ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

αυτοι ειναι οι γειτονες μας

Απόδειξη πολιτιστικής πενίας αλλά και ιστορικής ένδειας, αποτελεί το διαφημιστικό βίντεο των Σκοπίων για το 2009, που κυκλοφόρησε ανήμερα των Χριστουγέννων αρχίζοντας από το CNN και έχει ως στόχο την παρουσίαση της ΠΓΔΜ παγκοσμίως.
Στο διαφημιστικό βίντεο γίνεται εκτεταμένη χρήση ελληνικών καλλιτεχνημάτων και συμβόλων από διάφορες εποχές, ακόμη και της ελληνικής αλφαβήτου.

«Θλίψη προκαλεί να βλέπεις σύγχρονους Σλάβους της Νοτίου Βαλκανικής να κάνουν χρήση ακόμη και γλυπτών της …γεωμετρικής περιόδου, προκειμένου να υφαρπάξουν μία άλλη πολιτιστική ταυτότητα, που δεν τους ανήκει, απεμπολώντας τη δική τους, την οποία μάλλον έχουν μάθει να μην εκτιμούν», σχολιάζουν διπλωματικοί κύκλοι μιλώντας στη zougla.gr
«Από ...ψυχιατρικής πλευράς ίσως να είναι επίσης εξαιρετικά ενδιαφέρον, αφού θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης της ψυχολογίας των μαζών για περιπτώσεις συλλογικής σύγχυσης ταυτότητας» συνεχίζουν ειρωνικά οι ίδιοι κύκλοι.
Το διαφημιστικό βίντεο αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.