ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

γονεις

„Autism–Parents–Act“
Μια κίνηση γονέων παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές υπέρ της εφαρμογής υποχρεωτικών εξετάσεων όλων των νηπίων με στόχο την πρώιμη διάγνωση.

Γονείς παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές και επιστήμονες στο χώρο αυτό ξεκινούν μία κίνηση για την πρώιμη διάγνωση των διαταραχών της εξέλιξης (ΔΑΔ / Αυτισμός). Στην χώρα μας οι συγκεκριμένες διαγνώσεις γίνονται γύρω ή μετά το τρίτο έτος της ηλικίας του παιδιού, ενώ στο εξωτερικό μόλις στους 18 μήνες.
Με την κίνηση αυτή ζητάμε την έναρξη των αναγκαίων ενεργειών από πλευράς του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και των λοιπών φορέων, ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να είναι εφικτή η εφαρμογή του ανάλογου πλαισίου και από τους Έλληνες παιδίατρους. Συλλέγοντας αρχικά υπογραφές θέτουμε ως τελικό στόχο την παρουσίαση ενός αναλυτικού σχεδίου του εγχειρήματος στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις 2 Απριλίου 2009, Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό.


Οι υπογραφές θα συλλέγονται έως τα μέσα Μαρτίου 2009 στην εξής διεύθυνση:
"Η Νόηση στο διαδίκτυο"
Άγγελος Γ. Κουτουμάνος
Μιστράλ 4
15451 Νέο Ψυχικό
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: autism-parents-act@noesi.gr ή μέσω της ιστοσελίδας: www.noesi.gr/blog/autism-parents-act .

Με εκτίμηση,
Ρένα Καλλέργη