ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

βαμβακι

Ο νέος κανονισμός για το βαμβάκι, που υπερψήφισε η κυβέρνηση, θα συνεχίσει τη συρρίκνωση της βαμβακοκαλλιέργειας και θα επιταχύνει τη συγκέντρωσή της σε λίγους μεγαλοβαμβακοπαραγωγούς και αυτό γιατί μειώνεται η ποσόστωση από 3.700.000 στρέμματα σε 2.500.000 στρέμματα, ενώ τα κονδύλια του κοινοτικού προϋπολογισμού θα παραμείνουν παγωμένα στα επίπεδα του μέσου όρου της τριετίας 2000 – 2002 με αποτέλεσμα η συνδεδεμένη και αποσυνδεδεμένη επιδότηση και το αντίστοιχο εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών να αποδεκατίζεται από τον πληθωρισμό και την αύξηση του κόστους παραγωγής.
Η ΠΑΣΥ διαφωνεί ριζικά με το νέο κανονισμό για το βαμβάκι, που φανερώνει για άλλη μια φορά τον αντιαγροτικό χαρακτήρα της ΚΑΠ, με τον οποίο συμφωνούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Καλεί τους μικρομεσαίους βαμβακοπαραγωγούς να συντονίσουν την πάλη τους με όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους και αγωνιστικά να διεκδικήσουν
· να καταργηθεί η ποσόστωση στο βαμβάκι και τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας,
· να αναπροσαρμοστούν σύμφωνα με τον πληθωρισμό τα κοινοτικά κονδύλια του βαμβακιού
· να συνδεθεί ολόκληρη η επιδότηση με την παραγωγή για να αναπτυχθεί η βαμβακοκαλλιέργεια και να διασφαλίσει το εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών.
· να απομονώσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΠΑΣΕΓΕΣ –ΣΥΔΑΣΕ-ΓΕΣΑΣΕ που στον κανονισμό του βαμβακιού αποδείχτηκαν « βασιλικότεροι του βασιλέως » και να αποκαλύψουν την υποκρισία τους, επειδή την ίδια περίοδο που διαμαρτύρονται για την αύξηση του κόστους παραγωγής, την ίδια ώρα προτείνουν μακροχρόνιο πάγωμα των επιδοτήσεων