ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

δεν θα ξαναειναι...


Κάποιοι δεν θα ξαναγίνουν δήμαρχοι.
Όχι γιατί δεν είναι καλοί, αλλά γιατί έρχεται ο Καποδίστριας II.
Γ.Τ. Ακόμα κι αν δεν έρθει ο Καποδίστριας, κάποιοι δεν θα ξαναβγούν.
Διαβάστε περισσότερα...

τρενο πολιτισμου

Σήμερα το βράδυ το τρένο του πολιτισμού φτάνει στο Διδυμότειχο. Το ταξίδι συνεχίζεται. Διαβάστε περισσότερα...

υπουργος

Ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης καλεί σε σύσκεψη, παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Τζίμα Μαργαρίτη, εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιών, την Τετάρτη 2 Ιουλίου, στις 12:00, στο ξενοδοχείο «Grand Egnatia Hotel» στην Αλεξανδρούπολη. Η σύσκεψη αφορά σε θέματα του νομού που άπτονται αρμοδιοτήτων του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης.

Διαχειριστές ιστιολογίου: Για την προσπάθεια μουσουλμανοποίησης του Έβρου, θα συζητήσουν;
Δεν θέλουμε να είμαστε μηδενιστές, απλά καταθέτουμε ένα θέμα που μας αφορά, με την ιδιότητα των απλών πολιτών. Διαβάστε περισσότερα...

εθελοντες

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Έβρου τομέα Κοινωνικής Παιδείας και Ποιότητας Ζωής, στο πλαίσιο προγράμματος «ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ - ΠΑΙΔΙ», σας προσκαλούν σε ανοιχτή συνάντηση για ενημέρωση και προγραμματισμό εκδηλώσεων προσφοράς και δράσης.
ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008
ALEXANDER BEACH HOTEL ώρα 11:00 π.μ.
Κεντρική Ομιλήτρια: Μαδεμλή Κασσιανή, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Επιστημονική Σύμβουλος: Ερμίνα Κοντακίδου , ψυχολόγος.
Θέμα συζήτησης θα είναι η συνεργασία όλων μας σε θέματα που αφορούν το τρίπτυχο «Γυναίκα – Οικογένεια – Παιδί» και Εθελοντική Αιμοδοσία.
Πεποίθησή μας είναι πως οι Εθελοντικοί Σύλλογοι μπορούμε να συνεργαστούμε άρτια και να μεγαλουργήσουμε, προσφέροντας οργανωμένα τις υπηρεσίες μας στο συνάνθρωπό μας και στην τοπική κοινωνία.
Έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο.
Μαζί μπορούμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί.
Η συμμετοχή σας θα δώσει νέα ώθηση στην προσπάθεια του συλλόγου μας για την διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Αίμα μπορούν ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ όλοι ΟΙ ΥΓΙΕΙΣ άνθρωποι,
Όμως αίμα μπορεί ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!
Ας φροντίσουμε, λοιπόν, να υπάρχει αρκετό και ασφαλές!
20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ &ΔΡΑΣΗΣ
Δώσε αίμα Χάρισε ζωή !!! Η έλλειψη αίματος μάς αφορά όλους !!!
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΝΤΑΚΙΔΗΣ
Πρόεδρος Διαβάστε περισσότερα...

βαμβακι

Ο νέος κανονισμός για το βαμβάκι, που υπερψήφισε η κυβέρνηση, θα συνεχίσει τη συρρίκνωση της βαμβακοκαλλιέργειας και θα επιταχύνει τη συγκέντρωσή της σε λίγους μεγαλοβαμβακοπαραγωγούς και αυτό γιατί μειώνεται η ποσόστωση από 3.700.000 στρέμματα σε 2.500.000 στρέμματα, ενώ τα κονδύλια του κοινοτικού προϋπολογισμού θα παραμείνουν παγωμένα στα επίπεδα του μέσου όρου της τριετίας 2000 – 2002 με αποτέλεσμα η συνδεδεμένη και αποσυνδεδεμένη επιδότηση και το αντίστοιχο εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών να αποδεκατίζεται από τον πληθωρισμό και την αύξηση του κόστους παραγωγής.
Η ΠΑΣΥ διαφωνεί ριζικά με το νέο κανονισμό για το βαμβάκι, που φανερώνει για άλλη μια φορά τον αντιαγροτικό χαρακτήρα της ΚΑΠ, με τον οποίο συμφωνούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Καλεί τους μικρομεσαίους βαμβακοπαραγωγούς να συντονίσουν την πάλη τους με όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους και αγωνιστικά να διεκδικήσουν
· να καταργηθεί η ποσόστωση στο βαμβάκι και τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας,
· να αναπροσαρμοστούν σύμφωνα με τον πληθωρισμό τα κοινοτικά κονδύλια του βαμβακιού
· να συνδεθεί ολόκληρη η επιδότηση με την παραγωγή για να αναπτυχθεί η βαμβακοκαλλιέργεια και να διασφαλίσει το εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών.
· να απομονώσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΠΑΣΕΓΕΣ –ΣΥΔΑΣΕ-ΓΕΣΑΣΕ που στον κανονισμό του βαμβακιού αποδείχτηκαν « βασιλικότεροι του βασιλέως » και να αποκαλύψουν την υποκρισία τους, επειδή την ίδια περίοδο που διαμαρτύρονται για την αύξηση του κόστους παραγωγής, την ίδια ώρα προτείνουν μακροχρόνιο πάγωμα των επιδοτήσεων Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

νεα αναζητηση

Κάτι δεν πάει καλά στο Βόρειο τμήμα του Έβρου.
Ακόμα ένας άνθρωπος εξαφανίστηκε. Ευτυχώς, αυτόν τον βρίκανε να περιφέρεται στον κάμπο.
Πρόκειται για νεαρό στρατιωτικό.
Η λύση για τις εξαφανίσεις ίσως να είναι το ευχέλαιο.
Στο μεταξύ, δεν υπάρχει κανένα ίχνος του ηλικιωμένου που έχει εξαφανιστεί εδώ και μία εβδομάδα από το Πρωτοκκλήσι. Διαβάστε περισσότερα...

σκακι






Το σκακιστικό τμήμα του ΓΑΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Διδυμοτείχου, όλο και ανεβαίνει. Καλή συνέχεια.
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

τι συμβαινει;

Από πού προέρχονται τα ουρλιαχτά που ακούστηκαν στο Νέο Χειμώνιο νύχτα της προηγούμενης εβδομάδας; Διαβάστε περισσότερα...

πανθρακικος

Μετά το διπλό μεταγραφικό «χτύπημα» με την απόκτηση του μέσου Ολίζε Εγκούτου και του πορτιέρο Ζλάτκο Ρούνιε, ο Παναθρακικός ενισχύεται ακόμα περισσότερο στη θέση του τερματοφύλακα, καθώς ήρθε σε συμφωνία και με τον Χοσέ Μανουέλ Ρόκα Κάσες.
Πρόκειται για 31χρονο Ισπανό τερματοφύλακα, που αποκτήθηκε για ένα χρόνο με προοπτική επέκτασης ενός ακόμη έτους, εάν ο Ρόκα αφήσει θετικές εντυπώσεις στην ομάδα της Κομοτηνής. Ο παίκτης την προηγούμενη χρονιά αγωνίστηκε στην Οριουέλα, στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας και θα βρίσκεται στην πρεμιέρα της ομάδας με την έναρξη της προετοιμασίας της. Πάντως, οι μεταγραφές δεν έχουν ολοκληρωθεί στον Πανθρακικό, καθώς ο τεχνικός της Εμίλιο Φερέρα έχει και άλλα σχέδια για την νέα χρονιά.
in.gr Διαβάστε περισσότερα...

προοδευτικη αγωνιστικη ενοτητα

πολιτιστικά έργα... και ημέρες στο δήμο Διδυμοτείχου

Αγαπητοί δημότες του Δήμου Διδυμοτείχου
Η χρόνια ανευθυνότητα και η συνεχής κακοδιοίκηση από τη μεριά της Δημοτικής αρχής, είχε τον τελευταίο μήνα, άλλη μία οδυνηρή κατάληξη. Μετά από καταγγελία στη Διεύθυνση Εργασίας ,για μη καταβολή μισθών και μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, σε 29 εργαζόμενους τα δύο τελευταία χρόνια, στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου Διδυμοτείχου (Δ.Ε.Π.Α. Διδ/χου) ,ο Εισαγγελέας Ορεστιάδας παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα αυτό . Η εξέταση αυτή ολοκληρώθηκε λίγες μέρες πριν με καταθέσεις των εργαζομένων, οι οποίοι επιβεβαίωσαν το γεγονός.
Η Δημοτική αρχή υπό κατηγορία για μη καταβολή χρημάτων σε εργαζόμενους σε δική τους επιχείρηση!!!
Όποια κατάντια και ντροπή!!!
Βέβαια υπάρχουν και αλλού ευθύνες για την κατάληξη αυτή.
Η ανυπαρξία συνδρομής ,συμπαράστασης και αλληλεγγύης από τη μεριά της διοίκησης του Eργατικού Kέντρου Διδυμοτείχου, που δεν έπραξε το αυτονόητο.
Να στηρίξει τους εργαζόμενους αυτούς ,πιέζοντας τη Δημοτική αρχή ,ώστε να καταβάλλει έγκαιρα τα οφειλόμενα. Άλλωστε αυτός δεν είναι ο ρόλος του Εργατικού Κέντρου ;
Πώς όμως θα το έκανε αυτό, όταν ο Πρόεδρος του Εργατικού κέντρου είναι Δημοτικός Σύμβουλος με αμοιβή(αντιδήμαρχος)του νυν δημάρχου; Πώς θα εναντιωνόταν στον εργοδότη του;
Είναι δυνατόν με τέτοιου είδους εξαρτήσεις, να υπάρξει διαφάνεια, χρηστή διαχείριση, αποτελεσματικότητα στα δημοτικά πράγματα;
Αναμένουμε το εισαγγελικό πόρισμα για να ενημερώσουμε τους δημότες για τα θαυμαστά έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχής.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
συντονιστικό συμβούλιο πρωτοβουλίας ενεργών πολιτών Διαβάστε περισσότερα...

κκε

Την Κυριακή 29 Ιουνίου 2008 η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση τιμής και μνήμης, για να τιμήσει τον αγώνα της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10.30΄π.μ στην Κορνοφωλιά και θα κορυφωθεί, στη συνέχεια στις 12 στο Σουφλί με πολιτική ομιλία από τον Σταμάτη Γκατζίδη μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ.
Στην Κορνοφωλιά η εκδήλωση θα γίνει στο νεκροταφείο όπου έχει στηθεί μνημείο στη μνήμη των 75 αγωνιστών από την Κορνοφωλιά που σκοτώθηκαν πολεμώντας μέσα από τις γραμμές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Στο Σουφλί η εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία όπου θα τιμηθούν οι 8 αγωνιστές, ανάμεσά τους και κομματικά μέλη, που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς στις 30 Ιουνίου του 1944 σε αντίποινα για σαμποτάζ που έκανε ο ΕΛΑΣ στη σιδηροδρομική γραμμή. Διαβάστε περισσότερα...

τουρκος πρεσβης

Εθιμοτυπική συνάντηση στον Νομάρχη Έβρου κ. Νικόλαο Ζαμπουνίδη πραγματοποίησε ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα κ. Ογούζ Τσελικόλ συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αχμέτ Ριζά Ντεμιρέρ.
-Στη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ο κ. Ζαμπουνίδης ενημέρωσε τον Τούρκο αξιωματούχο για τα αναπτυξιακά έργα που εκτελούνται στο νομό, για τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής καθώς και για τις επενδυτικές δυνατότητες της.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Ζαμπουνίδης δήλωσε:
«Μας δόθηκε η δυνατότητα να γνωριστούμε με τον κ. Πρέσβη και ταυτόχρονα να συζητήσουμε θέματα που φορούν τις δύο περιοχές, τον Έβρο σε σχέση κυρίως με τη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με τη Νομαρχία Αδριανούπολης. Συζητήσαμε μεταξύ άλλων τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις πλημμύρες του ποταμού Έβρου και πως πρέπει να αντιμετωπισθούν, την ανάγκη δημιουργίας τελωνείου στην Αίνο που θα βοηθήσει από πλευράς θαλάσσιων μεταφορών καθώς και στην ανάπτυξη του τουρισμού. Επίσης εξετάσαμε τη δυνατότητα να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο η συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, που βρίσκεται σε καλό δρόμο, καθώς και στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Μέσα από τη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει στο πλαίσιο του Δικτύου των Νομαρχιών, οι δύο νομαρχίες του Έβρου και της Αδριανούπολης και με τη συνεργασία των Επιμελητηρίων των δυο νομών μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Στην περιοχή έχει διαμορφωθεί μια νέα γεωγραφία και μια νέα οικονομία και τις νέες αυτές ευκαιρίες και δυνατότητες που δημιουργούνται πρέπει να τις αξιοποιήσουμε για το καλό των δυο περιοχών»
-Στο τέλος της επίσκεψης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.


Γ.Τ. Ο Τούρκος πρέσβης επισκέφτηκε και χωριά όπου κατοικούν Έλληνες Μουσουλμάνοι. ΄
Του άρεσε λέει η Θράκη και θα ξανάρθει.
Γιατί ξέρετε κανένα Τούρκο που να μην θέλει να έρχεται στη Δυτική Θράκη;
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

κρανος
















Το κράνος σώζει ζωές. Μας το υπενθυμίζει και η πινακίδα που τοποθετήθηκε στην είσοδο της Ορεστιάδας σήμερα το απόγευμα.
Ίσως κάποιος μοτοσικλετιστής την προσέξει και το φορέσει.
Η πρωτοβουλία ανήκει στη λέσχη μοτοσικλετιστών και στην τροχαία Ορεστιάδας.
Διαβάστε περισσότερα...

τελωνειο καστανεων







Και πάλι ουρές στο τελωνείο Καστανεών, λόγω Τούρκων μεταναστών. . .
Διαβάστε περισσότερα...

ψηφοφορια

Μας ειδοποιήσατε ότι «κολλάει» η ψηφοφορία και ότι δεν μπορείτε να ψηφίσετε. Ενδεχομένως να υπάρχει πρόβλημα, καθώς έχει εμφανιστεί στο παρελθόν και πάλι, αλλά δεν μπορούμε εμείς να το επιλύσουμε.
Παράλληλα πρέπει να αναφέρουμε ότι μόνο μία ψήφος μπορεί να κατατεθεί από κάθε υπολογιστή, για να μην υπάρχει δυνατότητα αλλοίωσης των αποτελεσμάτων. Διαβάστε περισσότερα...

;

O τύπος έχει ξεφύγει. Δεν κυκλοφορεί μόνο χωρίς κράνος, αλλά όπως μάθαμε από έγκυρη πηγή και χωρίς δίπλωμα.
Σε περίπτωση ατυχήματος, ποιος πληρώνει;
Ο νόμιμος ή ο



Την καλημέρα μας στον αναγνώστη που μας πληροφόρησε. Το είδαμε και με τα ίδια μας τα μάτια.
Στείλτε πληροφορίες και σχόλια: tomadak@mail.gr Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

πνιγμος







Νεκρό εντοπίστηκε δυστυχώς το 15χρονό παιδί που έψαχναν από το μεσημέρι στον Άρδα, στο ύψος του χωριού Μαράσια.
Δυστυχώς σήμερα το Βόρειο τμήμα του νομού Έβρου, θρηνεί δύο νέα παλικάρια.


Απαγορεύεται η αναδημοσίευση φωτογραφιών, χωρίς αναφορά της πηγής.
Διαβάστε περισσότερα...

πνιγμος;

Ένα παιδί 15χρονών φαίνεται πως πνίγηκε το μεσημέρι στον ποταμό Άρδα στα Μαράσια. Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης με τη συμμετοχή εθελοντών αστυνομίας και στρατού, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει αποτέλεσμα.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο της ΔΕΛΤΑ τηλεόρασης στις 21:00. Διαβάστε περισσότερα...

ερχεται

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Νομάρχη Έβρου Νικόλαο Ζαμπουνίδη θα πραγματοποιήσει αύριο, Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2008, στις 14:00, στο γραφείο του, ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα κ. Oguz Gelikkol στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στη Θράκη.

Γ.Τ. Ευχόμαστε μετά από αυτήν την επίσκεψη, ο κ. Πρέσβης να δεχτεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους. Διαβάστε περισσότερα...

τροχαιο











Νεοχώρι. Πριν λίγο.

Απαγορευεται η αναδημοσίευση των φωτογραφιών.
Διαβάστε περισσότερα...

τρενο πολιτισμου



















Το τρένο έφτασε (στην Ορεστιάδα). Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, που απ' όσο γνωρίζουμε είχε την αρχική ιδέα, απουσίαζε.

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

τρενο πολιτισμου




Μήπως θυμάστε ποιος είχε την ιδέα για το τρένο του πολιτισμού;
Διαβάστε περισσότερα...

λαϊκη αλεξανδρουπολης

Επειδή από τις 7-7-2008 μέχρι τις 31-7-2008 θα χρειαστεί τον χώρο κάτω από τον Φάρο το Επιμελητήριο Έβρου για την διεξαγωγή της εμπορικής έκθεσης που γίνεται κάθε δύο έτη, η Λαϊκή Αγορά θα διεξάγεται επί της Καραολή και Δημητρίου (μπροστά από την Νομαρχία) και στην Εμπορίου από Καλλιπόλεως μέχρι τον ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ τις Πέμπτες 10/7,17/7 και 24/7/2008 Διαβάστε περισσότερα...

παραδοση

Ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ«ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΤΕΙΧΗ» ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΈΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ
ΣΤΙΣ 5 ΚΑΙ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008
ΤΗΝ 3Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ:
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008
ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΑΨΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ «ΒΟΡΕΑΔΕΣ».
ΣΥΛΛΟΓΟΓΟΣ ΕΒΡΙΤΩΝ Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008
ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΤΕΙΧΗ».
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ «ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΝΤΑΚΟΥΖΗΝΗ»
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ «ΟΙ ΘΡΑΚΕΣ».
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΒΥΣΣΑΣ «ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗΣ»
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ «Ο ΈΒΡΟΣ»
ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΈΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
ΣΤΙΣ 5 ΚΑΙ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ
Η 3Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ. ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΕΞΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
ΏΡΑ ΈΝΑΡΞΗΣ 20:30μ.μ. Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

χρυσοπηγη δεβετζη


Καλή επιτυχία Πηγή.
Διαβάστε περισσότερα...

τρενο πολιτισμου

Την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008 και ώρα 8.30 μ.μ. θα γίνει η άφιξη και υποδοχή του «Τρένου του Πολιτισμού» στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Ορεστιάδας. Τρία χαρούμενα χρωματιστά βαγόνια μεταφέρουν τις δράσεις του πολιτισμού.

Τετάρτη 25/06
ΑΦΙΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ «ΤΡΕΝΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»
-8:30 μ.μ. Σιδηροδρομικός Σταθμός Νέας Ορεστιάδας
Εγκαίνια Εκθέσεων:
Ζωγραφικής μαθητών της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας (Δ.Ε.Π.Α.Ο.) και Σβίλεγκραντ
Αίθουσα Σιδηροδρομικού Σταθμού Ορεστιάδας
Βιβλίων Εβριτών Συγγραφέων (Λογοτεχνία-Ποίηση)
1ο Βαγόνι του Τρένου του Πολιτισμού
Ζωγραφικής με έργα παιδιών Πολιτιστικών Επιχειρήσεων Δήμων του Ν. Έβρου
1ο Βαγόνι του Τρένου του Πολιτισμού
Οι εκθέσεις θα λειτουργούν καθημερινά το πρωί από τις 10.00 π.μ. έως 2.00μ.μ. και το απόγευμα από 6.00 μ.μ. έως 9.00 μ.μ.
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ορεστιάδας ώρα 9.00 μ.μ.
Θεατρική παράσταση «Addio del Passato» της Λείας Βιτάλη από τη Θεατρική ομάδα του Νίκου Ζερβόπουλου – παραγωγή Wonderwall Productions
Καλούνται όλοι να παραβρεθούν στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Ορεστιάδας για να υποδεχτούν το «Τρένο του Πολιτισμού». Διαβάστε περισσότερα...

απαραιτητη η γονικη συναινεση


Το μποϊκοτάζ

στο γάλα συνεχίζεται Διαβάστε περισσότερα...

"τελος" σε μια ακομα αγωνια

" Ζωή σε σπούδασα μα ξέχασα να ζήσω
Ποιος το χαμένο μου καιρό θα φέρει πίσω"
Σωκράτης Μάλαμας

Για όσους δεν τα κατάφεραν
και για όσους τα κατάφεραν. . .
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

ο γενικος

Για τα παντελόνια του κ. Γενικού προηγούμενης ανάρτησης φίλη σχολίασε:
"Εγώ τους ρωτάω, αν τα φοράνε για να ζεστένονται"...
Όμορφο το σχόλιο. Το αποδεχόμαστε. Διαβάστε περισσότερα...

ηλιθιοτητα


Πρώτα πήρε στην αστυνομία και στην Πυροσβεστική στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια στις ίδιες υπηρεσίες στην Ορεστιάδα και ανέφερε για ένα θανατηφόρο τροχαίο, το οποίο ευτυχώς δεν υπήρχε. Δεν γνωρίζουμε αν διασκέδασε με το «αστείο» του, σίγουρα όμως όταν θα του ασκηθούν διώξεις για άσκοπη κινητοποίηση αρχών δεν θα χαμογελάει. Τουλάχιστον θα έπρεπε να ντρέπεται γιατί όταν τα ασθενοφόρα βγήκαν στους δρόμους και έψαχναν, κάποιος άλλος είχε άμεση ανάγκη μεταφοράς στο νοσοκομείο.
Διαβάστε περισσότερα...

δημοσιογραφικο συνεδριο

Έχει αρχίσει η ανάρτηση των εισηγήσεων, καθώς και φωτογραφιών, του 16ου Πανελλήνιου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Σαμοθράκη από 19 έως 22 Ιουνίου 2008. Μπορείτε να τα αναζητήσετε στην ιστοσελίδα της Νομαρχίας Έβρου www.nomevrou.gr και στην επιλογή «Δημοσιογραφικό Συνέδριο Σαμοθράκης». Διαβάστε περισσότερα...

διασπορα


Δύο εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας Τσερνοπόλιε στην περιοχή της Κριμαίας Ουκρανίας, την Ιρίνα Ζέκοβα, πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου και την δασκάλα Ελένη Κουτσουγκούρναγια, προσκάλεσε στον Έβρο ο Νομάρχης κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης, τις οποίες και υποδέχθηκε στο γραφείο του μαζί με την Αντινομάρχη Ανάπτυξης και Υποδομών κα Ελένη Τσιαούση.
Η ελληνική κοινότητα αριθμεί 200 μέλη κι έχει ιστορία 180 ετών. Οι κάτοικοι προέρχονται από την περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών της Ανατολικής Θράκης απ’ όπου και μετανάστευσαν την περίοδο 1829 – 1930 για την Κριμαία.
«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που υποδέχομαι σήμερα στον Έβρο, στη Θράκη, δύο Θρακιώτισσες, δύο γνήσιες ελληνίδες, που μαζί με τους υπολοίπους Έλληνες του θρακικού χωριού της Κριμαίας κράτησαν όλα αυτά τα χρόνια ζωντανή τη θρακιώτικη γλώσσα, τον θρακιώτικο πολιτισμό, την θρακιώτικη παράδοση. Πριν από 180 χρόνια έφυγαν από ένα χωριό της Ανατολικής Θράκης, απέναντι από τα Μαράσια, και σήμερα καλέσαμε τις δύο εκπροσώπους του χωριού, να γνωρίσουν την περιοχή και να τις βοηθήσουμε να πάνε μέχρι το χωριό τους, το οποίο σήμερα είναι εγκαταλελειμμένο, για μια επίσκεψη-προσκύνημα. Είναι πολύ συγκινητικό γιατί ακούγοντάς τες να μιλάνε τα θρακιώτικα, ήταν σαν να άκουγα τη γιαγιά μου. Μιλάνε τα θρακιώτικα, όπως ακριβώς τα μιλάει και η γιαγιά μου.» είπε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης
Οι δύο ελληνίδες της Κριμαίας εξέφρασαν τη χαρά τους που βρίσκονται στη Θράκη. «Πρώτη φορά πατάω στο χώμα της Θράκης και η χαρά και η συγκίνηση μου είναι πολύ μεγάλη. Ευχαριστούμε τον Νομάρχη που μας προσκάλεσε να έρθουμε στη Θράκη, καθώς και για τη δυνατότητα που μας δίνει να επισκεφθούμε το χωριό μας, να φιλήσουμε τη γη των προγόνων μας, να πάρουμε μαζί μας χώμα, και να το φέρουμε στην Κριμαία.» είπε η Ιρίνα Ζέκοβα που τραγούδησε κι ένα θρακιώτικο παραδοσιακό τραγούδι.
Η δασκάλα Ελένη Κουτσουγκούρναγια διδάσκει στο σχολείο του χωριού την ελληνική γλώσσα σε 57 παιδιά.
Οι δυο Θρακιώτισσες επισκέφθηκαν τη Σαμοθράκη με αφορμή το δημοσιογραφικό συνέδριο, ενώ μετέβησαν και στο χωριό τους συνοδευόμενες από υπηρεσιακό στέλεχος της Νομαρχίας.
Διαβάστε περισσότερα...

ναρκωτικα

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών η Δημοτική κίνηση ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για την Ορεστιάδα , επισημαίνει τα παρακάτω:

Η διακίνηση και η χρήση των ναρκωτικών ουσιών, έχει πάρει στη χώρα μας και την περιοχή μας, ανησυχητικές διαστάσεις και κανείς πια δεν μπορεί να παραμένει αδιάφορος, μπροστά στο δράμα που ζούνε πολλές οικογένειες και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για όλους τους νέους.

Τα τελευταία χρόνια:
· Παρατηρείται ραγδαία αύξηση της χρήσης διαλυτών και αλκοόλ.
· Παρατηρείται αύξηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών στα σχολεία.
· Πάνω από το 80% δηλώνει χρήση πολλών ναρκωτικών ουσιών ταυτόχρονα.
· Ουσία έναρξης αποτελεί η κάνναβη (χασίς)
· Οι λεγόμενες « ψυχαγωγικές ουσίες» ( έκσταση κτλ ) κατακλύζουν τους χώρους διασκέδασης.
· Πάνω από το 70% των χρηστών είναι άνεργοι και πάνω από 10% έχει περιστασιακή εργασία.
· Πάνω από 60% των χρηστών δεν έχει τελειώσει το Λύκειο και η μέση ηλικία που διακόπτουν το σχολείο τα παιδιά χρήστες, είναι τα 14,5 έτη.
Διεκδικούμε:
Να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει στο Β. Έβρο, Συμβουλευτικός Σταθμός και Κέντρο Πρόληψης.
Να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει θεραπευτική κοινότητα και στη Θράκη Διαβάστε περισσότερα...

τρενο πολιτισμου

Ένα χαρούμενο, πολύχρωμο τρένο θα σταθμεύσει
στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Αλεξανδρούπολης.
Μεταφέρει στις πόλεις του νομού δράσεις πολιτισμού.

παιδικές θεατρικές παραστάσεις
θεατρικές παραστάσεις ενηλίκων
θεατρικά δρώμενα
χορωδίες
μπαλέτο
παραδοσιακούς χορούς
συναυλίες σύγχρονης μουσικής
παραστάσεις κουκλοθέατρου
εργαστήρια κατασκευής κούκλας
εκθέσεις ζωγραφικής
εκθέσεις φωτογραφίας
εκθέσεις βιβλίου
παρουσιάσεις συγγραφέων Έβρου
παραστάσεις θεάτρου σκιώνεργαστήρια κατασκευής φιγούρας καραγκιόζη

Τα εγκαίνια αυτού του ξεχωριστού τρένου, του ΤΡΕΝΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ θα πραγματοποιήσουμε την Τρίτη 24 Ιουνίου 2008, στις 8.30 το απόγευμα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Αλεξανδρούπολης. Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

εβρος γερμανια 3-0

Η εθνική βόλεϊ ενόπλων δυνάμεων συνεχίζει ακάθεκτη. Πέτυχε ακόμα μία νίκη. Σήμερα παίζει με τη Σαουδική Αραβία για την πρώτη θέση του ομίλου. Τα αποτελέσματα της μέρας που μόλις πέρασε.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΚΑΤΑ 3-0
ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΥΠΡΟΣ 3-2
ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 3-0
ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΙΝΑ 2-3
Σύνθεση Ελληνικής ομάδας: Κεμανετζής, Γραμματικόπουλος, Παρασκευϊδης, Γκιούρδας, Λάππας, Προυσαλης ,Στεφανου, Τσιγγιδης, Ντραγκοβιτς, Τζελατης Διαβάστε περισσότερα...

ψηφοφορια

Στείλτε μας email για να μας προτείνετε το επόμενο θέμα που θα θέσουμε ως ψηφοφορία στο ιστιολόγιο. Στείλτε τον προβληματισμό σας: tomadak@mail.gr Διαβάστε περισσότερα...

εβρος αμερικη 3-0

Η ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ με τους Εβρίτες άσσους στη σύνθεσή της, ξεκίνησε με νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. 3-0 τήν Αμερική. Θαυμάστε το.
(Οι Εβρίτες κέρδισαν τους Αμερικάνους είναι ο σωστός τίτλος).

HELLAS-USA 3-0
GERMANY-SAUD. ARABIA-2-3
BRAZIL-FINLAD 3-0
ROUMANIA-KANADAS 3-o
CHINA-BOSNIA ERG 3-0
KOREA-NEDERLAND 3-1 Διαβάστε περισσότερα...

ο γενικος

Ήταν ένας γενικός που του άρεσε να διατάζει. 5 χρόνια στη διοίκηση του εργοστασίου τα ήξερε όλα τα κόλπα. Πώς να φαίνεται καλός, πώς να κάνει τους άλλους να τον συμπαθούν, πώς να νομίζει ο ίδιος ότι είναι κάποιος.
Στην ουσία, όλοι ήξεραν ότι είναι ένας γλείφτης της εξουσίας. Ένα άνανδρο ανθρωπάκι που έτυχε να φοράει παντελόνια, όχι γιατί ήταν άνδρας, αλλά επειδή ήταν της μόδας.
Κάθε πρωί που έμπαινε στο εργοστάσιο, όλοι γελούσαν από πίσω του. Πάλι φοράει παντελόνια έλεγαν. Δεν μπορεί όμως να αποδείξει ότι το αξίζει σχολίαζαν.
Πέρασαν οι μήνες και γλύφοντας ο γενικός παρέμενε στη θέση του. Έκανε προσλήψεις, φώναζε τις ιδιαιτέρες στο γραφείο του, έπινε τον καφέ του και διέταζε.
Στην ουσία, ότι έλεγε να γίνει (διαταγή) ήταν απαίτηση του αφεντικού, αλλά αυτός το περνούσε σαν δική του ιδέα.
Με τα χρόνια και από τη θέση που κατείχε και με τα μέσα που του προσέφερε, κατάφερνε να ανέρχεται. Ο οδηγός του τον μετέφερε σε σπίτια βουλευτών, μία φορά τον είχε πάει και στο σπίτι του υπουργού οικονομικών. Κανείς δεν γνωρίζει τι είπαν, αλλά από το ύφος του όλοι κατάλαβαν ότι είχε ανέβει 10 πόντος. Δεν είχε ψηλώσει, είχε ανέβει.
Τρία χρόνια μετά από την επίσκεψη στον Οικονομικών και ενώ ο γενικός είχε απολύσει έναν εργάτη, επειδή τον ζήλευε, ναι τον ζήλευε γιατί ήταν αχάριστος, τον ζήλευε γιατί ο εργάτης είχε ένα παιδί που σπούδαζε στο εξωτερικό με υποτροφία και δεν γούσταρε τέτοια ο γενικός, κάθισε στο γραφείο του. Εκεί που κάθονταν και χαίρονταν που είχε καταστρέψει μία οικογένεια, κτύπησε το κουδούνι.
Δύο αστυνομικοί πέρασαν την πόρτα. Του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο τμήμα ασφαλείας Ομονοίας.
Πριν τρία χρόνια, ο κύριος γενικός είχε πλαστογραφήσει εγγυητικές επιστολές τράπεζας, για να αγοράσει ένας άλλος φίλος του αφεντικού του 1.000 στρέμματα γης, προκειμένου να δημιουργήσει επιχειρήσεις.
Μόλις την ίδια μέρα ο κ. Γενικός κατέστρεψε μία οικογένεια.
Μόλις την ίδια μέρα, ο άνανδρος κ. Γενικός έπαιρνε το δρόμο για τη φυλακή.
Κι όμως ο κ. Γενικός που μπήκε φυλακή γιατί παρανόμησε, για να διατηρήσει εργοστασιακό αυτοκίνητο και οδηγό, είχε απολύσει έναν εργάτη που φορούσε παντελόνια, όχι γιατί ήταν της μόδας αλλά γιατί ήταν βιοπαλεστής. . . .
Εκείνη τη μέρα στο εργοστάσιο μίλησαν για θεία δίκη.


Ο κ. Γενικός άραγε, πίσω από τα σίδερα, ποια μόδα θα ακολουθήσει;


Γ.Τ. Κρατήστε στο νου σας πτυχές από το παραπάνω κείμενο. Ίσως κάποτε, κάτι ακούσετε για κάποιον που φοράει παντελόνια επειδή είναι της μόδας. Ίσως και σύντομα. Διαβάστε περισσότερα...

να ζησουν

Οι διαχειριστές του ιστιολογίου ευχόμαστε στον Λευτέρη και την Ιωάννα Χαμαλίδη, να ζήσουν, να ευτυχίσουν και να αποκτήσουν πολλά πολλά παιδιά. Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 21 Ιουνίου 2008

ποδηλατο

Ένας νέος σύλλογος δημιουργήθηκε στην Ορεστιάδα. Πρόκειται για τον ποδηλατικό όμιλο Βορείου Έβρου.
Μέχρι τώρα, τα μέλη του έχουν πραγματοποιήσει αρκετές ποδηλατοδρομίες σε κοντινές και μακρινές περιοχές.
Το Σάββατο 28 Ιουνίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στη λέσχη του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας. Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

εξω απο τις πολεις


Για εμάς που μεγαλώσαμε σε μεγάλες πόλεις, τέτοιες εικόνες είναι σπάνιες.
Πάρτε το Σαββατοκύριακο τις οικογένειές σας, βγείτε στη φύση, περπατήστε.
Βάλτε τα παιδιά σας να βρουν κι άλλα παιχνίδια εκτός από τα πλαστικά και τις μπάλες ποδοσφαίρου.
Επισκεφτείτε τη Ρούσσα, το Δέρειο, την μπάρα Πενταλόφου, κάποιο άλλο χωριό που στο χάρτη δεν είναι ούτε μικρή κουκίδα.
Πιστεύουμε ότι αξίζει.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

τουρκια

Δικαστής στην Τουρκία απέρριψε αίτημα για διεξαγωγή δίκης εναντίον μελών παιδικής χορωδίας Κούρδων. Τα παιδιά, ηλικίας 12 έως 17 ετών, κατηγορούνταν για προπαγάνδα μέσα από τις συναυλίες τους υπέρ του PKK.
Τα έξι μέλη της χορωδίας αντιμετώπιζαν φυλάκιση μέχρι και πέντε χρόνια, γιατί τραγούδησαν εμβατήριο στη γλώσσα τους, στη διάρκεια φεστιβάλ τραγουδιού στο Σαν Φρανσίσκο.
Ο Δικαστής αποφάσισε να άρει τις κατηγορίες, καθώς δεν υπήρχε καμιά απόδειξη πως η ενέργειά τους έγινε για λόγους προπαγάνδας.
Η αρχική απόφαση να περάσουν από δίκη είχε προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση της Διεθνούς Αμνηστίας που σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως το γεγονός ότι τα παιδιά τραγούδησαν έναν ιστορικό ύμνο δεν μπορεί να θεωρηθεί απειλή για τη δημόσια τάξη.
Τα μέλη της χορωδίας τόνισαν πως το μόνο που ήθελαν να κάνουν, ήταν να προβάλουν την κουρδική κουλτούρα.
zougla.gr Διαβάστε περισσότερα...

ο αναγνωστης εχει ξεφυγει

Διαρκεί μονάχα 20 δευτερόλεπτα. Ακολούθα τις οδηγίες χρήσης και πάνω απ' όλα μην διαβάσεις το τέλος πριν κάνεις τους υπολογισμούς, OK? Αρχίζουμε!
1) Σκέψου πόσες νύχτες κάθε εβδομάδα, επιθυμείς να κάνεις έρωτα.
2) Πολλαπλασίασε τον αριθμό με το 50
3) Στο αποτέλεσμα, πρόσθεσε 44
4) Ακολούθως πολλαπλασίασε με το 200
5) Αν έχουν περάσει εφέτος τα γενέθλιά σου, πρόσθεσε 108. Αν ακόμα δεν τα γιόρτασες , πρόσθεσε 107.
6) Τελευταίο βήμα: Στο αποτέλεσμα που βρήκες, αφαίρεσε τη χρονιά που γεννήθηκες (π.χ. αφαιρείς 1973, 1984. κτλ)
Αφού έκανες όλα αυτά τα βήματα, θα πρέπει να έχεις έναν αριθμό αποτελούμενο από πέντε ψηφία.. Επί του αποτελέσματος
Το πρώτο ψηφίο δείχνει πόσες νύχτες την εβδομάδα θα επιθυμούσες να κάνεις έρωτα, δεν είναι αλήθεια; Αλλά δεν είναι μονάχα αυτό.
Οι δύο τελευταίοι αριθμοί δείχνουν την ηλικία σου.
Το καλύτερο όμως έρχεται τώρα.
Το δεύτερο και τρίτο ψηφίο δείχνουν...... ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤIΜΑΣ, ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣAI!!
Αυτό το αξιοπερίεργο μαθηματικό θέμα λειτουργεί μόνο γι' αυτή τη χρονιά (2008), τουτέστιν στείλ' το στους φίλους σου το συντομότερο δυνατόν!

Το παραπάνω το λάβαμε πριν δύο νύχτες και αποφασίσαμε να το αναρτήσουμε πρωϊνές ώρες για όλους εσάς που βρίσκεστε στο γραφείο και σκέφτεστε τη θάλασσα. Διαβάστε περισσότερα...

καλη επιτυχια εθνικη

Στις19-6-08 6:00 Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ πεταει για Γερμανια-WARENDORF.
Συνθεση : Κεμανετζης, Γραμματικοπουλος, Παρασκευαιδης, Γκιουρδας, Λαππας,
Προυσαλης ,Στεφανου, Τσιγγιδης, Ντραγκοβιτς, Τζελατης, Γραμματικακης, Μηνουδης(προπονητές Φακας-Καραμαρουδης)
21-6-08 Σαββατο 18:00 ΕΛΛΑΔΑ-ΗΠΑ
22-06-08 Κυριακη 20:00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ
23-06-08 Δευτερα 18:00 ΕΛΛΑΔΑ-ΣΑΟΥΔ. ΑΡΑΒΙΑ Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

φωτο αναγνωστη

Είναι είδος προς εξαφάνιση. Πάρτε την φωτό και στείτε την σ' αυτούς που αγαπάτε. Εμάς μας την έστειλε αναγνώστης, που σπουδάζει στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας κτηνιατρική. Να του ευχηθούμε καλό πτυχίο και να επιστρέψει γρήγορα στα πάτρια εδάφη.
Εδώ μπορεί να μην βλέπει γαϊδούρια, όπως αυτό στην φωτογραφία, αλλά δίποδα, πολλά θα βρει. Λέμε τώρα. . .

Υ.Γ. Τα τετράποδα τα αγαπάμε πολύ. Διαβάστε περισσότερα...

εγνατια


Που είπατε ότι θα συνδεθεί η παράκαμψη Θουρίου Χειμωνίου με τον υπόλοιπο κάθετο άξονα;

Που;

Εδώ θα είμαστε, όταν θα περάσει μπροστά από το εργοστάσιο ζάχαρης, κάτι που σημαίνει ότι οι κόμβοι θανάτου της Ορεστιάδας θα παραμείνουν.
Διαβάστε περισσότερα...

τελωνειο

Αγόρασε αυτοκίνητο από μάδρα της Βουλγαρίας και αποδείχτηκε κλεμμένο.
Το κατάλαβε όταν τον συνέλαβαν στο τελωνείο των Καστανεών.
Γίνονται αυτά; Κι όμως γίνονται.
Θυμάστε παλιά που είχαν εντοπίσει κλεμμένο αυτοκίνητο από την Ελλάδα, να χρησιμοποιείται από Αλβανό Υπουργό και την ασφάλειά του;
Διαβάστε περισσότερα...

ολοι εργατες ειμαστε

Με τσουχτερό πρόστιμο σε σούπερ μάρκετ, γνωστής αλυσίδας, απάντησε το εργατικό κέντρο Νομού Έβρου, στην λειτουργία του τις Κυριακές. Πρόκειται για μία επιχείρηση που παρέμενε ανοιχτή για την εξυπηρέτηση καταναλωτών, λόγω της απόφασης που είχε πάρει πρώην νομάρχης σύμφωνα με την οποία τα καταστήματα μπορούν να λειτουργούν και τις αργίες αν δραστηριοποιούνται στις λεγόμενες τουριστικές περιοχές. Η συγκεκριμένη επιχείρηση εδρεύει στην περιοχή της Χηλής στην Αλεξανδρούπολη, μία περιοχή που σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Γιώργο Ευσταθίου θα έπρεπε να χαρακτηριστεί τουριστική με την σύμφωνη γνώμη του κέντρου.
deltatv.gr Διαβάστε περισσότερα...

διασπορα

Ο Νομάρχης Έβρου Νικόλαος Ζαμπουνίδης θα υποδεχτεί αύριο, Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008, στο γραφείο του, τις δύο εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας Τσερνοπόλε, στην περιοχή της Κριμαίας, στην Ουκρανία. Οι κυρίες Ζέκοβα Ιρίνα και Κουτσουγκούρναγια Ολένα βρίσκονται στο νομό μας κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Νομάρχη Έβρου. Η κοινότητα που αριθμεί 200 μέλη, έχει ιστορία 180 ετών περίπου, από το 1828. Τα μέλη της προέρχονται από την περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών της Ανατολικής Θράκης. Η κα Κουτσουγκούρναγια διδάσκει ελληνικά σε 57 παιδιά της κοινότητας. Διαβάστε περισσότερα...

16ο δημοσιογραφικο συνεδριο

Οι προκλήσεις, οι αλλαγές και τα προβλήματα που προκύπτουν από την ψηφιακή ενημέρωση θα απασχολήσουν το 16ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν στη Σαμοθράκη, αύριο, Πέμπτη 19 Ιουνίου, και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 22 Ιουνίου.
Στη διάρκεια του συνεδρίου, που αποτελεί ανοιχτό βήμα διαλόγου και προβληματισμού, τετρακόσιοι περίπου δημοσιογράφοι από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Τουρκία και τη Ρωσία, ανταποκριτές ξένου τύπου, καθηγητές πανεπιστημίων, πολιτικοί και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης θα συζητήσουν και θα καταθέσουν τις απόψεις τους για τα θέματα:
-Προβλήματα των παραδοσιακών ΜΜΕ στην ψηφιακή εποχή
-Ευέλικτες μορφές απασχόλησης-Ασφαλιστικά δικαιώματα: Απάντηση στην εργοδοτική αυθαιρεσία
-Οι πολίτες ενημερώνουν»: Διαδικτυακοί τόποι, μπλόγκς κ. α
-Η Δημοκρατία στην εποχή των ψηφιακών ΜΜΕ
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, ξεναγήσεις στον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας, πρωτεύουσας της Σαμοθράκης, στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόπολης με το Ιερό των Μεγάλων Θεών, στην περιοχή Θέρμα με τους φημισμένους καταρράκτες καθώς και τον γύρο του νησιού με περιηγητικό σκάφος.
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, και διοργανώνεται από τη Νομαρχία Έβρου, το Δήμο Σαμοθράκης, την ΠΟΕΣΥ, την ΕΣΗΕΜΘ, την ΕΣΗΕΑ, την ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, την ΕΣΗΕΠΗΝ και την ΕΣΠΗΤ, με τη συμπαράσταση της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας-Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Στα 15 συνέδρια που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 5500 δημοσιογράφοι.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου στο site: www.nomevrou.gr και στην επιλογή «Δημοσιογραφικό Συνέδριο Σαμοθράκης». Διαβάστε περισσότερα...

ταξίδι

Στη μία σήμερα, το τελευταίο δράμα για τα δύο αδελφάκια.
Καλό ταξίδι, με την ευχή να μάθουμε την αλήθεια Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

αποψη

Ακολουθεί ακόμα μία άποψη αναγνώστη, για το θέμα που συγκλονίζει όλη τη χώρα.
Όλη η τοπική κοινωνία έχει συγκλονιστεί με τον θάνατο των δύο παιδιών, που έγινε με τόσο μαρτυρικό τρόπο. Από τις 28 Μάιου οι έρευνες όλων ήταν εντατικές αλλά χωρίς αποτέλεσμα.. Ιδιαίτερα από τότε που στο χορό μπήκαν τα μεγάλα αθηναϊκά κανάλια το έργο των αστυνομικών έγινε πολύ δύσκολο.. Πλέον όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι ευθύνη δεν έχει η αστυνομία αλλά η πολιτεία και οι ίδιες οι συνθήκες. Απλή ερώτηση: Πώς γίνεται να έχουν 12παιδιά την ώρα που δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν; Πού ήταν τα κανάλια όταν ο Αχμέτ και ο Αιχάν κυκλοφορούσαν γυμνά στο δρόμο και ζητιάνευαν; Που είναι τα κανάλια να δείξουν τη συνήθη εικόνα των Μουσουλμάνων παιδιών να κυκλοφορούν με βενζίνη στα χέρια; Τώρα θυμήθηκαν ότι υπάρχουν και αυτοί; Συγχαρητήρια για τον δήμαρχο σας , τον ΚΥΡΙΟ ΜΟΥΖΑ που ήξερε με μοναδικό τρόπο να βάζει στη θέση τους τον Αυτιά και τον Παπαδάκη που πήγαν να τοπαίξουν μάγκες με εμάς τους Εβρίτες! Συγχαρητήρια Δήμαρχε! Ωστόσο και η ευθύνη βαραίνει και τους ίδιους τους Μουσουλμάνους.. Για ποιο λόγο χαραμίζουν άδικα τις επιδοτήσεις που παίρνουν από το κράτος?Για ποιο λόγο κάνουν παιδιά εφόσον δεν μπορούν να τα αναθρέψουν.. Και οι συγκεκριμένοι γονείς με το άσχημο παρελθόν δεν νομίζω ότι είναι άμοιροιευθυνών Αναφορικά με την Αστυνομία , η οποία είναι το εύκολο θύμα σ αυτήν την περίπτωση οι άνθρωποι τα έκαναν όλα.. Ξενύχτησαν , έψαξαν , έφεραν ελικόπτερα ενώ παράλληλα πιέστηκαν πολύ από οργανώσεις και κανάλια.. Σ αυτήν την περίπτωση ας προστατεύσουμε μια φορά την ΕΛληνική Αστυνομία, ιδιαίτερα της περιοχής μας.. Οι άλλοι είναι όλοι τοπικιστές , εμείς γιατί δηλαδή να σκάβουμε τον λάκκο της δικιάς μας αστυνομίας η οποία στο κάτω κάτω έκανε ότι μπορούσε. Δεν φταίει που η μάνα κατέθεσε ψεύτικη μαρτυρία, δεν μπορούσε να φανταστεί ανθρώπου νους ότι θα ήταν κλεισμένα σε ένα ασανσέρ. Είναι ντροπή να τα βάζουμε με αυτούς τους ανθρώπους που ξενύχτησαν προκειμένου να βρουν τα παιδιά.. Ας τα βάλει κάποιος με τον Αυτιά που ήθελε να το παίξει σε εμάς μάγκας, με τον Κακαουνάκη που είπε( Άκουσον άκουσον) ότι δεν δόθηκε βαρύτητα στα τσιγγανόπουλα λόγω καταγωγής. Ο Κακαουνάκης και ο κάθε ΚΑκαουνάκης ας έρθει μια φορά πάνω να δει και μην είναι μάγκας του καναπέ! Οι ευθύνες ανήκουν στην πολιτεία, στα ιδρύματα, στους ίδιους τουςΜουσουλμάνους. Ο Αχμέτ ακι ο Αιχάν έφυγαν, ίσως καλύτερα για αυτούς,πόσοι Αχμέτ και Αιχάν κυκλοφορούν γυμνοί και ξυπόλητοι ζητιανεύοντας;


Γ.Τ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον φίλο. Για να είμαστε όμως δίκαιοι, κατά την προσωπική μας άποψη, και συναδελφικά αν θέλετε, δεν έχουν όλοι οι δημοσιογράφοι, τοπικών και αθηναϊκών μέσων ευθύνες. Όλοι κάνουμε λάθος εκτιμήσεις και πολλές φορές βλέπουμε μακριά και όχι δίπλα.
Επίσης, πρέπει να αναφέρουμε ότι από το παραπάνω κείμενο αφαιρέσαμε δύο χαρακτηρισμούς, όχι επειδή δεν συμφωνούμε, αλλά επειδή θα δημοσιοποιούνταν, χωρίς ποτέ να απαντηθούν από τους αποδέχτες. Διαβάστε περισσότερα...

104 και συνεχιζει. . .

Μια γυναίκα 104 ετών, στην Κίνα, καθαρίζει τους δρόμους στην πόλη εδώ και 84 χρόνια εντελώς δωρεάν! Η κυρία Ding Youzhen, από την πόλη Dongtai, καθαρίζει τους δρόμους κοντά στην οικία της σχεδόν καθημερινά! Η ίδια δηλώνει πως ξεκίνησε το χόμπι της περίπου στην ηλικία των είκοσι όταν ο σύζυγος και αυτή είχαν ανοίξει ένα μαγαζί που πωλούσε τσάι.
«Καθαρίζαμε τους δρόμους από το κατάστημα μέχρι το λιμάνι καθημερινά,» είπε η ηλικιωμένη γυναίκα. Παρόλο που το κατάστημα έκλεισε εδώ και μερικά χρόνια η εν λόγω γυναίκα δεν σταμάτησε την «συνήθεια» της και συνεχίζει να καθαρίζει τους ίδιους δρόμους. Μάλιστα η τοπική κοινωνία έχει βραβεύσει αρκετές φορές την κυρία Ding Youzhen ενώ έχει εξελιχθεί σε τοπική διασημότητα στην περιοχή.
Μιχάλης Μπακ
ethnos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

λιγα ρουχα

Η οικογένεια του Αμέτ και του Αϊχάν (κυρίως τα παιδιά), έχουν ανάγκη από ρούχα, λίγα τρόφιμα, κυρίως γάλα εβαπορέ, πάμπερς για δύο παιδιά ενάμιση έτους και 10 μηνών, και σαμπουάν. Κατά την άποψή μας, όλοι μπορούμε να δώσουμε κάτι, όχι από τύψεις, αλλά για τα παιδιά (που μένουν στο σπίτι) και μόνο! Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

δεν εχει τελος το τελος

H πρώτη αυθόρμητη αντίδραση των πολιτών μόλις αποχώρησαν οι αστυνομικοί από τη μοιραία πολυκατοικία ήταν να αφήσουν λουλούδια.






Όσο για την ανεύρεση των αιτίων, έχει σημασία το ποια μέρα ακριβώς, τα δύο αδέλφια κλείστηκαν στο μοιραίο ασανσέρ. Διαβάστε περισσότερα...

η ορεστιαδα πενθει

Με εκπροσώπους της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Έβρου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Δημήτρης Μουζάς και τους εξέφρασε τη συμπαράστασή του. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να ξεπεράσουν τον απρόσμενο εντοπισμό των δύο παιδιών και τον άδικο χαμό του συναδέλφου τους. Διαβάστε περισσότερα...

αποψη αναγνωστη

Αναγνώστης απέστειλε mail (στο οποίο αναφέρεται το ονοματεπώνυμό του) και δημοσιεύεται. Το κείμενο αφορά τις τραγωδίες στην Ορεστιάδα. Σεβόμαστε την επιθυμία του να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

Κάποιες σκέψεις σχετικά με τον άδικο χαμό των δυο μικρών παιδιών :
1) Θα ήταν τουλάχιστον ανόητο να σκότωνε κάποιος τα παιδιά κάπου αλλού και να τα μετέφερε μετά σε εκείνο το σημείο. Με 2 μπαράκια δεξιά κ αριστερά, εμπορικό κατάστημα ακριβώς από κάτω,100 μέτρα από την πλατεία, ποια ακριβώς ώρα της ημέρας θα τολμούσε κάποιος να μπει με 2 πτώματα στα χέρια του κ να μην γίνει αντιληπτός? Δεν θα ήταν πιο λογικό τα είχε παραχώσει κάποιο χωράφι ή να τα είχε πετάξει στον Έβρο?
2) Η Αστυνομία φυσικά και έψαξε σε εγκαταλελειμμένες πολυκατοικίες και νεοαναγειρόμενες οικοδομές, όπως κ πολλοί συγγενείς των παιδιών και φυσικά αν υπήρχε καταγγελία για τον συγκεκριμένο χώρο θα είχε προβεί σε έρευνες.
3) Το να λες «αυτός έκανε αυτό το πράγμα» δεν είναι ομολογία, είναι καταγγελία. Το να λες «ναι, εγώ το έκανα», ναι, αυτό είναι ομολογία. Η μητέρα, προφανώς έπειτα από πιέσεις που δέχτηκε ενώ κατέθετε από την αστυνομία, που σωστά έπραξε κάνοντας τη δουλειά της, λόγω και βεβαρημένου ιστορικού που έχει ο πατέρας και της αντιπαλότητας που υπάρχει μεταξύ τους, φαντάζομαι ότι θα είπε «αυτός θα τα έδωσε τα παιδιά για πούλημα». Η αστυνομία που, όπως και εμείς ως τοπική κοινωνία, πίστευε από την αρχή πως αυτό ήταν το πιο πιθανό ενδεχόμενο, ασφαλώς και έστρεψε τις έρευνες προς τα εκεί. αν δεν το είχε κάνει και αποδεικνυόταν πως αυτό είχε συμβεί, φαντάζεστε τι θα τους είχαν σούρει οι παντογνώστες ξερόλες εισαγγελατοι των αθηναϊκών μέσων μαζικής ενημέρωσης?
4) Φυσικά και λυπηθήκαμε όλοι και στεναχωρηθήκαμε για τον άδικο και μαρτυρικό χαμό των παιδιών , φυσικά και νοιώθουμε τύψεις για την συμπεριφορά μας απέναντι στα παιδιά αυτά και τα ομόφυλα τους, όμως αυτή ήταν απόρροια της συμπεριφοράς των ίδιων, που έτσι μεγαλώνουν και έτσι έχουν μάθει να φέρονται. Δεν είναι όμως σωστό ξαφνικά όλοι να ισχυρίζονται ότι τα αγαπούσαν και τα κερνούσαν παγωτά και ξέρω εγώ τι άλλο. Έχει και η υποκρισία τα όρια της.
5) Η πρόνοια και ο Δήμος κάνανε φιλότιμες προσπάθειες να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους, δεν γίνεται όμως να βοηθήσεις κανένα που δεν θέλει να βοηθηθεί. Αυτοί οι άνθρωποι έτσι έχουν μάθει να ζουν, το έχουν στο dna τους. Ακόμη και όσοι έχουν φύγει από τα τσαντίρια και τα λυόμενα και μπήκαν σε διαμερίσματα, συνεχίζουν να ζουν υπό τις ίδιες συνθήκες, μετατρέποντας τα σπίτια τους σε τσαντίρια.
6) Η μόνη λύση είναι να μπουν τα παιδιά αυτά στο «σύστημα», να πάνε σχολείο, να συναναστρέφονται με παιδιά αλλόθρησκα της ηλικίας τους, να καταλάβουν πως δεν έχουν καμία διαφορά, εκτός του τρόπου ανατροφής τους, του πως έμαθαν να ζουν. Να πάρουν το απολυτήριο και να ενταχθούν στην κοινωνία μπαίνοντας στην παραγωγική διαδικασία και παίρνοντας τη ζωή τους στα χέρια τους. Και επειδή πολλά ακούγονται για ρατσισμό από γονείς για παιδιά αθίγγανων που πηγαίνουν σχολείο, να σας κάνω 1 ερώτηση : αν στο σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά σας πήγαινε και ένα παιδάκι, Χριστιανόπουλο, 1 παιδάκι που θα μπορούσε να μένει στη διπλανή σας πόρτα, το οποίο κυκλοφορούσε άπλυτο, με άθλια ρούχα, είχε απρεπή και επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε μαθητές και δασκάλους, πως θα αντιδρούσατε? Δεν θα κάνατε παράπονα και θα ζητούσατε ίσως ακόμη και να εκδιωχθεί από το σχολείο? Θα χαρακτηρίζατε αυτή τη συμπεριφορά σας ρατσιστική? ‘Η πιστεύετε πως αν τα παιδιά αυτά πήγαιναν ευπρεπώς ενδεδυμένα και είχαν αρμόζουσα συμπεριφορά, πιστεύετε ότι θα είχε κάποιος αντίρρηση στο να μοιράζονται το ίδιο σχολείο με τα παιδιά τους?
7) Πρέπει κάποια στιγμή οι ερευνητές-κατήγοροι-δικαστές-εκτελεστές των – αθηναϊκών κυρίως – μέσων μαζικής ενημέρωσης να μάθουν πως δεν έχουν το ακαταλόγιστο, πως δεν μπορούν να γνωρίζουν, να έχουν άποψη και να σχολιάζουν τα πάντα. Ούτε να λένε ότι θέλουν στον αέρα χωρίς συνέπειες και χωρίς επανορθώσεις. Να δημιουργούν εντυπώσεις και να στιγματίζουν ανθρώπους έτσι απλά, χωρίς ενδοιασμούς? Ή θυμάστε εσείς ποτέ να ζήτησε κανείς συγνώμη όταν, αφού έχουν δικάσει, καταδικάσει και καταρρακώσει κάποιον αθώο ανθρωπάκο που σύμφωνα με τις αποκλειστικές και πάντα έγκυρες πληροφορίες τους ήταν ένοχος μπροστά σε όλη την Ελλάδα, αυτός αποδεικνυόταν αθώος? Μια συγνώμη, μια επανόρθωση, κάτι? Οι περισσότεροι στα μάτια μας μοιάζετε με αιμοσταγή όρνια, που δείχνουν να συμπάσχουν και να λυπούνται, κατά βάθος όμως το μόνο που εύχεστε είναι να επαληθευτεί το χειρότερο δυνατό σενάριο, να έχει η υπόθεση όσο το δυνατόν περισσότερο αίμα δάκρυα και σπέρμα, και να έχετε εσείς τα αποκλειστικά πλάνα... Και αφού απ ότι φαίνεται δεν υπάρχει κάποιος που να τους ελέγχει, ίσως θα έπρεπε εμείς να αναλάβουμε αυτό το ρόλο και να τους δείξουμε έμπρακτα την αγανάκτηση μας, γυρνώντας τους την πλάτη. Και στο κάτω κάτω αφού γνωρίζουν τα πάντα και έχουν λύσεις για όλα τα προβλήματα, γιατί δεν γίνονται πρωθυπουργοί να σώσουν αυτή την έρμη χώρα...?
Ας αναπαύσει ο θεός τους και όλων μας τις ψυχούλες τους, καθώς και αυτή του αστυνομικού που δεν άντεξε η καρδιά του την τραγική κατάληξη της υπόθεσης και την τρομερή πίεση που βίωσαν από τον κόσμο και τα ΜΜΕ, δύναμη και κουράγιο στην γυναίκα του και στα παιδιά του... Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

μοδα







όμορφες εικόνες στην Ορεστιάδα
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

το τελος μιας αναζητησης

Πέμπτη. 6 30 το απόγευμα. Οι πρώτοι αστυνομικοί φτάνουν στην οικοδομή επί της Κωνσταντινουπόλεως 191. Το κλίμα είναι ήδη φορτισμένο. Η πληροφορία ότι μία γυναίκα εντόπισε τα δύο αδελφάκια νεκρά παγώνει την ατμόσφαιρα. Κανένας αστυνομικός δεν επιβεβαιώνει το παραμικρό.
Λίγα λεπτά αργότερα, ο αστυνομικός διευθυντής Ορεστιάδας, Γιώργος Σαλαμάγκας, βγαίνει από την οικοδομή. Δεν αναφέρει το παραμικρό. Μόνο συνομιλεί στο κινητό του τηλέφωνο, προφανώς με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
7.30 το απόγευμα. Η περιοχή αποκλείεται. Η δυσωδία γίνεται όλο και πιο έντονα αισθητή.
Κόσμος, κάτοικοι της πόλης συγκεντρώνονται για να επιβεβαιώσουν την είδηση που αστραπιαία έχει διαδοθεί στην πόλη. Όλοι παγώνουν όταν στο σημείο φτάνουν οι συγγενείς των παιδιών. Τα αδέλφια τους και οι θείοι τους ρωτούν. Δεν θέλουν να το πιστέψουν αλλά θέλουν να μάθουν και την αλήθεια.
Το δυσάρεστο νέο επιβεβαιώνεται. Η πόλη παγώνει και πενθεί.
Ολόκληρη η ιστορία που είχε χτιστεί από τις καταθέσεις της μητέρας των παιδιών ανατρέπεται. Οι ελπίδες που υπήρχαν ότι τα παιδιά βρίσκονται στη ζωή σβήνουν.
Μέχρι και οι συγγενείς των προφυλακισμένων που νοιώθουν ότι οι δικοί τους άνθρωποι αθωώνονται λυγίζουν. Το αποδειχτικό στοιχείο που περίμεναν όπως υποστήριζαν τις προηγούμενες μέρες ήρθε, αλλά με τραγικό τρόπο.
11.30 το βράδυ. Οι σωροί του Αμέτ και του Αϊχάν απομακρύνονται από την ακατοίκητη οικοδομή. Η πόλη πενθεί και βυθίζεται στο σκοτάδι. Ερωτήματα, δάκρυα, γιατί, σκέψεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες, σκέψεις που δεν έγιναν, παιδική αθωότητα, παιχνίδια, περιέργεια, υποκρισία, ψέμα, αδιαφορία, ανεπάρκεια. Δύο παιδιά νεκρά, χιλιάδες τραγωδίες και διάλογοι που θα ανοίξουν χωρίς ίσως ποτέ να γίνει αναφορά στα πραγματικά αίτια.

Σάββατο 9.15 το πρωί. Ένας αστυνομικός, που πάλεψε με όλες τους τις δυνάμεις, πέρα και πάνω από τις υπηρεσιακές δυνατότητες και υποχρεώσεις, φεύγει από τη ζωή, ξαφνικά. Οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Δύο παιδιά χάθηκαν.
Δύο παιδιά μένουν ορφανά. Διαβάστε περισσότερα...

μουσουλμανοποιηση του εβρου

Να απομονώσουμε όλους αυτούς που εμφανίζονται στη Θράκη και ειδικότερα στον Έβρο και που προσπαθούν να «μουσουλμανοποιήσουν» του Έλληνες μουσουλμάνους. Τους Έλληνες μουσουλμάνους και το γράφουμε δύο φορές για να τονίσουμε το Έλληνες.
Να διώξουμε τους παρείσακτους που κινούνται και τάζουν, εκβιάζουν και εκφοβίζουν.
Η προσπάθεια μουσουλμανοποίησης του Έβρου δεν θα σταματήσει και όσοι την επιχειρούν έχουν ξεκινήσει από το εσωτερικό της Ελλάδας. Δεν είναι μόνο οι σχεδιαζόμενες μετακινήσεις πληθυσμών που σε κάποιες περιπτώσεις έχουν ξεκινήσει.
Είναι η εμφάνιση εκπροσώπων . . ., η ανάγνωση εγγράφων, η χρηματικές στηρίξεις. . . Διαβάστε περισσότερα...

πεντηκοστη διδυμοτειχο





Η γιορτή ξεκίνησε
Διαβάστε περισσότερα...

δεν υπαρχει μαρτυρια, αναφορα, καταθεση

Καμία μαρτυρία δεν κατατέθηκε στην αστυνομία πριν την εύρεση των παιδιών στο ασανσέρ. Καμία γυναίκα, κανένας άνδρας, κανένα παιδί ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ανέφερε στην αστυνομία το παραμικρό. Αν το είχε αναφέρει είναι σίγουρο ότι θα πραγματοποιούνταν έρευνες και σε εκείνο το σημείο. Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

ιεκ αλεξανδρουπολης

Το Ι.Ε.Κ, Αλεξανδρούπολης ανακοινώνει ότι η διεξαγωγή Εξετάσεων Πιστοποίησης ΕπαγγελματικήςΚατάρτισης, Α' περιόδου 2008, στο Θεωρητικά και Πρακτικό Μέρος, για τους αποφοίτους του έχει ως ακολούθως:
πρόγραμμα εξετάσεων πιστοποίησης επαγγελματικής
κατάρτισης α περιόδου 2008

Ημερομηνίες εξέτασης ειδικοτήτων που θα εξεταστούν από την Π.Ε.Ε.Π. Ανατολικής Μακεδονίας -
Θράκης
Ημερομηνίες εξέτασης Θεωρητικού και Πρακτικού Μέρους:
Σάββατο 21-6-2008
1. ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
2, ΕΙΔΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
Σάββατο 28-6-2008
1. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
2. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Κυριακή 29-6-2008
1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Τετάρτη 02-7-2008
1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ IΝΤΕΡΝΕΤ
Κυριακή 06-7-2008
1. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Για τις ημερομηνίες; 21-6-2008, 28-6-2008, 29-6-2008 και 6-7-2008, το πέρας προσέλευσης των εξεταζομένων στα Εξεταστικά Κέντρα Θεωρητικού Μέρους, είναι: 09:30 και η έναρξη των Εξετάσεων Θεωρητικού Μέρους είναι: 10:00.Το πέρας προσέλευσης των εξεταζομένων στα Εξεταστικά Κέντρα Πρακτικού Μέρους είναι: 14:30 και η έναρξη των Εξετάσεων Πρακτικού Μέρους είναι: 15:00.
Για την ημερομηνία 2-7-2008, το πέρας προσέλευσης των εξεταζομένων στα Εξεταστικά Κέντρα Θεωρητικού Μέρους είναι: 17:30 και η έναρξη των Εξετάσεων Θεωρητικού Μέρους είναι: 18:00.Το πέρας προσέλευσης των εξεταζομένων στα Εξεταστικά Κέντρα Πρακτικού Μέρους είναι: 12:30 και η έναρξη των Εξετάσεων Πρακτικού Μέρους είναι: 13:00.
Για περισσότερες πληροφορίες (διευθύνσεις Εξεταστικών Κέντρων, παραλαβή των δελτίων εξεταζομένων κλπ.), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Ι.Ε.Κ. Αλεξ/πολης (25510-25202).
Το πλήρες πρόγραμμα των εξετάσεων πιστοποίησης βρίσκεται και στην ιστοσελίδα του ΟΕΕΚ (http://www.oeek.gr) στο σύνδεσμο της ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ.


Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΗΜΟΥΔΗ ΕΛΕΝΗ Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

τελος




Οι πρώτες φωτό
Διαβάστε περισσότερα...

εθνικη ελλαδας











Στο ρυθμό της Εθνικής ζουν οι Έλληνες.
Καλή επιτυχία στους επόμενους αγώνες και . . . στην επόμενη φάση.




Διαβάστε περισσότερα...

οι μπαλες

14 μπάλες είχε αγοράσει και όλες τις είχε χάσει. Τις έχανε σε στοιχήματα. Δεν ήταν καλός αθλητής, όμως το πίστευε και το πάλευε. Μέχρι σήμερα όμως, μόνο μία νίκη είχε. Έπαιζε μονά στην μπασκέτα της γειτονιάς. Μία μπασκέτα που πάντα ήταν κατειλημμένη από μεγαλύτερους. Αναγκάζονταν να πηγαίνει ξημερώματα για να σουτάρει. Πολλές φορές τον είχαν κυνηγήσει, όμως αυτός εκεί. Ήξερε ότι ενοχλούσε, όμως δεν υπήρχε άλλη ελεύθερη ώρα.
Όσες φορές είχε πάει απόγευμα, ποτέ δεν τον άφηναν. Το προκαλούσαν που και που σε μονά, όχι γιατί τον ήθελαν, αλλά γιατί ήξεραν πως θα τον κερδίσουν και καθώς το στοίχημα ήταν η μπάλα, ήξεραν ότι θα αποκτήσουν μία καινούργια.
Δεν το έβαζε κάτω όμως. Μπορεί σε πέντε μήνες να είχε ξοδέψει όλες τις οικονομίες του, ήξερε όμως ότι κάποτε θα πάρει το αίμα του πίσω. Έκανε κρύο. Έβρεχε. Ήταν εκεί. Έβαζε στόχο το ταμπλό και σούταρε. Από πλάγια, από την ρακέτα, από το τρίποντο.
Βελτιώνονταν συνεχώς. Σε λίγες εβδομάδες, τα περισσότερα τα έβαζε. Πίστεψε ότι ήταν έτοιμος και έπαιξε σε ακόμα ένα μονό. Έχασε και πάλι. Δύσκολα, αλλά έχασε. Δεν είχε προπονηθεί με αντίπαλο. Δεν ήξερε να τριπλάρει, να προσποιείται.
Ένα βράδυ, τον πλησίασε ένας κοντός και τον προκάλεσε να παίξουν. Δέχτηκε αν και φάνηκε εύκολος αντίπαλος, όπως και ήταν. Κέρδισε, αλλά δεν πήρε την μπάλα του νέου του φίλου. Απλά του ζήτησε το επόμενο βράδυ στις 11 να ξαναβρεθούν στο ίδιο σημείο. Τώρα είχε αντίπαλο και φίλο. Μπορούσε να προπονηθεί στις τρίπλες στις προσποιήσεις, στα ριμπάουντ.
Έπαιζαν μαζί, μισό χειμώνα, όλη την άνοιξη και έναν Ιούνη. Ο φίλος βελτιώθηκε, όμως ο ίδιος έγινε πραγματικός παίκτης.
Σε λίγο ήταν αήττητος. Αυτοί που του είχαν πάρει τις μπάλες έχαναν το ένα παιχνίδι μετά το άλλο.
Απ’ όταν τους κέρδιζε πρώτη φορά δεν έβαλε ποτέ στοίχημα. Θα μπορούσε να είχε πάρει όλες τις μπάλες του πίσω, αλλά ήθελε να ξεχάσει το παρελθόν.
Σήμερα 10 χρόνια μετά, η ζωή του είναι το μπάσκετ. Έχει δεκάδες μπάλες που αγοράζει από το πλεόνασμά του. Έχει τις μπάλες δύο ευρωπαϊκών τελικών, ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος, μίας Ολυμπιάδας.
Δεν μένει στη γειτονιά του, ούτε στην Ελλάδα. Ξενιτεύτηκε γιατί οι οικονομικές προτάσεις από το εξωτερικό ήταν πάρα πολύ καλές. Τώρα πλέον όλοι αναγνωρίζουν το ταλέντο του και τη δουλειά που έριξε για να μην . . . χάνει καλάθι.
Λίγες εβδομάδες το χρόνο, επιστρέψει στην παλιά μονή μπασκέτα. Τώρα στο ίδιο σημείο βρίσκεται ένα μικρό αθλητικό κέντρο. Παιδιά παίζουν μπάσκετ, βάζουν στοιχήματα, τσακώνονται, ερωτεύονται και ελπίζουν να γίνουν στο μέλλον οι καλύτεροι, όπως ο πρώην γείτονάς τους.
«Αν προσπαθήσετε πολύ, χάσετε μπάλες και βρείτε ένα φίλο για να σας βοηθήσει, μπορεί και να τα καταφέρετε», τους είπε την τελευταίο φορά, που πήγε για να σουτάρει στη μονή μπασκέτα…

Η παραπάνω ιστορία, είναι αληθινή. Διαβάστε περισσότερα...

κκε

Παρασκευή 13 Ιουν. ώρα 8 μμ στο Πύθιο
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Τιμής και μνήμης για τα 90 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ και για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ
Θα Χαιρετίσουν
Η Χριστίνα Βούλγαρη μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Έβρου της ΚΝΕ
Θα μιλήσει στέλεχος του ΚΚΕ,
« για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ »
>>> Στο χώρο της ομιλίας θα υπάρχει έκθεση αφίσας
>>> Ποιήματα θα απαγγείλουν Φοιτητές του Δ.Π.Θ
Υ.Γ Την ίδια μέρα και στις 7.30΄μμ αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα αναρτήσουν πανό διαμαρτυρίας στο μολυσμένο «Ασημόρεμα» που περνά μπροστά από το Πύθιο Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

πλαστα €

Προσοχή. Κυκλοφορούν Πλαστά Χαρτονομίσματα.
Πολλά πλαστά χαρτονομίσματα είναι μικρής αξίας. Θυμάστε όμως πόσες δραχμές αντιστοιχούν σε 5 €;
Είναι μικρής "πραγματικής" αξίας λοιπόν, ένω πλαστό 5εύρω; Διαβάστε περισσότερα...

euro 2008

Κάποιος αναγνώστης θέλει να μας κάνει πλάκα. Εθνική Ελλάδας μέχρι τέλους. Διαβάστε περισσότερα...