ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

εργατικο κεντρο διδυμοτειχου, προεδρος

Προς :
1. Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων
2. Υπουργό Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας
3. Υπουργό Εσωτερικών

Σε πρόσφατη Εκδήλωση απονομής τίτλων σπουδών ( τέλος σχολικού έτους), στην οποία είχα προσκληθεί ως Αντιδήμαρχος Διδυμοτείχου και Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Διδυμοτείχου , έζησα πολύ όμορφες στιγμές που με οδήγησαν σε σκέψεις.
Σας γνωρίζω ότι οι τίτλοι αυτοί δινόταν σε μαθητές Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην πόλη της Ορεστιάδας Ν. Έβρου.
Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω και να σας το μεταφέρω συγκινημένος, είναι η φλόγα, η επιθυμία, το πάθος η αγάπη και η χαρά της μάθησης που διέκρινα στα πρόσωπα τω μαθητών αυτής της βαθμίδας .
Είναι ένα σύνολο ανθρώπων διαφόρων ηλικιών , χαρακτήρων , οραμάτων , κατευθύνσεων και στόχων. Όμως όλοι αυτοί οι άνθρωποι έδειχναν μία άτυπη μεταμέλεια για το ότι δεν « έμαθαν τα γράμματα » στην ηλικία που θα έπρεπε (χωρίς όμως να ξέρουμε τους προσωπικούς λόγους του καθενός) και συγχρόνως ένα ιδιαίτερο συναίσθημα χαραγμένο στα κουρασμένα από την καθημερινή δουλειά πρόσωπα τους.
Σας ξαναδηλώνω ότι συγκινήθηκα και θα ήθελα να σας εκφράσω σκέψεις που έκανα εκείνη την στιγμή της απονομής και αργότερα, όπως και να συγχαρώ τον διευθυντή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας κ. Δοσίδη Ευάγγελο και τους Καθηγητές.
Ειλικρινά πιστεύω ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι αξιότεροι πολλών και θα έπρεπε να τους δείτε, να τους δούμε με μία ματιά συμπάθειας.
Άνθρωποι, που κακώς βεβαία , δεν μπόρεσαν να μορφωθούν στην ηλικία που συνήθως γίνεται αυτό , τώρα αφήνουν οικογένειες μετά από το κουραστικό μεροκάματο με κάποια ηλικία έως και προχωρημένη, προσπαθώντας να πάρουν έναν τίτλο σπουδών για να ‘’ πιάσουν ‘’ μία δουλειά.
Ήδη είναι επιφορτισμένοι με κάθε είδους κοινωνικά προβλήματα, παρ΄ όλα αυτά προσπαθούν, θέλουν , αγωνίζονται.
Πιστεύω πως διαφορετικές είναι οι ευκαιρίες όταν είναι κάποιος νέος και πολύ δυσκολότερες μετά από κάποια ηλικία.
Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν όλα τα παραπάνω και το γεγονός ότι αυτοί οι μαθητές φοιτούν κάτω από συνθήκες, που πρέπει να τις εκτιμήσουμε , θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ιδιαιτέρως και να προτιμούνται στις προσλήψεις που γίνονται σε οποιοδήποτε επίπεδο και να βοηθούνται παντοιοτρόπως.
Θα ήθελα με κάποια απόφαση σας, εγκύκλιο, διάταγμα κλπ. να αποκτούν κάποιο δικαίωμα και να έχουν προτεραιότητα στις προσλήψεις για εργασία κάθε είδους.


Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Διδ/χου
& Αντιδήμαρχος Διδυμοτείχου
ΠΕΤΡΑΚΟΓΛΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ