ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

δωρο πασχα

Αρχίζει σταδιακά από σήμερα η καταβολή του δώρου του Πάσχα σε εργαζόμενους και συνταξιούχους ενώ ήδη δόθηκε στο ΙΚΑ.
*Για τον Οργανισμό Απασχόλησης Ελεύθερων Επαγγελματιών η καταβολή έχει προγραμματισθεί για αύριο, ενώ οι συντάξεις θα δοθούν την 1η Απριλίου.
*Για τους δημόσιους υπαλλήλους το «κουτσουρεμένο» κατά 30% δώρο Πάσχα θα καταβληθεί έως και σήμερα.
*Για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί έως τη Μ. Τετάρτη 31 Μαρτίου.
*Για το ΝΑΤ το επίδομα θα καταβληθεί την Παρασκευή 26 Μαρτίου.
*Για τον ΟΓΑ η ημερομηνία είσπραξης του δώρου για το Πάσχα θα είναι κοινή με την ημέρα καταβολής των συντάξεων, στις 29 Μαρτίου 2010.
Νομοθετικό πλαίσιο για τον υπολογισμό του Δώρου Πάσχα
Το δώρο Πάσχα καταβάλλεται στους εργαζομένους στο ακέραιο, εφόσον η εργασιακή τους σχέση έχει διαρκέσει όλο το χρονικό διάστημα από 01/01 – 30/04, δηλαδή ½ του μισθού ή 12,5 ημερομίσθια δώρου για τους μισθωτούς και 15 ημερομίσθια δώρου για τους ημερομισθίους. Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει διαρκέσει μικρότερο διάστημα, τότε ο εργαζόμενος θα πάρει ένα μέρος του δώρου ανάλογο της διάρκειας αυτής. Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το παραπάνω χρονικό διάστημα, δικαιούνται: Σαν δώρο Πάσχα ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο, ανάλογα με τον συμφωνημένο τρόπο αμοιβής, για κάθε 8 ημέρες χρονικό διάστημα διαρκείας της εργασιακής σχέσης .
Για τον υπολογισμό της εργασιακής σχέσης δεν θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ημέρες αδικαιολόγητης απουσίας, οι ημέρες άδειας άνευ αποδοχών, οι ημέρες αδείας των σπουδαστών για συμμετοχή τους στις εξετάσεις, οι ημέρες ασθενείας για τις οποίες ο εργαζόμενος έχει επιδοτηθεί από τον ασφαλιστικό του οργανισμό (πλην ημερών λοχείας), κλπ.
Εκτός από την αναλογία των ημερών δώρου που δικαιούται ο εργαζόμενος, το ύψος των αποδοχών δώρου καθορίζεται και από τυχόν προσαυξήσεις που είχε ο εργαζόμενος για υπερωριακή απασχόληση, η πρόσθετη αμοιβή που δίνεται από τον εργοδότη οικειοθελώς για μεγαλύτερη παραγωγική απόδοση (πρίμ), όταν επαναλαμβάνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε τακτά χρονικά διαστήματα, το επίδομα ισολογισμού, εφ' όσον καταβάλλεται τακτικά κάθε χρόνο, όλα για το διάστημα από 01/01/ - 30/04.
Για το λόγο αυτό, έχει γίνει μέριμνα στην εφαρμογή, ώστε ο υπολογισμός της αναλογίας ημερών δώρου αλλά και των προσαυξήσεων, να γίνει αφού λάβει υπόψη όλες τις πιθανές περιπτώσεις απουσίας από την εργασία και όλες τις πιθανές προσαυξήσεις του ημερομισθίου του από υπερωρίες, κλπ.
nooz