ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

πριν ερθει ο χειμώνας




Σημαντικές παρεμβάσεις στα ρέματα των οικισμών της οδού Άβαντος, Μαΐστρου και Απαλού του δήμου Αλεξανδρούπολης πραγματοποιεί η Νομαρχία Έβρου με στόχο να μην κινδυνεύουν από πλημμύρες οι περιοχές αυτές που πλήττονται σχεδόν κάθε χρόνο.
Την πορεία των έργων που εκτελούνται στα ρέματα κι έχουν συνολικό προϋπολογισμό 770.000 ευρώ, εξέτασε χθες ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης συνοδευόμενος από την αρμόδια αντινομάρχη Ανάπτυξης και Υποδομών κ Ελένη Τσιαούση και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας κ. Νικόλαο Σαμακοβλή και τους επιβλέποντες των έργων.


«Πραγματοποιούμε σοβαρές παρεμβάσεις στο ρέμα Ειρήνη Μαΐστρου, καθαρίζουμε την κοίτη του και κάνουμε αποκαταστάσεις σε δεκαοκτώ σημεία. Όλα τα ρέματα που έρχονται από την Εγνατία Οδό και τα οποία καταλήγουν στο ρέμα Ειρήνη καθαρίζονται με κύριο μέλημά μας να σώσουμε την περιοχή από τις πλημμύρες. Τα νερά που έρχονται από την Εγνατία Οδό κι έπεφταν στον οικισμό της οδού Άβαντος με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει, τώρα με τις παρεμβάσεις αυτές τα διοχετεύουμε εκτός οικισμού. Τα έργα τελειώνουν σε δέκα περίπου μέρες και πιστεύω ότι θα γλιτώσουν για φέτος και τον επόμενο χρόνο τον οικισμό από τα πολλά νερά.» δήλωσε ο Νομάρχης κ. Ζαμπουνίδης και πρόσθεσε:
«Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιούμε είναι σημαντικές και αναγκαίες αλλά για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα πρέπει το ρέμα αυτό που διασχίζει τον οικισμό να τσιμεντοποιηθεί, ενώ χρειάζεται να γίνει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και τον Δήμο γιατί χρειάζονται πολλά εκατομμύρια ευρώ για την οριστική αντιμετώπιση της κατάστασης»
Ο κ. Ζαμπουνίδης υπογράμμισε επίσης ότι γίνονται σοβαρές παρεμβάσεις στο Δυτικό ρέμα Απαλού από τα νερά του οποίου πλημμύριζαν οι σιδηροδρομικές γραμμές. Σε συνεργασία με τον ΟΣΕ κατασκευάσθηκαν δυο αγωγοί ώστε τα όμβρια νερά, τα οποία πολλές φορές πλημμυρίζουν τον οικισμό του Απαλού, να διοχετεύονται στη θάλασσα και να ανακουφισθεί η περιοχή από το πρόβλημα των πλημμυρών.
Την ικανοποίηση του για τις παρεμβάσεις που κάνει η Νομαρχία εξέφρασε ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Αλεξανδρούπολης κ. Γιουσούφ Ογλού Μεμέτ Αλή επισημαίνοντας ότι για να επιλυθεί το πρόβλημα χρειάζεται να τσιμεντοποιηθεί το ρέμα που διασχίζει τον οικισμό.