους τους σε εκ περιτροπής εργασία και μείωση του ωραρίου.
Καταπατούν δικαιώματα
Πέρα από τις απολύσεις, στο όνομα της παγκόσμιας κρίσης, οι εργοδοτικές διοικήσεις των επιχειρήσεων στην Ελλάδα δεν διστάζουν να καταπατήσουν τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων τους. Πολλές φορές, μάλιστα, η προσβολή πάει ένα βήμα παραπέρα, όπως στην πρόσφατη απόλυση της εργαζόμενης με... κλήρωση από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Πάτρα. Παρόμοιες προσβολές της αξιοπρέπειας των εργαζομένων είναι καθημερινό... φαινόμενο σε ολόκληρη τη χώρα, από την Κρήτη και την Κέρκυρα μέχρι την ακριτική Θράκη.
Δεν πίστευε στα μάτια του όταν διάβασε το μήνυμα
Στην Κομοτηνή, από τα 99 εργοστάσια χημικής και βαριάς βιομηχανίας που λειτουργούσαν στην περιοχή, σήμερα μόλις 8 εξακολουθούν να δουλεύουν. Ακόμη 32 υπολειτουργούν: σε μία βάρδια και με τις μηχανές στο... ρελαντί. Ενόψει και της οικονομικής κρίσης, η κατάσταση έχει «αγριέψει».
Ο υπάλληλος βιομηχανίας λιπασμάτων Γ.Χ. έλαβε ένα SMS που δεν μπορούσε και ο ίδιος να πιστέψει: «Σου γνωστοποιούμε την απόλυσή σου. Ελα αύριο να πάρεις και την αποζημίωση», διάβασε στο κινητό του τηλέφωνο ο εργαζόμενος. «Μετά τόσα χρόνια δουλειάς με απέλυσαν με ένα μήνυμα στο κινητό», μας λέει «Πώς είναι δυνατόν να υποτιμούν έτσι την αξιοπρέπεια και τη νοημοσύνη μου;», αναρωτιέται. Οπως δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Παντελής Μαγαλιός, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, «όπου υπάρχουν σωματεία, η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη, γιατί κινητοποιούμαστε μαζικά και καταφέρνουμε τελικά να ελαχιστοποιήσουμε το κακό... Γιατί κατά τα άλλα, έχουμε γίνει μάρτυρες ακόμα και τηλεφωνικών απολύσεων. Προχθές μόνο σημειώθηκαν 38 απολύσεις...».
ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ
Εφ. "Έθνος"