ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

βιβλιο

Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 11.00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Φερών θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των βιβλιοθηκαρίων του Νομού που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «προώθηση της ανάγνωσης – εκσυγχρονισμός των βιβλιοθηκών στο Ν. Εβρου» (ΥΠ.ΠΟ. – Ε.ΚΕ.ΒΙ. – Νομαρχία Εβρου – Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Εβρου – 12 Ο.Τ.Α. που διαχειρίζονται βιβλιοθήκες)

Στη συνάντηση:

α. Θα προγραμματιστούν εκδηλώσεις για όλες τις βιβλιοθήκες με θέμα το περιβάλλον, τις καλλιέργειες , τη διατροφή όπως: επισκέψεις συγγραφέων, παρουσιάσεις βιβλίων, οργάνωση εκθέσεων βιβλίου, παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικών με το θέμα σε συνεργασία με τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τους γυναικείους παραγωγικούς συνεταιρισμούς και τις επιχειρήσεις που παράγουν ή επεξεργάζονται προϊόντα στο Νομό μας.

β. Θα κατανεμηθούν, ανά βιβλιοθήκη, τα βιβλία που αγοράστηκαν από το πρόγραμμα , ποσού 7.000 € και αφορούν στο περιβάλλον, τις καλλιέργειες, τη διατροφή.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη του επαγγελματικού βιβλίου και η επαφή του επιχειρηματία , του αγρότη, του επιστήμονα, της νοικοκυράς με το ειδικό θεματικό βιβλίο.
Τα βιβλία που αγοράστηκαν αφορούν στις βιολογικές καλλιέργειες, την αμπελουργία, τη δενδροκομία και τη δενδροτεχνική, τους εμβολιασμούς των καρποφόρων, τα κλαδέματα, το κομπόστ, τα βότανα, τα μπαχαρικά, τα λαχανικά, τα πρόβατα, τα πουλερικά, τα θαλασσινά, τη συντήρηση των τροφών, το λάδι και την ελιά, τα τυριά και τα γιαούρτια, τα αλλαντικά, τα παστά και τα καπνιστά, τις πίτες και τα ψωμιά, το κρασί, την ποτοποιία, το μέλι, την οργάνωση των εστιατορίων, τη διατροφή ανά τόπο και τις συνταγές