ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

νομαρχης εβρου για το σεισμο

Προσεισμικούς ελέγχους σε όλα τα κτίρια κοινωφελούς χρήσης του νομού Έβρου έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό η Νομαρχία Έβρου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ), ανέφερε ο Νομάρχης κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου απαντώντας σε σχόλια των τοπικών ΜΜΕ μετά τη σεισμική δόνηση ανοιχτά της Σαμοθράκης.
Όπως είπε ο κ. Ζαμπουνίδης όλα τα στοιχεία των ελέγχων για Δημόσια κτίρια, σχολεία, νοσοκομεία, τράπεζες και γενικά κτίρια συνάθροισης κοινού, όπως ξενοδοχεία, μεγάλα εμπορικά καταστήματα, έχουν αποσταλεί στον ΟΑΣΠ προκειμένου να καθορίσει την προτεραιότητα για το δευτεροβάθμιο έλεγχο ο οποίος θα είναι λεπτομερέστερος και θα εκτελείται με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές που θα αποσταλούν από τον ΟΑΣΠ. Ο έλεγχος αυτός θα υποδεικνύει κτίρια που κατά προτεραιότητα θα ελεγχθούν με βάση τις διατάξεις του κανονισμού που είναι υπό οριστικοποίηση από τον ΟΑΣΠ.
Ο Νομάρχης Έβρου αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες που πήρε η Νομαρχία στην κατεύθυνση της ενημέρωσης των σχολείων του νομού για αντισεισμική προστασία. Ειδικότερα το 2006 διοργάνωσε ημερίδα ενημέρωσης των Διευθυντών όλων των σχολικών μονάδων του νομού από μικτό κλιμάκιο υπηρεσιακών στελεχών της Νομαρχίας και του ΟΑΣΠ. Στη συνέχεια από την Πολιτική Προστασία του Νομού στάλθηκαν σχέδια εκκένωσης σε κάθε σχολική μονάδα, πρόγραμμα για το οποίο η Νομαρχία δέχθηκε συγχαρητήρια από τον Διευθυντή του ΟΑΣΠ.
Αναφερόμενος στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον σεισμογράφο στη Σαμοθράκη, ο κ. Ζαμπουνίδης ανέφερε ότι η Νομαρχία Έβρου ξεκίνησε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο προκειμένου να εγκατασταθεί ο σεισμογράφος στο νησί και να ενταχθεί στο Εθνικό Σύστημα Σεισμογράφων.
«Για το σκοπό αυτό η Νομαρχία διέθεσε 14.000 ευρώ για την αγορά του σεισμογράφου, τον οποίο αφού παραλάβαμε, παραδώσαμε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο για εγκατάσταση σε ειδικό οικίσκο στις 17 Οκτωβρίου 2008. Η επιλογή του χώρου εγκατάστασης έγινε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο και η δαπάνη των Δικτύων ΟΤΕ-ΔΕΗ και κατασκευής του οικίσκου καλύφθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης με ποσό που διατέθηκε απ ευθείας στο Εθνικό Αστεροσκοπείο. Μετά τη δοκιμαστική λειτουργία των οργάνων, αναμένουμε την μόνιμη εγκατάσταση και λειτουργία του σεισμογράφου» είπε ο κ. Ζαμπουνίδης και πρόσθεσε «Η Νομαρχία πρωταγωνίστησε στην εγκατάσταση του σεισμογράφου, έχει άριστη συνεργασία με το Αστεροσκοπείο και ότι μας ζητήθηκε από την πλευρά μας το προσφέραμε. Υπήρξαν κάποια προβλήματα τα οποία τώρα αντιμετωπίσθηκαν. Χθες υπεγράφη η τελική σύμβαση από το Αστεροσκοπείο και όπως με διαβεβαίωσε ο διευθυντής της ΔΕΗ ο κ. Αχτσής χτες έγινε και η σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος»