ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

βραβευση πηγης δεβετζη


Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη από συγκίνηση συνεδρίαση το Νομαρχιακό Συμβούλιο Έβρου τίμησε την Παρασκευή το βράδυ την Ολυμπιονίκη της Αθήνας και του Πεκίνου Χρυσοπηγή Δεβετζή.
Μέσα σ’ ένα πανηγυρικό κλίμα που επικράτησε σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Εβρίτισσα Ολυμπιονίκης τιμήθηκε για το θρίαμβο της στις δυο Ολυμπιάδες και για τη συνολική προσφορά της στον ελληνικό αθλητισμό που τιμά τον Έβρο και τη χώρα μας στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα.
Νομαρχιακοί σύμβουλοι, βουλευτές, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και αρχών του Έβρου, η οικογένεια της Πηγής Δεβετζή, συγγενείς, φίλοι της, παλαιοί αθλητές και απλοί πολίτες τίμησαν την κορυφαία ελληνίδα αθλήτρια του στίβου.
«Τιμούμε το χρυσό κορίτσι της Αλεξανδρούπολης, του Έβρου, της Θράκης, της Ελλάδας, την αθλήτρια που έδωσε στη χώρα μας το μοναδικό μετάλλιο στο στίβο στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου. Πηγή, διπλά μας τίμησες. Ο Έβρος από άκρη σε άκρη δάκρυσε από συγκίνηση όταν για δεύτερη συνεχή φορά ανέβηκες στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων. Υπερήφανοι νοιώσαμε όταν μπήκες στο στάδιο κρατώντας την Ελληνική Σημαία. Μέγιστη τιμή για την οικογένειά σου, εμάς, το έθνος. Εύγε. Σε ευχαριστούμε για την μεγάλη τιμή που μας χάρισες.» είπε στην προσφώνησή του ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης.
Διηγήθηκε μάλιστα την πρώτη γνωριμία του με την Ολυμπιονίκη, η οποία σε ηλικία 18 χρονών τον επισκέφθηκε ως πρόεδρο του ΟΠΑΠ που ήταν τότε και ζήτησε την στήριξη του αφού η επίσημη πολιτεία της είχε γυρίσει την πλάτη «Μου έκανε εντύπωση το πείσμα της, η θέληση της, η δύναμη της ψυχής της. «Εγώ θα γίνω πρωταθλήτρια» μου είπε. Τη στήριξα τότε αλλά και λίγους μήνες πριν την Ολυμπιάδα της Αθήνας τη στηρίξαμε και σαν Νομαρχία, πιστέψαμε σ’ αυτήν. Η πορεία της ήταν σαν παραμύθι. Πέρασαν χρόνια, η Πηγή συνεχίζει να δουλεύει σκληρά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, έδωσε μάχες για να κρατηθεί και κατάφερε να φορέσει στο στήθος της δυο μετάλλια σε Ολυμπιακούς αγώνες, να γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια. Όλος ο Έβρος είναι εδώ για να τιμήσει εσένα και την οικογένειά σου. Σε τιμά γιατί τίμησες τον Έβρο, την Ελλάδα και σ’ ευχαριστούμε πολύ. Το Νομαρχιακό συμβούλιο, όλος ο νομός θα είναι πάντα κοντά σου και θα σε στηρίζει στη μεγάλη προσπάθεια που κάνεις μέσα σ’ ένα τόσο σκληρό ανταγωνισμό» τόνισε ο κ.Ζαμπουνίδης.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Στέφανος Σπάσης στην ομιλία του ανέφερε ότι στο πρόσωπο της Πηγής Δεβετζή «τιμούμε το ευ αγωνίζεσθε, την αγωνιστικότητα, την προσπάθεια, το ήθος και τη συμμετοχή», ενώ ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης-Έβρου κ. Γεώργιος Μηνόπουλος τόνισε ότι η Ολυμπιονίκης έχει ξεπεράσει τα όρια του απλού αθλητή και αποτελεί ένα σύμβολο.
Για την ελληνίδα αθλήτρια μίλησαν επίσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, και ο αντιπρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Σάββας Τοκμακίδης.
Την πορεία της Πηγής Δεβετζή στον αθλητικό χώρο παρουσίασε ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Ευθυμιάδης.
Η ίδια η τιμώμενη αθλήτρια συγκινημένη είπε ότι πρόκειται για την καλύτερη εκδήλωση που έχει διοργανωθεί γι αυτήν, αναφέρθηκε στην πορεία της, στις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να ανέβει στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων και στα μελλοντικά σχέδια της. «Στην αθλητική μου ζωή έχω πάρει περισσότερες λύπες και λιγότερες χαρές κι αυτό μπορεί να με κράτησε ψηλά. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω όλα τα νέα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Γιατί κανένας δεν γεννιέται πρωταθλητής. Πρωταθλητής γίνεσαι με πολλή δουλειά, με πολύ κόπο, με πολλές στερήσεις. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για τον τόπο μου και την πατρίδα μου, για να συνεχίσει να υπάρχει αθλητισμός στις δύσκολες εποχές που ζούμε και ιδιαίτερα με όλα αυτά τα γεγονότα που συνέβησαν στο Πεκίνο» τόνισε.
Στην Ολυμπιονίκη απονεμήθηκε ένα στεφάνι ελιάς, μια τιμητική πλακέτα και ένας πίνακας ζωγραφικής με το πορτρέτο της που φιλοτέχνησε η Αλεξανδρουπολίτισσα ζωγράφος Αθανασία Πεφτουλίδου και αποτέλεσε την έκπληξη της βραδιάς. Αποκαλύπτοντας τον πίνακα ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Έβρου κ. Μιχάλης Πιτιακούδης, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή ολόκληρου του συμβουλίου. «Εύχομαι οι διακρίσεις αυτές να μην σημάνουν το τέλος αλλά φιλοδοξία για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις, για να μας κάνεις ακόμα πιο πολύ υπερήφανους» είπε χαρακτηριστικά.