ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

οι δρομοι της . . . νομαρχιας




Τον οδικό χάρτη του νομού όπου ορίζονται ξεκάθαρα οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες των φορέων για κάθε τμήμα του, παρουσίασε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε το μεσημέρι.
Ο χάρτης που σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Έβρου καταγράφει ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο και την Εγνατία οδό για τα οποία την ευθύνη έχουν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ αντίστοιχα, το επαρχιακό δίκτυο, για το οποίο την ευθύνη έχει η Νομαρχία, το διαδημοτικό δίκτυο όπου την ευθύνη έχουν οι κατά τόπους δήμοι και οι δασικοί δρόμοι στους οποίους την ευθύνη έχουν τα δασαρχεία του νομού. Στον χάρτη υπάρχουν και τα τηλέφωνα των υπευθύνων υπηρεσιών στις οποίες μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες και να εκφράζουν τα παράπονα και τις καταγγελίες τους.
«Με αφορμή άρθρα που δημοσιεύτηκαν τελευταία στον τύπο , όπου εκφράζονταν παράπονα για το οδικό δίκτυο του νομού , ετοιμάσαμε έναν οδικό χάρτη για να ξεκαθαρισθεί ποιος φορέας έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα και για ποιο τμήμα του οδικού δικτύου ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν που πρέπει να απευθυνθούν και να ζητούν ευθύνες. Δεν μπορεί όλα να χρεώνονται στη Νομαρχία. Γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι η Νομαρχία έχει ευθύνη μόνο για το επαρχιακό οδικό δίκτυο και σ αυτό θα κάνει τις όποιες παρεμβάσεις ώστε να αναβαθμίζεται συνεχώς» επισήμανε ο Νομάρχης κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης και τόνισε « Ο πολίτης πρέπει να ξέρει από ποια υπηρεσία θα ζητάει ευθύνες και σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα να γνωρίζει που να απευθύνεται»
Όπως ανέφερε ο κ. Ζαμπουνίδης ο χάρτης θα σταλεί σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια , τοπικά συμβούλια και θα αναρτηθεί σε δημόσιους χώρους , πίνακες ανακοινώσεων , συλλόγους και καφενεία σε ολόκληρο το νομό ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν όλοι οι κάτοικοι του Έβρου.
Όσον αφορά το Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο για το ποίο την ευθύνη έχει η Νομαρχία, έχει μήκος 581 χιλιόμετρα και για την αποκατάσταση και συντήρησή του υλοποιούνται εργολαβίες σε όλο το μήκος του νομού και στη Σαμοθράκη, ύψους 1934.600.Ε.

Στο ποσό αυτό εντάσσονται δύο εργολαβίες διαγράμμισης καθώς και η συντήρηση και διαγράμμιση που γίνεται με μηχανήματα της Νομαρχίας .
«Από το 2009 , μετά την εκπαίδευση των απολυμένων της ΔΕΠΕΑ οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο δυναμικό της Νομαρχίας , θα είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε συνεργείο άμεσης παρέμβασης , που θα ελέγχει το οδικό δίκτυο κάθε 15 ημέρες , θα ελέγχει όλες τις καταγγελίες εντός διημέρου και θα προβαίνει στην ενέργεια , παραπομπή – σύνταξη μελέτης ή άμεση αποκατάσταση.» ανέφερε ο κ. Ζαμπουνίδης και πρόσθεσε: «Το τηλέφωνο στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για ενημέρωση ή καταγγελία που αφορά το επαρχιακό δίκτυο και είναι ευθύνη δική μας είναι το 25510-88860 και ισχύει από τώρα , δεδομένου ότι έχουμε «ανοιχτή» εργολαβία που υποχρεώνει τον εργολάβο να αποκαθιστά άμεσα τις ζημιές στο Επαρχιακό Δίκτυο.»Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν και οι αντινομάρχες Αγροτικού Τομέα κ. Μιχάλης Κογιομτζής και Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Ελένη Τσιαούση