ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

απεργια

· KATΩ TA XEPIA AΠO TA TAMEIA
· ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΤΩΡΑ!
Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,
Σε χρόνο πολύ πριν τις εκλογές σας είχαμε παρουσιάσει τα προβλήματα στα ασφαλιστικά Ταμεία και στον ΟΠΑΔ. Ιδιαίτερα για τον τελευταίο λέγαμε « …στήριξη του ΟΠΑΔ με άμεση επιχορήγησή του, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τις καταγγελίες των συμβάσεων των γιατρών και των φαρμακοποιών και να αναβαθμιστεί η ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη… ». Σημειώναμε επίσης ότι με πρόσχημα την παγκόσμια κρίση οι τομείς οι οποίοι θα επιχειρηθεί από τους κρατούντες να συρρικνωθούν, θα είναι ο τομέας της Υγείας και της Παιδείας. Οι εξελίξεις στη χώρα μας δικαιώνουν δυστυχώς τα λεγόμενά μας.
Λίγα λόγια για τον ΟΠΑΔ
Ο ΟΠΑΔ είναι ένας νέος οργανισμός που ιδρύθηκε το 2003 για να ασχοληθεί αποκλειστικά με την περίθαλψη των Δημοσίων Υπαλλήλων. Βασίζεται εξ ολοκλήρου στην δημόσια χρηματοδότηση για να μπορέσει να καλύψει τα έξοδα λειτουργίας του και να πληρώσει τις δαπάνες περίθαλψης των ασφαλισμένων Δ.Υ. Δεν έχει το χαρακτήρα ενός αυτόνομου και συγκροτημένου Ταμείου (π.χ. Ι.Κ.Α.) με διοικητικό και ελεγκτικό μηχανισμό. Όλοι γνωρίζουμε τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στα μεγάλα αστικά κέντρα από την διακοπή εξυπηρέτησης των Δ.Υ. από γιατρούς και φαρμακοποιούς εξ αιτίας της μεγάλης καθυστέρησης πληρωμής των. Στο νομό μας οι γιατροί και φαρμακοποιοί προαναγγέλλουν ως τελική ημερομηνία καταγγελίας των συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ την 1η Απριλίου γιατί έχουν να πληρωθούν από τον Ιούλιο του 2008 . Σαν συνδικαλιστική κίνηση είμαστε σε συνεχή επαφή με τους εργαζομένους στον ΟΠΑΔ, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά και τον αγώνα τους για την καλυτέρευση των συνθηκών παροχής υπηρεσιών από τον Οργανισμό. Ιδιαιτέρως η υπάρχουσα κατάσταση του Οργανισμού στην περιοχή μας είναι δραματική:
1) O ΟΠΑΔ έχει την κεντρική υπηρεσία στην Αλεξ/πολη και γραφείο εξυπηρέτησης στη Ν. Ορεστιάδα. Ταυτόχρονα με ευθύνη του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και με Υπουργική απόφαση γίνεται θεώρηση βιβλιαρίων στο Νοσοκομείο για τους ασφαλισμένους της περιοχής Διδυμοτείχου από δύο ιατρούς (ΩΡΛ και καρδιολόγο) για ένα τετράωρο εβδομαδιαίως.
2) Η στελέχωση των υπηρεσιών και τμημάτων είναι άκρως προβληματική. Η Υπηρεσία στην Αλεξ/πολη η οποία διενεργεί και τις πληρωμές των ιατροφαρμακευτικών εξόδων όλου του Νομού έχει 3 μονίμους υπαλλήλους (με τη Διευθύντρια μαζί) και ένα συμβασιούχο ιατρό ελεγκτή.
3) Το γραφείο στη Ν. Ορεστιάδα που εξυπηρετεί όλους τους ασφαλισμένους του Βορείου Έβρου λειτουργεί με μία υπάλληλο για όλες τις δουλειές (έκδοση βιβλιαρίων, δαπάνες, έκδοση ενταλμάτων δαπανών, αλληλογραφία!). Καθήκοντα ελεγκτών ιατρών ασκούν δύο αγροτικοί ιατροί που διατίθενται από το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου τρείς ημέρες την εβδομάδα. Ελεγκτής οδοντίατρος έχει οριστεί με υπουργική απόφαση στο Κ.Υ. Δικαίων και δεν μπορεί να εξυπηρετεί και τις άλλες περιοχές.
4) Η κατάσταση επιβαρύνεται και άλλο γιατί από την αρχή του χρόνου έχει ενταχθεί στον ΟΠΑΔ και το ΤΥΔΚΥ (υπάλληλοι Δήμων και Κοινοτήτων). Ο ΟΠΑΔ ανέλαβε τους ασφαλισμένους και αυτού του Ταμείου χωρίς την απαραίτητη ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό.
5) Προσθέτουμε σε όλα αυτά ότι ο ΟΠΑΔ δεν έχει την απαιτούμενη μηχανοργάνωση και επομένως δεν μπορεί να έχει ουσιαστικό ελεγκτικό μηχανισμό.
Ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απαιτούμε:
α) Άμεση στελέχωση του ΟΠΑΔ με προσλήψεις μονίμου προσωπικού ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών του στην περιοχή μας.
β) Άμεση υλοποίηση της εξαγγελίας του Υπουργού Υγείας για ίδρυση και λειτουργία γραφείου εξυπηρέτησης ασφαλισμένων του Οργανισμού στο Διδυμότειχο με την ανάλογη στελέχωση.
γ) Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ να θέσει τα παραπάνω ζητήματα στην ΑΔΕΔΥ και να αγωνιστεί για τη λύση τους.
δ) Άμεση και ουσιαστική κρατική επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων και του ΟΠΑΔ. Η 1η Απριλίου δεν είναι μακριά. Καθημερινά τίθεται υπό αμφισβήτηση η αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας και για αυτήν ακόμα την παροχή στοιχειώδους υγειονομικής περίθαλψης.
Ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ζητάμε από τα Δ.Σ. της Α και Β Ε.Λ.Μ.Ε. να υιοθετήσουν τα παραπάνω και να αποτελέσουν πλαίσιο απόφασης και διεκδίκησης τους.

Ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σας καλούμε να συμμετάσχετε όλοι :

· Στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 25 Φλεβάρη.
· Στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ορεστιάδας στις 10.00 πμ. και στη διαμαρτυρία – συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΟΠΑΔ της Ν. Ορεστιάδας στις 11.00 πμ.

· KATΩ TA XEPIA AΠO TA TAMEIA, ούτε ένα ευρώ στο χρηματιστηριακό τζόγο.

· ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΤΩΡΑ!

· Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μαζί με όλους τους κομματικούς εκπροσώπους στα Ταμεία να δώσουν λόγο για την έως τώρα εγκληματική διαχείριση των χρημάτων των ασφαλισμένων

AΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΡΟΥ