ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Αποσύρονται παιδικά ρούχα του Jumbo από την αγορά

Στη δέσμευση και προσωρινή απόσυρση από την αγορά ενδυμάτων που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 12 μηνών έως 8 ετών τα οποία δεν ήταν σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές (ΕΛΟΤ-ΕΝ 14682:2008) και  ως εκ τούτου κρίθηκαν μη ασφαλή, προχώρησαν τα κλιμάκια ελέγχου της Νομαρχίας Πειραιά.

Πρόκειται για προϊόντα που κατά κύριο λόγο προέρχονται από την εταιρεία Jumbo, εναντίον της οποίας και στο παρελθόν υπήρξε άσκηση κριτικής περί ακαταλληλότητας των ειδών της, κυρίως από τον ανταγωνισμό.

Τα συγκεκριμένα παιδικά ρούχα που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου σε υποκατάστημα της εταιρείας Jumbo ΑΕΕ διαπιστώθηκε ότι έφεραν κορδόνια στην περιοχή του λαιμού και της μέσης, τα οποία είτε δεν επιτρεπόταν να έχουν για την ηλικία στην οποία απευθύνονταν ή έφεραν κορδόνια των οποίων το μήκος ήταν μεγαλύτερο από το ανώτερο επιτρεπτό, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος και γενικά να εγκυμονούνται κίνδυνοι για την υγεία των παιδιών.

Πρόκειται συγκεκριμένα για:

·        Παντελόνι «Jumbo» για παιδιά ηλικίας 12 μηνών χρώματος μπεζ με ροζ βελούδινη κορδέλα σαν ζώνη στην περιοχή της μέσης μήκους 20 περίπου cm και πάχους 2 cm

·        Μπλούζα «Jumbo» για παιδιά ηλικίας 23 μηνών χρώματος φούξια χωρίς μανίκια με κορδόνι στην περιοχή της μέσης, μήκους άνω των 15 cm

·        Μπλούζα «Jumbo» για παιδιά ηλικίας 2 ετών χωρίς μανίκια χρώματος ροζ με γκρι και άσπρες ρίγες που έφεραν στην περιοχή της μέσης πλεκτά κορδόνια πάχους 2 cm και μήκους 15 cm περίπου

·        Παντελόνια «Disney» για παιδιά ηλικίας 4 ετών με ενσωματωμένη φούστα χρώματος ροζ, τα οποία έφεραν κορδόνι στην περιοχή της μέσης μήκους άνω των 15 cm.

·        Τα παραπάνω ενδύματα κρίθηκαν μη ασφαλή καθώς σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 14682:2008 για παιδιά ηλικίας έως 14 ετών το κορδόνι στην περιοχή της μέσης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 14 cm.

·        Μπλούζες «Jumbo» για παιδιά ηλικίας 4 και 6 ετών χρώματος μπεζ με λουλούδια που έφεραν στην περιοχή του λαιμού κορδόνια. Σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ-ΕΝ 14682:2008, ενδύματα για παιδιά ηλικίας κάτω των 7 ετών απαγορεύεται να φέρουν κορδόνια λειτουργικά, περίσφιξης ή διακοσμητικά στην περιοχή του λαιμού / κουκούλας.

·        Μπλούζα «Jumbo» για παιδιά ηλικίας 8 ετών, χρώματος μπεζ με λουλούδια που έφερε στην περιοχή του λαιμού κορδόνια μήκους περίπου 9 cm. Σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ  14682:2008 το όριο του κορδονιού σε παιδικό ένδυμα στην περιοχή του λαιμού για παιδιά ηλικίας 7 έως 14 ετών είναι 7,5 cm.

Η Νομαρχία Πειραιά δέσμευσε συνολικά 79 τεμάχια από τα παραπάνω ενδύματα, ενώ με έγγραφό της προς την Jumbo ΑΕΕ ζήτησε την απόσυρση των συγκεκριμένων κωδικών από όλα τα πιθανά σημεία διάθεσής τους στην ελληνική αγορά.

Παράλληλα η εταιρεία οφείλει σύμφωνα με τον νόμο να ειδοποιήσει όλους τους πελάτες της για την ακαταλληλότητα των προϊόντων, ενημερώνοντας τη Νομαρχία για το πελατολόγιό της, προκειμένου να γίνουν περαιτέρω έλεγχοι.

Σε δηλώσεις του ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «η τήρηση των απαιτούμενων προδιαγραφών που θέτει η εθνική και κοινοτική νομοθεσία στα παιδικά ενδύματα έχει ως στόχο να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο πρόκλησης κάποιου ατυχήματος με ενδεχομένως μοιραίες συνέπειες για τα παιδιά μας. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, στο οποίο οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δώσουν πολύ μεγάλη έμφαση τηρώντας απαρέγκλιτα όσα προβλέπουν τα πρότυπα του ΕΛΟΤ. Από τη μεριά μας, οι έλεγχοι των υπηρεσιών μας και προς την κατεύθυνση τήρησης των απαιτούμενων προδιαγραφών στα παιδικά ενδύματα θα συνεχιστούν, παρά τις ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, με αμείωτους ρυθμούς».


www.protothema.gr