ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ο καλλικρατης αποδομει τον μεσαιο εβρο

Χθες το βράδυ(15-04-2010) και από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΔΕΛΤΑ τηλεόρασης ανακοινώθηκε ο νέος χωροταξικός αυτοδιοικητικός χάρτης του νομού ΄Εβρου. Με την επιφύλαξη ότι αυτή η ανακοίνωση δεν έχει σκοπό το τσεκάρισμα των όποιων αντιδράσεων και ότι αυτή θα είναι η τελική επιλογή σημειώνω τα εξής:
Δημιουργούνται πέντε δήμοι.
Δήμος Αλεξανδρούπολης με συνένωση των δήμων Τραϊανούπολης και Φερών.
(πληθυσμός απογραφή 2001: 65.894 κάτοικοι [52720+3335+9839]).
Δήμος Ορεστιάδας με συνένωση των δήμων Βύσσας, Κυπρίνου και Τριγώνου.
(πληθυσμός απογραφή 2001: 39485 κάτοικοι [21730+8184+2915+6656]).
Δήμος Διδυμοτείχου με συνένωση με τον δήμο Μεταξάδων.
(πληθυσμός απογραφή 2001: 23484 κάτοικοι [ 18998+4486])
Δήμος Σουφλίου με συνένωση των δήμων Ορφέα και Τυχερού.
(πληθυσμός απογραφή 2001: 17768 κάτοικοι [ 7519+6146+4103])
Δήμος Σαμοθράκης με πληθυσμό 2723.
Παρατηρούμε ότι δημιουργούνται δύο αυτοδιοικητικοί σχηματισμοί , ένας στο βόρειο και ένας στο νότιο τμήμα του νομού οι οποίοι πληρούν όλα τα κριτήρια των Συνενώσεων για τους Νέους Ισχυρούς Δήμους (σελ.37 κειμένου δημόσιας διαβούλευσης «Πρόγραμμα Καλλικράτης») και στο μεσαίο τμήμα του Νομού δημιουργούνται δύο αυτοδιοικητικά εκτρώματα τα οποία δεν πληρούν κανένα ή πληρούν ελάχιστα από τα παραπάνω κριτήρια.
Με δεδομένο ότι τα παραπάνω στοιχεία που αφορούν στην πληθυσμιακή κατάσταση των δήμων έχουν αναφορά στο έτος 2001, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι η σημερινή κατάσταση είναι ευμενέστερη για τους δήμους Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας λόγω της εσωτερικής μετανάστευσης και αστυφιλίας και καταφανώς δυσμενέστερη για τους υπολοίπους. Μπορούμε να υποθέσουμε με σχετική ασφάλεια ότι οι δήμοι Διδυμοτείχου και Σουφλίου πληθυσμιακά βρίσκονται στο 60 με 70 τοις εκατό των παραπάνω αριθμών.
Όσον αφορά στον νέο δήμο Σουφλίου και τους δήμους Ορφέα και Τυχερού που προσαρτώνται σ΄ αυτόν, το μόνο που επιτυγχάνεται με την συνένωση είναι η συνάθροιση της μιζέριας τριών κοινωνιών με κατοίκους κατά το πλείστον υπερήλικες και με όλους τους δείκτες σε φθίνουσα πορεία.
Δυστυχώς, αυτοί που έχουν την ευθύνη της χάραξης του τοπικού αυτοδιοικητικού χάρτη δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να κάνουν την υπέρβαση, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ανάπτυξης για όλον τον Νομό και για τα επόμενα 50 ίσως και περισσότερα χρόνια με τη δημιουργία δύο ή ακόμα και τριών μεγάλων δήμων. Αντίθετα η νέα χάραξη και οριοθέτηση στους μεν δύο βιώσιμους αναπτυξιακά πόλους Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα έγινε με γνώμονα τις βουλευτικές εκλογές και τη δημιουργία εκλογικών βιλαετιών, στο δε μεσαίο τμήμα του Νομού έγινε με πολιτικοπαρεΐστικα κριτήρια και με αποκλειστική στόχευση την πολιτική επιβίωση άσπονδων φίλων.
Σε κάθε περίπτωση αυτοί που θα βάλουν την υπογραφή τους κάτω από τις συγκεκριμένες επιλογές θα πρέπει να αναλάβουν και το όποιο κόστος των πράξεών τους.
Λάβαρα 16-04-2010
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Χρήστος Παν. Τοκαμάνης
Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Ορφέα