ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

αποψη αναγνωστη

Αναγνώστης απέστειλε mail (στο οποίο αναφέρεται το ονοματεπώνυμό του) και δημοσιεύεται. Το κείμενο αφορά τις τραγωδίες στην Ορεστιάδα. Σεβόμαστε την επιθυμία του να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

Κάποιες σκέψεις σχετικά με τον άδικο χαμό των δυο μικρών παιδιών :
1) Θα ήταν τουλάχιστον ανόητο να σκότωνε κάποιος τα παιδιά κάπου αλλού και να τα μετέφερε μετά σε εκείνο το σημείο. Με 2 μπαράκια δεξιά κ αριστερά, εμπορικό κατάστημα ακριβώς από κάτω,100 μέτρα από την πλατεία, ποια ακριβώς ώρα της ημέρας θα τολμούσε κάποιος να μπει με 2 πτώματα στα χέρια του κ να μην γίνει αντιληπτός? Δεν θα ήταν πιο λογικό τα είχε παραχώσει κάποιο χωράφι ή να τα είχε πετάξει στον Έβρο?
2) Η Αστυνομία φυσικά και έψαξε σε εγκαταλελειμμένες πολυκατοικίες και νεοαναγειρόμενες οικοδομές, όπως κ πολλοί συγγενείς των παιδιών και φυσικά αν υπήρχε καταγγελία για τον συγκεκριμένο χώρο θα είχε προβεί σε έρευνες.
3) Το να λες «αυτός έκανε αυτό το πράγμα» δεν είναι ομολογία, είναι καταγγελία. Το να λες «ναι, εγώ το έκανα», ναι, αυτό είναι ομολογία. Η μητέρα, προφανώς έπειτα από πιέσεις που δέχτηκε ενώ κατέθετε από την αστυνομία, που σωστά έπραξε κάνοντας τη δουλειά της, λόγω και βεβαρημένου ιστορικού που έχει ο πατέρας και της αντιπαλότητας που υπάρχει μεταξύ τους, φαντάζομαι ότι θα είπε «αυτός θα τα έδωσε τα παιδιά για πούλημα». Η αστυνομία που, όπως και εμείς ως τοπική κοινωνία, πίστευε από την αρχή πως αυτό ήταν το πιο πιθανό ενδεχόμενο, ασφαλώς και έστρεψε τις έρευνες προς τα εκεί. αν δεν το είχε κάνει και αποδεικνυόταν πως αυτό είχε συμβεί, φαντάζεστε τι θα τους είχαν σούρει οι παντογνώστες ξερόλες εισαγγελατοι των αθηναϊκών μέσων μαζικής ενημέρωσης?
4) Φυσικά και λυπηθήκαμε όλοι και στεναχωρηθήκαμε για τον άδικο και μαρτυρικό χαμό των παιδιών , φυσικά και νοιώθουμε τύψεις για την συμπεριφορά μας απέναντι στα παιδιά αυτά και τα ομόφυλα τους, όμως αυτή ήταν απόρροια της συμπεριφοράς των ίδιων, που έτσι μεγαλώνουν και έτσι έχουν μάθει να φέρονται. Δεν είναι όμως σωστό ξαφνικά όλοι να ισχυρίζονται ότι τα αγαπούσαν και τα κερνούσαν παγωτά και ξέρω εγώ τι άλλο. Έχει και η υποκρισία τα όρια της.
5) Η πρόνοια και ο Δήμος κάνανε φιλότιμες προσπάθειες να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους, δεν γίνεται όμως να βοηθήσεις κανένα που δεν θέλει να βοηθηθεί. Αυτοί οι άνθρωποι έτσι έχουν μάθει να ζουν, το έχουν στο dna τους. Ακόμη και όσοι έχουν φύγει από τα τσαντίρια και τα λυόμενα και μπήκαν σε διαμερίσματα, συνεχίζουν να ζουν υπό τις ίδιες συνθήκες, μετατρέποντας τα σπίτια τους σε τσαντίρια.
6) Η μόνη λύση είναι να μπουν τα παιδιά αυτά στο «σύστημα», να πάνε σχολείο, να συναναστρέφονται με παιδιά αλλόθρησκα της ηλικίας τους, να καταλάβουν πως δεν έχουν καμία διαφορά, εκτός του τρόπου ανατροφής τους, του πως έμαθαν να ζουν. Να πάρουν το απολυτήριο και να ενταχθούν στην κοινωνία μπαίνοντας στην παραγωγική διαδικασία και παίρνοντας τη ζωή τους στα χέρια τους. Και επειδή πολλά ακούγονται για ρατσισμό από γονείς για παιδιά αθίγγανων που πηγαίνουν σχολείο, να σας κάνω 1 ερώτηση : αν στο σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά σας πήγαινε και ένα παιδάκι, Χριστιανόπουλο, 1 παιδάκι που θα μπορούσε να μένει στη διπλανή σας πόρτα, το οποίο κυκλοφορούσε άπλυτο, με άθλια ρούχα, είχε απρεπή και επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε μαθητές και δασκάλους, πως θα αντιδρούσατε? Δεν θα κάνατε παράπονα και θα ζητούσατε ίσως ακόμη και να εκδιωχθεί από το σχολείο? Θα χαρακτηρίζατε αυτή τη συμπεριφορά σας ρατσιστική? ‘Η πιστεύετε πως αν τα παιδιά αυτά πήγαιναν ευπρεπώς ενδεδυμένα και είχαν αρμόζουσα συμπεριφορά, πιστεύετε ότι θα είχε κάποιος αντίρρηση στο να μοιράζονται το ίδιο σχολείο με τα παιδιά τους?
7) Πρέπει κάποια στιγμή οι ερευνητές-κατήγοροι-δικαστές-εκτελεστές των – αθηναϊκών κυρίως – μέσων μαζικής ενημέρωσης να μάθουν πως δεν έχουν το ακαταλόγιστο, πως δεν μπορούν να γνωρίζουν, να έχουν άποψη και να σχολιάζουν τα πάντα. Ούτε να λένε ότι θέλουν στον αέρα χωρίς συνέπειες και χωρίς επανορθώσεις. Να δημιουργούν εντυπώσεις και να στιγματίζουν ανθρώπους έτσι απλά, χωρίς ενδοιασμούς? Ή θυμάστε εσείς ποτέ να ζήτησε κανείς συγνώμη όταν, αφού έχουν δικάσει, καταδικάσει και καταρρακώσει κάποιον αθώο ανθρωπάκο που σύμφωνα με τις αποκλειστικές και πάντα έγκυρες πληροφορίες τους ήταν ένοχος μπροστά σε όλη την Ελλάδα, αυτός αποδεικνυόταν αθώος? Μια συγνώμη, μια επανόρθωση, κάτι? Οι περισσότεροι στα μάτια μας μοιάζετε με αιμοσταγή όρνια, που δείχνουν να συμπάσχουν και να λυπούνται, κατά βάθος όμως το μόνο που εύχεστε είναι να επαληθευτεί το χειρότερο δυνατό σενάριο, να έχει η υπόθεση όσο το δυνατόν περισσότερο αίμα δάκρυα και σπέρμα, και να έχετε εσείς τα αποκλειστικά πλάνα... Και αφού απ ότι φαίνεται δεν υπάρχει κάποιος που να τους ελέγχει, ίσως θα έπρεπε εμείς να αναλάβουμε αυτό το ρόλο και να τους δείξουμε έμπρακτα την αγανάκτηση μας, γυρνώντας τους την πλάτη. Και στο κάτω κάτω αφού γνωρίζουν τα πάντα και έχουν λύσεις για όλα τα προβλήματα, γιατί δεν γίνονται πρωθυπουργοί να σώσουν αυτή την έρμη χώρα...?
Ας αναπαύσει ο θεός τους και όλων μας τις ψυχούλες τους, καθώς και αυτή του αστυνομικού που δεν άντεξε η καρδιά του την τραγική κατάληξη της υπόθεσης και την τρομερή πίεση που βίωσαν από τον κόσμο και τα ΜΜΕ, δύναμη και κουράγιο στην γυναίκα του και στα παιδιά του...