ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

λευτερης χαμαλιδης


Για άλλη μια φορά η συνεδρίαση ήταν απογοητευτική. Θα προσπαθήσω να εστιάσω σε ορισμένα σημεία και να καταθέσω τις απόψεις μου.
Απολύσεις
Όταν προσλαμβάνεις ανθρώπους για να δουλέψουν για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, υλοποιώντας μια συγκεκριμένη εργασία, η οποία έχει καθορισμένο χρόνο υλοποίησης από την αρχή, είναι λογικό όταν τελειώσει αυτός ο χρόνος, να ζητάς την αποχώρησή τους. Όταν δε αυτό αφορά στη χρηματοδότηση της δαπάνης εργασίας από χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της ΕΕ κι αυτό τελείωσε, δίχως να έχουν δημιουργηθεί υποδομές και συνθήκες συνέχειας, αυτό κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα.
Οι πολιτικοί όμως, τουλάχιστον σε κάποια ζητήματα, πρέπει και οφείλουν να παίρνουν πρωτοβουλίες.
Δημοτική Συγκοινωνία
...Όταν όμως η δημοτική αρχή σήμερα λειτουργεί με την τακτική της τελευταίας στιγμής και συμμετέχει σε όποιο πρόγραμμα παίρνει χαμπάρι, ο σχεδιασμός είναι ελλιπής και η διαβούλευση ανύπαρκτη. Η δημοτική συγκοινωνία αφορά στα δημοτικά διαμερίσματα κι αν μη τι άλλο, όφειλε η δημοτική αρχή να το συζητήσει με τα τοπικά τους συμβούλια, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για τα παιδιά, ώστε αυτοί όλοι να βοηθήσουν στο σχεδιασμό, καθόσον γνωρίζουν τα ιδιαίτερα προβλήματα. Φυσικά και δεν έγινε τίποτα απ’ όλα αυτά.
Όλο το άρθρο: http://hamalidis.blogspot.com