ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ευρωβουλη

Βρυξέλλες, 29 Μαρτίου 2010
Κρίτων Αρσένης: Να αποζημιώσει η ΕΕ του αλιείες της Βόρειας Ελλάδας για τις ζημιές από το φυτοπλαγκτόν

Μέτρα για την οικονομική στήριξη των αλιέων που πλήττονται από την εμφάνιση του φαινομένου του φυτοπλαγκτόν το οποίο πλήττει την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή που περικλείεται από το Στρυμωνικό Κόλπο μέχρι την Αλεξανδρούπολη, τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ερώτηση που κατέθεσε, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης - μέλος των επιτροπών Περιβάλλοντος και Υγείας, Αλιείας και Διεθνούς Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Το συγκεκριμένο φαινόμενο επιφέρει σημαντική οικονομική ζημία στους αλιείς της περιοχής. Συγκεκριμένα οδηγεί στη δημιουργία αιωρούμενων οργανικών συσσωματωμάτων τα οποία προσκολλώνται στα αλιευτικά εργαλεία με συνέπεια την καταστροφή των εργαλείων και την αποτροπή της αλίευσης λόγω της φωσφόρισης που δημιουργείται.
Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε τα εξής: «Σε μια δύσκολη στιγμή για την Ελληνική αλιεία, απαιτείται η υγιής στήριξη των αλιέων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες περιβαλλοντικές αντιξοότητες αλλά και να αλλάξουν, σε πολλές περιπτώσεις, τις αλιευτικές πρακτικές τους. Η ζωή στη θάλασσα απειλείται. Και απειλείται τόσο από ανθρωπογενείς δραστηριότητες στη στεριά όσο και από υπεραλίευση. Αν και τα αλιεύματα συνεχώς μειώνονται, οι δυνατότητές μας να τα αλιεύουμε διαρκώς αυξάνονται, οδηγώντας σε προδιαγεγραμμένη κατάρρευσή τους. Μαζί τους όμως, θα καταρρεύσει και η αλιεία. Χρέος μας είναι να εξασφαλίσουμε την αρμονική λειτουργία μας στο περιβάλλον από το οποίο εξαρτώμαστε και οι αλιείς θα πρέπει να έχουν όλη την απαραίτητη στήριξη στη διαδικασία αυτή».