ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

7η τεχνη

Tο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας εκπαιδευτικής του δραστηριότητας συνεχίζει και φέτος, για δεύτερη χρονιά, το εξαιρετικά επιτυχημένο πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «MINIDOC: ένα κινηματογραφικό πορτρέτο». Το πρόγραμμα πραγματοποιείται και φέτος στη Χαλκιδική, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Χαλκιδικής ενώ επεκτείνεται και σε τρεις νέες περιοχές, την Αλεξανδρούπολη, την Άνδρο και την Καστοριά, προκειμένου να μεταδώσει σε μαθητές σε διάφορα σημεία της Ελλάδας την αγάπη για τον κινηματογράφο αλλά και να βοηθήσει τη σπίθα του ταλέντου να ανάψει.
Το πρόγραμμα, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Παιδείας, φιλοδοξεί να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για το ντοκιμαντέρ και να τους εξοικειώσει με το συγκεκριμένο αφηγηματικό είδος, μέσα από το οποίο αντανακλάται η κοινωνική πραγματικότητα όπως την αντιλαμβανόμαστε μέσα από την πολιτιστική και ιστορική μας κληρονομιά. Οι συμμετέχοντες σε αυτό, ομαδάρχες-εκπαιδευτικοί, μαθητές και μέλη πολιτιστικών ομάδων, ενημερώνονται για το ντοκιμαντέρ, τα είδη και τις τεχνικές του. Με τη βοήθεια του σκηνοθέτη-συντονιστή προχωρούν στη διαμόρφωση πρότασης παραγωγής και στην υλοποίηση ενός μίνι ντοκιμαντέρ, με θέμα ένα κινηματογραφικό πορτρέτο, διάρκειας 1-5 λεπτών. Απώτερος στόχος του MINIDOC δεν είναι, ωστόσο, απλά και μόνο η παραγωγή ενός μικρού μήκους ντοκιμαντέρ αλλά η προώθηση των εννοιών της συνεργασίας και της συλλογικότητας, μέσα από τη συντονισμένη μελέτη και έρευνα, τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων και φυσικά την ομαδική περιπέτεια των γυρισμάτων.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ (λινκ με το σάιτ)
www.filmfestival.gr