ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

αναφορα τσιαουση

Η Βουλευτής Νομού Έβρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς τις Υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αντικείμενο την Ανέγερση Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης .
Στην αναφορά της η κ. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Με την εφαρμογή και υλοποίηση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013 και ειδικότερα το σκέλος του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013», πρόκειται να προσδώσει ένα ξεχωριστό αναπτυξιακό προσανατολισμό και την απαραίτητη προστιθέμενη αξία στον Νομό Έβρου. Η φέρουσα ικανότητα αξιοποίησης της συγχρηματοδότησης σύγχρονων επενδυτικών σχεδίων, που παρουσιάζεται στην περιοχή θα μπορούσε να θεωρηθεί ιδιαίτερης αξίας και μοναδικής παρακαταθήκης για τις μελλοντικές γενιές της.
Οι τομείς ανάπτυξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013» για την περιοχή του Έβρου, επικεντρώνονται και αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού, όπου με έμμεσο ή άμεσο τρόπο θα είναι ο κύριος επωφελούμενος και παράλληλα ο βασικός κριτής, των τελικών αποτελεσμάτων της νέας αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας.
Ένα σημαντικότατο σκέλος των συγχρηματοδοτούμενων πράξεων του προγράμματος είναι η ανάπτυξη δομών για την προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης ειδικών κοινωνικών ομάδων, με βαρύνουσα σημασία για την παροχή κοινωνικής μέριμνας στους κατοίκους του Νομού. Τα θέλγητρα είναι ενθαρρυντικά, για την υλοποίηση κοινωνικών υποδομών, από φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που έχουν την απαραίτητη γνώση και εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα. Ταυτόχρονα αρκετοί από τους φορείς έχουν αποδείξει πλείστες φορές την ικανότητά τους αναλαμβάνοντας αυτοβούλως πρωτοβουλίες κοινωνικής πρόνοιας.
Το αποθαρρυντικό όμως στη περίπτωση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013» είναι ο μη σαφής καθορισμός των φορέων, που μπορούν να αναλάβουν την υλοποίηση δράσεων κοινωνικών υποδομών, καθώς επίσης και των δράσεων, για τις οποίες μπορούν να συγχρηματοδοτηθούν. Ειδικότερα το μη ξεκάθαρο πλαίσιο, που αφορά την ένταξη στο σχεδιασμό των πολιτικών Υγείας – Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων των Μητροπόλεων της περιοχής και την συγχρηματοδότησή τους από τη Θεματική Προτεραιότητα 79 «Άλλες Κοινωνικές Υποδομές» του ΠΕΠ «Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013».
Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης έχει σταθεί αρωγός στην υλοποίηση ενεργειών κοινωνικής πρόνοιας κατασκευάζοντας το Σταυρίδειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός» περιθάλποντας 120 κατάκοιτους και με 70 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως έχει δημιουργηθεί μια μονάδα πρότυπο για την ευρύτερη περιοχή του Νομού Έβρου, όπου τοποθέτησε γερά θεμέλια στις υποδομές της κοινωνικής πολιτικής του τόπου. Ο μελλοντικός σχεδιασμός της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης με την ανέγερση Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων 100 θέσεων στην ίδια περιοχή, θα ενισχύσει και θα αποδώσει στην πόλη και στον Νομό ένα ολοκληρωμένο Κοινωφελές Εκκλησιαστικό Ίδρυμα που θα περιθάλπει πλήρως άτομα της τρίτης ηλικίας. Το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο παρουσιάζει την απαιτούμενη ωριμότητα για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007-2013, όμως η μη ύπαρξη των προαπαιτούμενων αποφάσεων οργάνων αρμοδίων για το συντονισμό και σχεδιασμό των πολιτικών του τομέα υγείας – πρόνοιας, όπως ορίζει το άρθρο 10 παρ. 4 του Ν.3614/2007 (δηλαδή η σύμφωνη γνώμη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΦΕΚ Β 2136/2009), οδηγεί στην ουσιαστική καθυστέρηση και αναβολή της υλοποίησης ενός έργου αναγκαίου για τον Νομό Έβρου».
Με την αναφορά της η κ. Ε. Τσιαούση ζητάει να ενημερωθεί από τις κυρίες Υπουργούς για τις προθέσεις της κυβέρνησης και τις περαιτέρω ενέργειες, ώστε να αποσαφηνιστεί και καθοριστεί λεπτομερώς το πλαίσιο για τη δυνατότητα χρηματοδότησης της ανέγερσης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Γηροκομείο) της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης από το ΠΕΠ «Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013».