ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

δημαρχος ορεστιαδας για οσε

ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ


Συνεχίζοντας την προσπάθεια για την απόκτηση του χώρου του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού της Ορεστιάδας, ο Δήμαρχος Δημήτρης Μουζάς ενημέρωσε αναλυτικά και με κάθε λεπτομέρεια τον Υπουργό Μεταφορών κ. Κώστα Χατζιδάκη για τη μέχρι τώρα πορεία της υπόθεσης.
Ο Δήμαρχος τόνισε στον κύριο Υπουργό την ιστορική και συναισθηματική αξία που έχει ο συγκεκριμένος χώρος για τους απογόνους των προσφύγων και ολόκληρη την πόλη, προσθέτοντας ότι ο Δήμος είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι χρειαστεί ώστε να αποκτήσει την κυριότητα του χώρου και να ανακατασκευάσει το κτίριο που καταστράφηκε.
Ο κύριος Υπουργός αντελήφθη πλήρως την ουσία του αιτήματος και διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να εξεταστεί άμεσα η δυνατότητα παραχώρησης από τον ΟΣΕ.

Μετά από τη θετική αντιμετώπιση εκ μέρους του Υπουργού Μεταφορών, ο Δήμαρχος Δημήτρης Μουζάς, συναντήθηκε σήμερα (Τρίτη 16/12/08) στην Αθήνα, με τον Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Α.Ε. κ. Γιώργο Γιαννούση και το Δ/ντα Σύμβουλο της ΓΑΙΑ ΟΣΕ Α.Ε. κ. Παύλο Χειμωνιάδη.
Και οι δύο εξέφρασαν την πεποίθηση ότι μπορεί να βρεθεί λύση στο αίτημα του Δήμου Ορεστιάδας, πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας και των δεσμεύσεων του ΟΣΕ στα θέματα διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας του.
Όσον αφορά στο αίτημα για παραχώρηση και του σταθμού του Νέου Χειμωνίου, τονίστηκε ότι στην παρούσα φάση δε μπορεί να υπάρχει εξέλιξη διότι είναι εγκατεστημένο εργοτάξιο στο πλαίσιο των εργασιών για αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής.

Ο κύριος Δήμαρχος τόνισε στα στελέχη του ΟΣΕ και της ΓΑΙΑ ΟΣΕ ότι το αίτημα για απόκτηση και αξιοποίηση του χώρου του παλαιού σταθμού υποστηρίζεται από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, ανέλαβε την ευθύνη του Δήμου Ορεστιάδας για τη μη πληρωμή των μισθωμάτων επί προηγουμένων δημοτικών αρχών, που είχε ως αποτέλεσμα την άρση της παραχώρησης, και ζήτησε να γίνουν άμεσα οι ενέργειες που απαιτούνται ώστε να υπάρξει συζήτηση επί συγκεκριμένων απαιτήσεων του ΟΣΕ.
Ο κύριος Μουζάς πρόσθεσε ότι το αίτημα για παραχώρηση του σταθμού του Νέου Χειμωνίου παραμένει και θα πρέπει να εξεταστεί κι αυτό μόλις το επιτρέψει ο προγραμματισμός εργασιών του Οργανισμού.