ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

αγροτες σε κινητοποιησεις

Ανοιχτή επιστολή
Προς όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Έβρου

Συνάδελφοι αγρότες, η κατακόρυφη αύξηση των τιμών των τροφίμων, που παρατηρήθηκε πρόσφατα στη χώρα μας και παγκόσμια, δημιούργησε μεγάλες αυταπάτες σε πολλούς μικρομεσαίους αγρότες, ότι θα αυξηθούν ανάλογα και οι τιμές των αγροτικών προϊόντων. Οι αυταπάτες αυτές πυροδοτήθηκαν συνειδητά από την κυβέρνηση και τους αγροτοσυνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ στην ΠΑΣΕΓΕΣ – ΓΕΣΑΣΕ – ΣΥΔΑΣΕ. Στόχος τους ήταν να συγκαλύψουν την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων και να εκτονώσουν την αγανάκτηση των μικρομεσαίων αγροτών. Τα ψέματα όμως και οι αυταπάτες, τελείωσαν. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια σκληρή ταξική αντιαγροτική πολιτική που πολλαπλασιάζει τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων και μεσαζόντων και δίνει ψίχουλα στους αγρότες και χρόνο με το χρόνο χειροτερεύει τη ζωή μας:
Πανάκριβα μας πωλούν οι πολυεθνικές τα γεωργικά εφόδια ( λιπάσματα, σπόρους, φάρμακα, πετρέλαιο κτλ,) αυξάνοντας κατακόρυφα τα κέρδη τους σε βάρος των αγροτών.
Οι τιμές στα βασικά αγροτικά προϊόντα όπως στα σιτηρά, καλαμπόκι, καπνό, γάλα , κρέας κ.α είναι εξευτελιστικές και σε μερικές περιπτώσεις είναι ίσες ή χαμηλότερες από τις περσινές. Πολλές φορές δεν καλύπτουν ούτε το κόστος
Οι τιμές παρέμβασης των δημητριακών στα 10 λεπτά/ το κιλό, που ψήφισε το 2003 η προηγούμενη κυβέρνηση , στα πλαίσια της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ και διατηρεί και η σημερινή κυβέρνηση, δεν προσφέρουν καμιά προστασία στους παραγωγούς. Αντίθετα αφήνουν ασύδοτα τα «καρτέλ» να διαμορφώνουν τις τιμές των δημητριακών σε εξευτελιστικά επίπεδα και να κερδοσκοπούν σε βάρος των αγροτών και των καταναλωτών.
Το εισόδημά μας συνεχώς μειώνεται . Την περίοδο 2000 – 2005 μειώθηκε κατά 17,9% και η μείωση συνεχίστηκε με γρηγορότερους ρυθμούς το 2006 και το 2007
Αναγκαζόμαστε να εγκαταλείψουμε βασικές καλλιέργειες ( τεύτλο, καπνός, βαμβάκι κλπ) που έφερναν στην περιοχή μας πολλά δισ.
Η αγροτική παραγωγή συνεχώς συρρικνώνεται και η διατροφική εξάρτηση της χώρας μας μεγαλώνει. Το έλλειμμα του αγροτικού ισοζυγίου από θετικό που ήταν έχει φτάσει στ α -2,5 δις ευρώ.

Η ύπαιθρος εγκαταλείπεται. . Τα σχολεία κλείνουν τα χωριά ερημώνουν. Οι απόμαχοι της αγροτιάς με εξευτελιστικές συντάξεις προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με την ακρίβεια και τις δυσκολίες της τρίτης ηλικίας.

Συνάδελφοι αγρότες , με καθαρές κουβέντες. Από αυτήν την πολιτική κερδίζουν οι εμποροβιομήχανοι, οι μεσάζοντες, τα «καρτέλ» και χάνουν οι αγρότες και οι εργαζόμενοι καταναλωτές. Τα συμφέροντα αυτών υπηρετούν η ΕΕ και τα κόμματα που ψήφισαν την συνθήκη του Μάαστριχτ και την ΚΑΠ (Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ- ΣΥΝ- ΛΑΟΣ ). Αυτήν την πολιτική και όσους τη στηρίζουν πρέπει να βάλουν στο στόχαστρό οι αγρότες. Μεγάλες όμως είναι και οι ευθύνες των καρεκλοκένταυρων ηγεσιών της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΓΕΣΑΣΕ και της ΣΥΔΑΣΕ , που εργολαβικά όλα αυτά τα χρόνια ανέλαβαν την προπαγάνδιση της ΚΑΠ.

Μπροστά λοιπόν σ’ αυτήν την κατάσταση δεν μπορεί να περιμένουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Η ΠΑΣΥ σας καλεί να ανοίξουμε μέτωπο ενάντια στην πολιτική της ΕΕ , να ανοίξουμε μέτωπο ενάντια στα κόμματα και τους συνδικαλιστές - συνεταιριστές που τη στηρίζουν. Ενωμένοι να διεκδικήσουμε:
Ανάπτυξη της γεωργίας και κτηνοτροφίας σύμφωνα με τις δυνατότητες της χώρας μας, χωρίς περιορισμούς, ποσοστώσεις και πρόστιμα.
Έγκαιρη διάθεση της αγροτικής παραγωγής με τιμές και επιδοτήσεις που θα διασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα στον αγρότη.
Προστασία της εγχώριας παραγωγής από αθρόες εισαγωγές και προώθηση των εξαγωγών, μέσα από ισότιμες διακρατικές εμπορικές συμφωνίες.
Ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής με εκτέλεση από το κράτος των αναγκαίων έργων υποδομής στην αγροτική οικονομία.
Μέτρα κατά της κερδοσκοπίας των εμποροβιομηχάνων, με χτύπημα της αισχροκέρδειας που γίνεται σε βάρος των αγροτών και των καταναλωτών.
Πλήρη προστασία της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κινδύνους από δημόσιο ΕΛΓΑ , που θα επιχορηγείται από το κράτος.
Αναβάθμιση των συνεταιρισμών για να μπορούν να παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην παραγωγή, την μεταποίηση και την εμπορία των αγροτικών προϊόντων.
Αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων των ανθρώπων της υπαίθρου. Συνταξιοδότηση στα 60 για τους άνδρες και 55 για τις γυναίκες.


>>>ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ<<<

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΠΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΣ


ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΟ
ΜΠΛΟΚΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Με αποκλεισμό του κάθετου άξονα στο ύψος της Κορνοφωλιάς

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΗΜΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ.

ΠΑ.ΣΥ
Ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων