ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

εθνικη αυτογνωσια

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ 3 – 4 – 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Επί 13 συνεχή χρόνια τα ποντιακά σωματεία διοργανώνουν Πανελλήνια Συνέδρια Ποντιακών Συλλόγων για την Εθνική Αυτογνωσία, με την συμμετοχή ποντιακών συλλόγων απ΄ όλη την Ελλάδα και διακεκριμένων επιστημόνων με αξιόλογες εισηγήσεις.
Τα μέχρι τώρα συνέδρια τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Φλώρινα, Σέρρες, Κατερίνη, Καβάλα, Αθήνα, Πειραιάς, Ζάλογγο, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική κ.α.) σημείωσαν τεράστια επιτυχία ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον και απήχηση είχαν οι εισηγήσεις και τα πορίσματά των.
Συνεχίζοντας και φέτος την επιτυχημένη τους πορεία και διαδρομή στο χωροχρόνο τα συνέδρια Εθνικής Αυτογνωσίας πορεύονται βορειοανατολικά, στα ακρόρια της Ελλαδικής επικράτειας, στην Ορεστιάδα, όπου ο Σύλλογος Ποντίων Βορείου ΄Εβρου «Ο ΔΙΓΕΝΗΣ» σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, τον Μορφωτικό ΄Ομιλο Ποντίων Ν. Ροδόπης «Αλ. Υψηλάντης», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Γυναικών Θρυλωρίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νίψας, και την ΄Ενωση Παλιννοστούντων Ν. Έβρου, διοργανώνουν το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ποντιακών Συλλόγων για την Εθνική Αυτογνωσία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον ΄Εβρο στην αίθουσα του κινηματογράφου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» στην Ορεστιάδα, από 3 έως 5 Οκτωβρίου 2008, μετά από πρόταση του Συλλόγου Ποντίων Β. ΄Εβρου «Ο Διγενής» και με Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής το Δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Δημήτριο Μουζά.
Το Συνέδριο είναι αφιερωμένο σε μια από τις μεγαλύτερες πνευματικές μορφές του Ποντιακού Ελληνισμού τον Γεώργιο Θ. Κανδηλάπτη.
Το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 500 αντιπρόσωποι ποντιακών σωματείων απ΄ όλη τη χώρα, ενώ διακεκριμένοι επιστήμονες και πολιτικοί θα αναφερθούν στη θεματική του συνεδρίου.
Η θεματική του συνεδρίου είναι:
«ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
ΑΚΡΙΤΑΣ & ΒΙΓΛΑΤΟΡΑΣ»
Οι εισηγητές του συνεδρίου είναι :
Νικόλαος Λυγερός: Καθηγητής Πανεπιστημίου
Νεοκλής Σαρρής: Καθηγητής Κοινωνιολογίας της Ιστορίας Παντείου
Πανεπιστημίου
Ιωάννης Κουκιάδης: Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ.-π. Ευρωβουλευτής
Μαρία Βεργέτη: Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Δ.Π.Θ.
Κωνσταντίνος Σαχινίδης: Δρ. Κοινωνιολογίας-Καθηγητής Σύμβουλος
Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου
Εύα Καϊλή: Βουλευτής
Κώστας Τσαρούχας: Δημοσιογράφος-Ερευνητής
Στέφανος Διαμαντόπουλος: Δημοσιογράφος
Αρθούρος Καραγκιοζίδης: Καθηγητής
Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Π. Σεραφείμ Ατματζίδης:
Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά

Η τελετή έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008 και ώρα 20.30΄ στο κέντρο «ALEXANDER» στο Χειμώνιο Ν. Ορεστιάδας.
Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ορεστιάδας, το Νομαρχιακό Διαμέρισμα ΄Εβρου και τελεί υπό την αιγίδα του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά».
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Β.ΕΒΡΟΥ «Ο ΔΙΓΕΝΗΣ»
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ: ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ «ΑΛ.ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ», ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΝΤΙΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΡΥΛΩΡΙΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΙΨΑΣ,
ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ Ν.ΕΒΡΟΥ,
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Αντιγονιδών 19 τ.κ. 546 30, Θεσσαλονίκη
ΤΗΛ. 2310/548526, 543611, FAX 548922, E-mail: pontos@the.forthnet.grΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ