ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

μας αφορα αμεσα

Σε κλοιό πυρηνικών εργοστασίων θα βρεθεί τα επόμενα χρόνια η χώρα μας, καθώς μετά την Βουλγαρία και η Τουρκία προχωρεί στην κατασκευή μονάδων χρήσης πυρηνικής ενέργειας.
Την Παρασκευή το TAEK, το τουρκικό συμβούλιο για την πυρηνική ενέργεια, ενέκρινε την τεχνολογία μιας ρωσοτουρκικής κοινοπραξίας, η οποία ήταν και ο μοναδικός ενδιαφερόμενος στον διαγωνισμό για την ανάληψη της κατασκευής του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου της χώρας.
Η κοινοπραξία των ρωσικών εταιρειών Atomstroyexport και Inter Rao, καθώς και της τουρκικής Teknik Group πρότεινε την κατασκευή 4 μονάδων συνολικής ισχύος 4.800 μεγαβάτ. Σχεδόν, δηλαδή, της … μισής Ελλάδας σε ισχύ, για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης.
Ο σταθμός πρόκειται να κατασκευαστεί στα παράλια της Μεσογείου, στην περιοχή Ακούγιου (Μυρσίνη).
Την ίδια μέρα, εκπρόσωποι της RWE και της κρατικής εταιρείας ηλεκτρισμού της Βουλγαρίας, της ΝΕΚ, υπέγραψαν την συμφωνία με την οποία επισήμως η γερμανική εταιρεία αποκτά μερίδιο στον πυρηνικό σταθμό του Μπέλενε, τον οποίο επίσης κατασκευάζει η ρωσική Atomstroyexport.
Οι Γερμανοί θα αποκτήσουν το 49% του εργοστασίου, δίνοντας ένα ποσό της τάξης των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, η RWE προτίθεται να καλέσει προς συμμετοχή και την Electrabel, η οποία είχε έρθει δεύτερη στον σχετικό διαγωνισμό.
Ο πρώτος αντιδραστήρας στο Μπέλενε, ισχύος 1.000 μεγαβάτ, θα τεθεί σε λειτουργία το 2013 και ο δεύτερος, ανάλογης ισχύος, προγραμματίζεται να λειτουργήσει έναν χρόνο αργότερα.
Σχεδιασμούς για πυρηνικά εργοστάσια έχουν εκπονήσει και άλλες χώρες της γειτονιάς μας, όπως η Αλβανία και η Αίγυπτος, ενώ στην Ελλάδα η επίσημη θέση της Πολιτείας είναι ότι δεν τίθεται ζήτημα χρήσης πυρηνικής ενέργειας έως το 2020 τουλάχιστον.

του Σωτήρη Χιωτακη
protothema.gr