ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

τουρκια

Χαμηλούς κατευναστικούς τόνους, με αμφίβολο όμως αποτέλεσμα, επιχειρεί να κρατήσει η Αθήνα σε ένα μπαράζ ενεργειών της Τουρκίας που δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά, τις αντοχές και ανοχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Οι προκλήσεις αυτές αφορούν όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων και εκδηλώνονται στο Αιγαίο, στη Θράκη, αλλά και στην παρουσία της χώρας μας σε διεθνή φόρα, ενώ οι απαντήσεις που δίνονται δεν φαίνεται να είναι πειστικές.
Το κλίμα που δημιουργείται πάντως είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, καθώς το 2009 αποτελεί κομβικό σημείο για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, όπου πέραν των εσωτερικών προβλημάτων και αδυναμιών, ιδιαίτερο ρόλο διαδραματίζει η επίλυση του Κυπριακού, αλλά και οι σχέσεις καλής γειτονίας με ευρωπαϊκές χώρες.
Οι προσδοκίες που υπήρχαν στην Αθήνα ότι η πολιτική κυριαρχία που σταδιακά πέτυχε ο Τ. Ερντογάν θα έφερναν πιο κοντά την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων αποδείχθηκαν ανεδαφικές, καθώς ο Τούρκος ηγέτης στο παιγνίδι ισορροπιών με το στρατιωτικό κατεστημένο φαίνεται ότι έχει παραχωρήσει πλήρως το κεφάλαιο των εξωτερικών σχέσεων, που αφορά την Κύπρο, την Θράκη και το Αιγαίο.
Η υπερπτήση των τουρκικών μαχητικών στο Φαρμακονήσι και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε, έφεραν την ελληνική πλευρά μπροστά σε νέα δεδομένα, καθώς επρόκειτο για σαφή ποιοτική αναβάθμιση της παράνομης τουρκικής δραστηριότητας στο Αιγαίο. Την ίδια στιγμή, παρά τη διάθεση υποβάθμισής τους σε «πόλεμο της τσιπούρας», σημειώνονται επεισόδια στην περιοχή των Ιμίων που, απλώς, επαναφέρουν στην επιφάνεια το πρόβλημα αμφισβήτησης ελληνικής κυριαρχίας που θέτει η Τουρκία και δεν αφορούν φυσικά μόνο τις συγκεκριμένες βραχονησίδες, αλλά σχεδόν ολόκληρο το Αιγαίο.
Υποβάθμιση. Το πλέον εντυπωσιακό όμως είναι η προσπάθεια που καταβάλλεται από την Αθήνα να υποβαθμίσει (αν όχι να αποκρύψει) τις συγκεκριμένες τουρκικές προκλήσεις αντί να επιδοθεί σε διεθνή καμπάνια, ώστε να εξηγηθεί η ελληνική θέση έναντι της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο.
Ενώ τόσο για τα επεισόδια παράνομης εισόδου τουρκικών αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο και υπερπτήσης ελληνικών κατοικημένων νησιών (όπου πρόκειται για οφθαλμοφανή και άνευ αμφισβητήσεως παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων και εδαφικής κυριαρχίας, καθώς αφορά περιοχές εντός της ζώνης των 6 ν.μ. και όχι την περιοχή μεταξύ 6 ν.μ. και 10 ν.μ. την οποία αμφισβητεί επισήμως η Τουρκία) όσο και για τα Ιμια, το τουρκικό ΑΓΕΕΘΑ εκδίδει επίσημες ανακοινώσεις κατηγορώντας την... Ελλάδα για παραβιάσεις, η ελληνική αντίδραση πέραν των διαβημάτων όταν γίνονται (έχει υιοθετηθεί η τακτική περιοδικής υποβολής διαβημάτων συνολικά για αριθμό παραβιάσεων) δεν συνοδεύονται από την οποιαδήποτε δημόσια επίσημη ανακοίνωση.
Ετσι δημιουργείται στη διεθνή κοινή γνώμη η εντύπωση ότι το δίκιο είναι με την πλευρά της Τουρκίας, αφού είναι η μόνη που χωρίς αντίλογο διαμαρτύρεται επισήμως και δημοσίως για παράνομη δραστηριότητα της ελληνικής αεροπορίας ή είσοδο ελληνικών ακταιωρών και αλιευτικών στην περιοχή των «τούρκικων νησίδων Καρντάκ».
ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
nmeletis@pegasus.gr

Εφ. "Έθνος"

Συνεχίζεται