ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

το χαστουκι

Βοηθάει το χαστούκισμα των παιδιών;

Η αποτελεσματικότητα των μικρών χαστουκιών στα παιδιά αμφισβητείται ολοένα και περισσότερο στις μέρες μας. Παρά τις πολλές αναφορές στην αρνητική επίδραση που κάτι τέτοιο μπορεί να έχει, μια έρευνα του BabyCenter αποκαλύπτει πως πάρα πολλοί γονείς προσφεύγουν σε αυτή τη μέθοδο σωφρονισμού. Γιατί όμως; Μια πρώτη εξήγηση έχει να κάνει με το πώς μεγάλωσαν οι ίδιοι.
85% των συμμετεχότων δήλωσαν πως δίνουν χαστούκια σε παιδιά. Από αυτούς, 70% το κάνουν μόνο με τα δικά τους. Η γενικώς αποδεκτή αιτολόγηση της πράξης τους είναι “Αφού είχε αποτελέσματα στην περίπτωση των γονέων μου, θα έχει και στη δική μου”
Αλλά, η απάντηση δεν είναι και τόσο απλή. Από εκείνο το 15% των ερωτηθέντων που δε χαστουκίστηκαν ως παιδιά, οι μισοί χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο με τα παιδιά τους.
Γιατί λοιπόν, είναι τόσοι πολλοί εκείνοι ου κάνουν κάτι τέτοιο παρά τις προειδοποιήσεις ειδικών; Έχουν φτάσει πραγματικά στο σημείο να εξαντλήσουν όλες τις άλλες μεθόδους πριν καταφύγουν στα χαστούκια; Ανησυχούν πραγματικά πως τα παιδιά τους θα βγουν απείθαρχα αν δεν κάνουν αυτό; H' η πείρα τους διέψευσε τους ειδικούς έχοντας αποδειχθεί η πιό αποτελεσματική μέθοδος πειθάρχησης;
Το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως οι συμμετέχοντες γονείς υπερασπίστηκαν σθεναρά την επιλογή τους, όποια και αν ήταν αυτή. Όσοι τα χαστουκίζουν, φάνηκαν απόλυτοι στο γιατί πρέπει να τα χαστουκίζουν, ενώ το ίδιο απόλυτοι φάνηκαν και όσοι δεν κάνουν κάτι τέτοιο. Και οι δύο πλευρές υποστηρίζουν επίμονα πως έχουν βρει τη σωστή μέθοδο ανατροφής, δείχνοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει μέση οδός. Όσοι τα χαστουκίζουν, ισχυρίζονται πως έχουν βρει το πιό αποτελεσματικό εργαλείο για να τους διαμορφώσουν σωστή συμπεριφορά, ενώ οι υπόλοιποι θεωρούν κάτι τέτοιο κακομεταχείρηση και εγείρουν το ρητορικό ερώτημα πώς από το λάθος θα διδαχθεί κάποιος το σωστό.


{Σύγχηση φαίνεται να προκαλεί ο όρος χαστούκισμα σε πολλούς.Ενώ κάποιοι τον ταυτίζουν με μικρά ανώδυνα χτυπήματα, άλλοι το ταυτίζουν με πρακτική που αποσκοπεί στον πόνο.Έτσι, με αυτήν την ασάφεια στον ορισμό της έννοιας, είναι δύσκολο να μάθει κανείς με απόλυτη σιγουριά τι συμβαίνει με τα παιδιά και τις οικογένειές τους}.

yourbaby.gr