ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

βορειος ηπειρος

Στάση αναμονής τηρεί το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με τη «στοχοποίηση» του πρόεδρου της «Ομόνοιας», του κόμματος της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, Βασίλη Μπολάνου, από ΜΜΕ και βουλευτές της γειτονικής χώρας, που έχουν επιδοθεί σε ένα ανθελληνικό μπαράζ δημοσιευμάτων και δηλώσεων σε βάρος του.
«Η Ελλάδα παρακολουθεί με διακριτικότητα τα τεκταινόμενα στην Αλβανία, σε σχέση με το κόμμα της ελληνικής εθνικής μειονότητας και τον πρόεδρό του, Βασίλη Μπολάνο», δήλωσε στη zougla.gr συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Τις τελευταίες ημέρες, ο πρόεδρος της «Ομόνοιας» δέχεται ευθείες απειλές για τη ζωή του, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της zougla.gr, προγραμματίζεται συλλαλητήριο εναντίον του στη Χειμάρρα, παρουσία Αλβανών βουλευτών και… «αγανακτισμένων» Αλβανών πολιτών, που θα μεταφερθούν στην πόλη με λεωφορεία από το Τεπελένι.
Πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται το ενδεχόμενο προβοκάτσιας στη Χειμάρρα, εκμεταλλευόμενοι και το κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα, μετά τα τελευταία επεισόδια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Το ενδιαφέρον στοιχείο στην υπόθεση αυτή, είναι πως οι σοβαροί Αλβανοί πολιτικοί ανησυχούν για τις σχεδιαζόμενες ενέργειες κατά του στελέχους της ελληνικής μειονότητας. Η ανησυχία αφορά, μάλιστα, στην ίδια τη συνεχιζόμενη, έστω μετ’ εμποδίων, διαδικασία μελλοντικής ενσωμάτωσης της Αλβανίας στην Ε.Ε.
Σε αυτό το κλίμα, γνωστός Αλβανός πολιτικός σε πρόσφατη κατ’ ιδίαν συνομιλία του με δυτικούς διπλωμάτες στα Τίρανα, εξέφρασε την ανησυχία του, για τη δραστηριότητα ακραίων εθνικιστικών κύκλων στη Χειμάρρα, χωρίς να αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο προβοκάτσιας, μέσω κάποιας βίαιης ενέργειας.
«Κόκκινο» πανί για το υπόμνημα
Αφορμή του μένους κατά του Βασίλη Μπολάνου στάθηκε το υπόμνημα που κατέθεσε πρόσφατα η «Ομόνοια» στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της ελληνικής Βουλής, με το οποίο ζητείται να επικυρωθεί το Σύμφωνο Σταθεροποίησης και Σύνδεσης μεταξύ Αλβανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον η γειτονική χώρα σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις.
«Η Αλβανία εφόσον θέλει να ενσωματωθεί στην Ε.Ε. θα πρέπει να καταλάβει την υποχρέωση που έχει απέναντι στις μειονότητες και συγκεκριμένα απέναντι στην ελληνική εθνική μειονότητα», δήλωσε στη zougla.gr ο πρόεδρος της «Ομόνοιας», επαναλαμβάνοντας την πλήρη υποστήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Αλβανικές εφημερίδες κατηγορούν τον πρόεδρο της «Ομόνοιας» για… «αποσχιστικές» τάσεις. Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο της «Gazeta Shqiptare» που «βλέπει» αίτημα για αυτονόμηση της Βορείου Ηπείρου, στο υπόμνημα της «Ομόνοιας». «O Μπολάνος ζητάει αναγνώριση της Βορείου Ηπείρου», ο τίτλος του δημοσιεύματος, αν και στις 25 σελίδες του υπομνήματος δεν υπάρχει πουθενά αναφορά στον όρο «Βόρειος Ήπειρος» ή στο αίτημα για «αυτονομία» της περιοχής που πλειοψηφεί η ελληνική μειονότητα.
Ακόμη και στο δημοφιλές facebook έχουν δημιουργηθεί επτά… group κατά του Βασίλη Μπολάνου, όπου τα μέλη φέρονται κατά του προέδρου της «Ομόνοιας» και δημάρχου της Χειμάρρας.

Επισκεφτείτε το www.gougla.gr για να δείτε τις δηλώσεις του προέδρου της "Ομόνοιας".