ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

π.α.με για ναρκοπεδια

Ο πρόσφατος θάνατος των 4 μεταναστών στο ναρκοπέδιο της Βύσσας επιβεβαιώνει δυστυχώς για άλλη μια φορά ότι αυτό το ταξίδι των μεταναστών αρκετές φορές έχει τραγική κατάληξη. Άλλοτε ως θύματα των δουλεμπόρων που πνίγονται στις θάλασσες και άλλοτε να διαμελίζονται από νάρκες «κατά προσωπικού » στα ναρκοπέδια που έχουν εγκατασταθεί στα σύνορα με ευθύνη του κράτους. Οι κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί καθυστερεί να υλοποιήσει την απόφαση αποναρκοθέτησης των ναρκοπεδίων από νάρκες «κατά προσωπικού».
Το φαινόμενο της μετανάστευσης που στις μέρες μας παίρνει μεγάλες διαστάσεις είναι προϊόν των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και ανταγωνισμών. Αδίστακτα για να προωθήσουν τα σχέδιά τους χρησιμοποιούν τον πόλεμο, αλλάζουν δια της βίας τα σύνορα, επεμβαίνουν στα εσωτερικά των χωρών στηρίζοντας αντιδραστικά καθεστώτα, υποθάλπουν εθνικιστικές συγκρούσεις και όλα αυτά για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων αλλά και για να εκμεταλλεύονται το εργατικό δυναμικό και τις αγορές. Στο βωμό των συμφερόντων τους θυσιάζονται οι λαοί.
Αλλά ακόμα και όταν κάποιοι καταφέρνουν, περνώντας μέσα από τεράστιους κινδύνους, να μεταναστεύσουν αναζητώντας « καλύτερη τύχη » στις χώρες της καπιταλιστικής υποδοχής, πέφτουν στα νύχια της εργοδοσίας , χωρίς δικαιώματα , ανασφάλιστοι, με εξευτελιστικά μεροκάματα , για να εξασφαλίζουν έτσι οι κεφαλαιοκράτες τεράστια κέρδη.
Η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων και ο κοινός τους αγώνας είναι η μόνη απάντηση στα σχέδια των ιμπεριαλιστών .

Γ.Τ. Στα ναρκοπέδια οδηγούν τους μετανάστες οι Τούρκοι δουλέμποροι για να διαπιστώσουν ποια είναι ενεργά. Αυτό Πρέπει να αναφέρεται και είναι ακόμα μία τραγική κατάληξη των ιστοριών του πόνου.