ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

νησιδα ειρηνης

Συνάντηση στην Αδριανούπολη με τον ομόλογό του κ. Μουσταφά Μπουγιούκ είχε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης την Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010 για την ανάπτυξη της Νησίδας Ειρήνης και Φιλίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντινομάρχης Αδριανούπολης κ. Αλί Ντενίζ Σουρμέν, καθηγητές του Πανεπιστημίου Αδριανούπολης και υπηρεσιακοί παράγοντες. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχε η μελετητική ομάδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) αποτελούμενη από τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Τσαγκαράκη, τις αρχιτέκτονες μηχανικούς Πηγή Βαγγελή, Κατερίνα Βογιατζή, Βασιλική Γεωργίου, Έφη Μυλωνοπούλου, και το στέλεχος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Έβρου κ. Μαρία Νικολαΐδου.
Κεντρικό θέμα της σύσκεψης ήταν η παρουσίαση της μελέτης του Δ.Π.Θ. για ανάπτυξη της Νησίδας. Ο καθηγητής κ. Τσαγκαράκης και η ομάδα του μετά από πολύμηνη έρευνα και μελέτη παρουσίασαν μια ολοκληρωμένη κι εμπεριστατωμένη πρόταση ενισχυμένη από ό,τι πιο νέο αφορά στη βιώσιμη ανάπτυξη. Η μελέτη βασίζεται α) στο πολυπολιτισμικό μοντέλο ανάπτυξης: με έμφαση στη λαογραφία, τις επιστήμες, τις τέχνες, τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία, β) στο αειφορικό μοντέλο ανάπτυξης και την εκπόνηση προδιαγραφών βάσει της φέρουσας ικανότητας των τοπικών οικοσυστημάτων.
Η σχετική μελέτη που παρουσιάστηκε από την ομάδα του Δ.Π.Θ. έτυχε θετικής αντιμετώπισης και επισημάνθηκε από τις δύο πλευρές ότι είναι ένα θέμα που θα πρέπει να τεθεί στην ατζέντα μελλοντικής συνάντησης των δύο Πρωθυπουργών, Ελλάδας και Τουρκίας, με θέμα τις πλημμύρες.
Ο Νομάρχης Έβρου είπε σχετικά "Σύντομα θα συναντηθεί ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Ερντογάν με αποκλειστικό θέμα τον Έβρο ποταμό και τις πλημμύρες. Όλοι έχουμε υιοθετήσει την άποψη ότι μόνο αν υπάρξει πολιτική συμφωνία μεταξύ των τριών χωρών, Ελλάδας, Τουρκίας, Βουλγαρίας, θα βρεθεί λύση. Αυτό το ποτάμι της οργής πρέπει να γίνει το ποτάμι της Ειρήνης και της δημιουργίας. Όμως, αυτό που λέμε στις ηγεσίες μας είναι ότι πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες οριστικής αντιμετώπισης των πλημμυρών του ποταμού Έβρου".
Οι δύο πλευρές συμφωνήσανε ότι η πρόταση έχει μεγάλη δύναμη. «Η γεωγραφία είναι το μεγάλο πλεονέκτημα. Έχουμε συμφωνήσει αυτή την πρόταση να την ολοκληρώσουν μέσα σε περίπου δυο μήνες οι ομάδες των τεχνοκρατών. Σε ό,τι αφορά την τουρκική πλευρά θα ηγείται Αντινομάρχης, στη δε ελληνική ομάδα υπεύθυνος θα είναι ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας σε συνεργασία με τον καθηγητή του Δ.Π.Θ. κ. Τσαγκαράκη και την μελετητική ομάδα.» είπε ο κ. Ζαμπουνίδης. Πρόταση του Νομάρχη Έβρου είναι επίσης, να μεταβούν στις Βρυξέλλες οι τρεις Νομάρχες Έβρου, Αδριανούπολης και Χασκόβου, αφού προηγηθούν οι συναντήσεις αφενός μεν των Πρωθυπουργών, αφετέρου των τριών Νομαρχών. «Έχοντας στις αποσκευές μας μια ολοκληρωμένη πρόταση θα συναντήσουμε τους Επιτρόπους μας και το Γραφείο της Τουρκίας, προκειμένου να βρεθούν πηγές χρηματοδότησης.»