ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

τουρκια

Μόνιμο χαρακτήρα και σταθερή συχνότητα προσλαμβάνει η πρακτική της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας να πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, με προτίμηση στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι. Σήμερα το σενάριο προσομοίωσης βομβαρδισμού που ακολούθησαν οι Τούρκοι περιελάμβανε πτήσεις τεσσάρων F-16 πάνω από το Αγαθονήσι. Οι εισβολείς πέταξαν πολύ χαμηλά, μόλις 400 μέτρα (1200 πόδια), πάνω από το νησί των Δωδεκανήσων. Ο σχηματισμός αποτελούνταν από οκτώ οπλισμένα τουρκικά F-16 τα οποία εισέβαλαν στις 12.11 το μεσημέρι στο FIR Αθηνών από την περιοχή ανάμεσα στη Χίο και την Λέσβο. Παρά το γεγονός ότι τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν εικονικά από ελληνικά μαχητικά, δύο από τους εισβολείς ενεπλάκησαν σε αερομαχία με τα φίλια αεροσκάφη νοτιοδυτικά της Χίου. Την ίδια ώρα τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά πετούσαν πάνω από το Αγαθονήσι, ενώ τα τελευταία δύο F-16 του τουρκικού σχηματισμού δημιουργούσαν ασπίδα προστασίας αποκλείοντας τη νησίδα των Δωδεκανήσων.
31 λεπτά διήρκεσε συνολικά η εικονική επιδρομή των τουρκικών αεροσκαφών. Μόλις πριν από δέκα μέρες τα τουρκικά μαχητικά εκτέλεσαν αντίστοιχο πολεμικό παίγνιο πάνω από το Φαρμακονήσι.
Σήμερα Δευτέρα καταγράφηκαν συνολικά δύο παραβάσεις (αφού οι εισβολείς προσμετρώνται ανά σχηματισμό και όχι ανά αεροσκάφος!) του FIR Αθηνών και δέκα παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Του Μάκη Πολλάτου
protothema.gr