ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

κυλικεια σχολειων

Με εντολή του Νομάρχη Έβρου Νικόλαου Ζαμπουνίδη η Μικτή Ομάδα Ελέγχων της Νομαρχίας Έβρου διεξάγει ελέγχους στα κυλικεία των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού. Οι ορθές διατροφικές επιλογές των μαθητών εντός του σχολικού περιβάλλοντος, η προστασία και η προαγωγή της υγείας του ευαίσθητου μαθητικού πληθυσμού αποτελούν προτεραιότητα και καθήκον για το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Έβρου.
Από τον Πρόεδρο της Μικτής Ομάδας Ελέγχων, Γενικό Γραμματέα Ν. Δ. Έβρου, ανακοινώνονται τα πρώτα αποτελέσματα από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από 11 έως 18 Σεπτεμβρίου 2008, πρώτη εβδομάδα του νέου σχολικού έτους.
Στην Ορεστιάδα ελέγχθηκαν 11 κυλικεία, στο Διδυμότειχο 8 κυλικεία, όπου δεν διαπιστώθηκε καμιά αγορανομική παράβαση. Έγιναν βέβαια οι απαραίτητες συστάσεις για όποιες ελλείψεις παρατηρήθηκαν.
Στην Αλεξανδρούπολη ελέγχθηκαν τρία Λύκεια, τρία Γυμνάσια, δέκα Δημοτικά Σχολεία. Σε ορισμένα κυλικεία βρέθηκαν να πωλούνται μη επιτρεπόμενα είδη, αλλά και είδη σε τιμές πέραν του μέγιστου προβλεπόμενου. Η αρμόδια υπηρεσία θα υποβάλει σχετικές μηνύσεις στους υπεύθυνους των κυλικείων. Επίσης, ένα κυλικείο βρέθηκε να λειτουργεί χωρίς άδεια.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν μέχρι να ελεγχθούν τα σχολεία όλων των βαθμίδων κατά μήκος του νομού, ενώ θα ακολουθήσει επανέλεγχος για να διαπιστωθεί η ορθή και σύμφωνη πλέον με τη σχετική υγειονομική διάταξη λειτουργία των σχολικών κυλικείων.

Επιτρεπόμενα είδη σε κυλικεία Δημοτικών Σχολείων
Σάντουιτς και τοστ (τυρί ή/και γαλοπούλα)
Απλά αρτοσκευάσματα (κουλούρια, αρτίδια κτλ)
Σταφιδόψωμο, μουστοκούλουρα, μπισκότα απλά
Τυρόπιτα (φέτα / κασέρι) ή σπανακόπιτα
Γιαούρτι
Γάλα σε ατομική συσκευασία
Φρέσκα φρούτα εποχής
Ξηρά φρούτα (δαμάσκηνα κτλ)
Ξηροί καρποί
Φυσικοί χυμοί (100%)
Ρυζόγαλο
Εμφιαλωμένο νερό
Καφές (για το προσωπικό)

Επιτρεπόμενα είδη μόνο στα κυλικεία Γυμνασίων – Λυκείων
Ξηροί καρποί
Μέλι
Χαλβάς
Σοκολάτα χωρίς γέμιση