ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

περιβαλλον

Οικολογικά προβλήματα υπάρχουν όμως και στην περιοχή του Δήμου Διδυμοτείχου όπου ζούμε και εμείς. Η μόλυνση του «Ασημορέματος» στην περιοχή του Πυθίου είναι ένα από αυτά. Η ρύπανσή του οφείλεται στα λύματα κτηνοτροφικών μονάδων και κυρίως των σφαγείων του Δήμου Διδυμοτείχου.
Εμείς, σαν Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών, πραγματοποιήσαμε μια επίσκεψη στο Πύθιο, όπου ανταλλάξαμε απόψεις με τους κατοίκους του χωριού, για το πρόβλημα αυτό που τους ταλαιπωρεί. Υπήρξε μια γόνιμη συζήτηση που είχε σαν στόχο την ανάδειξη του θέματος, την εντόπιση ευθυνών και την ανάληψη δράσεων για την επίλυσή του.
Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής του Διδυμοτείχου σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος υπήρξε διαχρονική και συνεχής. Η εγκατάλειψη του Δασυλλίου της «Τσίγγλας» με τα σπασμένα και πεταγμένα παγκάκια και τραπέζια καθώς και η άσχημη εικόνα με τα κάθε είδους σκουπίδια πεταγμένα από δω και από εκεί, αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα έλλειψης οικολογικής συνείδησης από την μεριά των δημοτικών αρχών.
περισσότερα στο: sinapidistef.blogspot.com