ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

δεν τα γραφουμε μονο εμεις

Τουρκία παίζει μεθοδικά και με διεισδυτικότητα το πολιτικό της παιχνίδι. Χρόνια τώρα επιδιώκει και τα καταφέρνει να δημιουργήσει ξεχωριστή τουρκική οντότητα όχι μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Η συντονιστική επιτροπή Τούρκων δρα και συμπεριφέρεται σαν προσωρινή κυβέρνηση της μειονότητας και αποτελείται από πρόσωπα που συμμετέχουν σε όλα τα ελληνικά κόμματα. Οποιοι κινούνται έξω από τις επιταγές της, χαρακτηρίζονται αντι-Τούρκοι και απομονώνονται.
Παρόλο που έχουν γίνει βήματα θετικά τα τελευταία χρόνια, από την Ελληνική πολιτεία, σε πολλούς τομείς ακόμα και στο πρόβλημα της παιδείας, αλλά και της καθημερινής ζωής, από τη μια τα εκμεταλλεύονται και τα χρησιμοποιούν και από την άλλη τα καταγγέλλουν ως αντιμειονοτικά. Το τουρκικό προξενείο παίζει καθοριστικό ρόλο και εντελώς πρακτορικό. Ο,τι κινείται και υπάρχει στη Θράκη θα πρέπει να είναι τουρκικό.
Εκμεταλλεύεται τους Ελληνες μουσουλμάνους και τους βαφτίζει Τούρκους, με την ευαίσθητη συναινετική Αριστερά να πλειοδοτεί... Οι πομάκοι εκβιάζονται και απειλούνται όταν διαφοροποιούνται και μιλάνε τη γλώσσα τους και τιμούν τις παραδόσεις και τον πολιτισμό τους. Οι Ρομά διώκονται και προπηλακίζονται γιατί τόλμησαν να ιδρύσουν σύλλογο διεκδικώντας τα δικαιώματά τους και τη διαφορετικότητά τους.
Δεν είναι τυχαία η μεθοδική διείσδυση με δύο υποκαταστήματα, στην Κομοτηνή και στην Αθήνα, που άνοιξε η τουρκική τράπεζα Ziraat. Βρίσκεται υπό τον έλεγχο του κράτους από την εποχή της ίδρυσής της από τον Κεμάλ Ατατούρκ και είχε διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επιβολή του φόρου ακίνητης περιουσίας. Το 1942-43 με στόχο τις περιουσίες των Ελλήνων που κατοικούσαν στην Τουρκία και αναγκάστηκαν να φύγουν και τα βακούφια του Πατριαρχείου. Η Τουρκία συστηματικά διεισδύει και δημιουργεί προγεφυρώματα στη Θράκη. Με άλλα λόγια, κυπροποιεί τη Θράκη.
Δεν είναι τυχαίο το αδιέξοδο που προκαλεί με τη στάση της στις διακοινοτικές συνομιλίες αυτό τον καιρό. Εχει κατορθώσει σε έναν βαθμό να απαλλαγεί από το βάρος της εισβολής και της στρατιωτικής κατοχής στο νησί. Αφήνει τη διαμάχη, δηλαδή την επιθετική της πολιτική στο Αιγαίο, να δημιουργεί προϋποθέσεις και κεκτημένα. Ηδη έχει επιβάλει τις γκρίζες ζώνες και μας απειλεί με το Casus Belli σε περίπτωση της νόμιμης επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια βάσει του δικαίου των θαλασσών που ισχύει παγκοσμίως.
Εχει αντιστρέψει τις παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο, καταστρατηγώντας και τον διεθνή, σαν να τις προκαλούν τα ελληνικά αεροπλάνα με τις αναχαιτίσεις τους και επιδιώκει και το κατορθώνει να δεσμεύει σχεδόν για όλο τον χρόνο για στρατιωτικές ασκήσεις το μισό Αιγαίο.
Ο Μ. Α. Ταλάτ, που πολλοί στην Ελλάδα, πάλι οι δήθεν πρώην και νυν αριστεροί κοσμοπολίτες, τον θεώρησαν προοδευτικό και διαφορετικό από τον Ντενκτάς, αρνείται τη διζωνική ομοσπονδία και την ενιαία υπόσταση της Δημοκρατίας της Κύπρου και τρέχει στις Βρυξέλλες όπου συναντάται με τον Μπαρόζο και τους υπουργούς Εξωτερικών για να παραπονεθεί για τη δήθεν απομόνωση της Τ.Δ.Β.Κ. και δεν περιορίζεται μόνο σ’ αυτό, μεθοδικά αναγορεύει όλους τους εποίκους «μετανάστες», δηλαδή οι άνθρωποι της Ανατολίας πάνε από μόνοι τους στην Κύπρο για δουλειά, ως αποτέλεσμα -έτσι δήλωσε- «της μετακίνησης εργαζομένων ή της μετανάστευσης γενικώς».
Η πολιτική του Γ. Παπανδρέου με το ζεϊμπέκικο και τον συχωρεμένο Τζεμ και η πολιτική της κ. Μπακογιάννη, με αυτό το εξοργιστικό χαμόγελο σαν να μη συμβαίνει τίποτα, και η κουμπαριά του κ. Καραμανλή με τον κ. Ερντογάν όχι μόνο δεν έχουν επιφέρει αποτελέσματα αλλά τα χρησιμοποιεί η Τουρκία για να εδραιώνει την επεκτατική της εξωτερική Πολιτική.
Ακόμα και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις αποζημιώσεις περιουσιών στην Κύπρο και στην Κωνσταντινούπολη, τις γράφει στα παλιά της υποδήματα με την ανοχή και την κάλυψη των άσπονδων φίλων και συμμάχων μας Αμερικανών και Βρετανών, που είναι οι πιο επικίνδυνοι καταπατητές της Κύπρου. Αντε μετά να γίνει αναγνώριση της Κύπρου από την Τουρκία και να επιτραπεί ο ελλιμενισμός των κυπριακών πλοίων στα λιμάνια της Τουρκίας, τη στιγμή που θρασύτατα έφτασε στο σημείο να παρεμποδίζει ανενόχλητα τις έρευνες για πετρέλαιο στα χωρικά ύδατα της Κύπρου...


Από τον Δημήτρη Παπαχρήστο, Συγγραφέα
«Έθνος» 20/12