ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ανοιχτη πολη

Η Μάκρη, το σημαντικότερο παραθαλάσσιο θέρετρο της Αλεξανδρούπολης, ήταν ο δεύτερος σταθμός της διαβούλευσης για την καταγραφή και την ανάδειξη των προβλημάτων, που έχει ξεκινήσει η «Ανοιχτή Πόλη» με τους φορείς και τους δημότες της περιοχής.
Κοινή διαπίστωση όλων των φορέων της Μάκρης, των Δικέλλων, της Μεσημβρίας και της Πλάκας, ήταν η ανάγκη επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων που αφορούν την ενίσχυση των υποδομών στην εκπαίδευση και στα οδικά δίκτυα, την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων και τη σημασία του λιμανιού. Παράλληλα, ζητήθηκε να αναληφθούν συγκεκριμένες πολιτικές και πρωτοβουλίες που θα αποδεικνύουν στην πράξη το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής.
Ορισμένα από τα σοβαρά ζητήματα που τέθηκαν από τους φορείς και τους κατοίκους είναι:
- Η επίσπευση κατασκευής του νέου Νηπιαγωγείου που απαράδεκτα κωλυσιεργεί, η αντικατάσταση της επικίνδυνης στέγης του σχολείου, η δημιουργία νέων σύγχρονων Τουαλετών (WC) που να συνδέονται με το κτίριο και ο σχεδιασμός χώρων αναψυχής και άθλησης για την δημιουργική ενασχόληση των μαθητών και των νέων.
- Η ανάδειξη και αξιοποίηση των ιστορικών μνημείων, όπως το σπήλαιο του Κύκλωπα και ο νεολιθικός οικισμός της Τούμπας, ώστε μαζί τον αρχαιολογικό χώρο της Μεσημβρίας να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών.
- Η ολοκλήρωση της μελέτης επέκτασης του οικισμού Μάκρης, Δικέλλων και Μεσημβρίας.
- Η συντήρηση του επαρχιακού και αγροτικού οδικού δικτύου που παρουσιάζει πολλά προβλήματα.
- Η διαμόρφωση των κοινοχρήστων χώρων σε πάρκα και παιδικές χαρές.
- Η αξιοποίηση του μικρού λιμανιού της Μάκρης με την δημιουργία μαρίνας.
- Ο καθαρισμός των ρεμάτων της περιοχής Μάκρης, Δικέλλων, Μεσημβρίας και Πλάκας.
- Η αύξηση του αριθμού των δρομολογίων της αστικής συγκοινωνίας.
- Η αξιοποίηση των σημείων αναφοράς για την Μάκρη, όπως η τοποθεσία «Κρύα Βρύση», στην είσοδο του οικισμού.
- Η ενίσχυση του φωτισμού στην περιοχή.
- Η παρουσία ενός υπαλλήλου του δήμου - μια ημέρα την εβδομάδα στη Μάκρη - για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων στις συναλλαγές τους με τις υπηρεσίες.
- Η δημιουργία υποδομών για την ελεγχόμενη άρδευση του ελαιώνα της Μάκρης, με στόχο την εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων.
- Η ασφαλτόστρωση του δρόμου μήκους 500 μέτρων προς το εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία, για καλύτερη πρόσβαση από τους επισκέπτες, κ.ά.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα του Τοπικού Διαμερίσματος Μάκρης, την Κυριακή 21 Μαρτίου και συμμετείχαν ο πρόεδρος της «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» Δημήτρης Πέτροβιτς και μέλη της Πρωτοβουλίας, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Μάκρης Δημήτρης Κουϊνέλης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ευη Βογιατζή, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ, Θωμάς Κουϊνέλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Μάκρης «Η Τρίαινα», Μάρκος Κασιμάτης, μέλη του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού, καθώς και κάτοικοι της περιοχής Μάκρης, Δικέλλων, Μεσημβρίας και Πλάκας.