ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

πεντηκοστη διδυμοτειχο

Με πρωταγωνίστρια τη γκάιντα, το κατεξοχήν παραδοσιακό όργανο της Θράκης διοργανώνονται στο Διδυμότειχο το Σάββατο και Κυριακή, 14 – 15 Ιουνίου 2008 οι εορταστικές εκδηλώσεις της Πεντηκοστής.
Το «Καλέ Παναΐρ», όπως το θυμούνται οι παλιοί και συνεχίζουν οι νεώτεροι, παραμένει η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, η οποία επικεντρώνεται γύρω από την λιτανεία της εικόνας του Χριστού.
Σύμφωνα με αυτό, την ημέρα της Πεντηκοστής μεταφέρεται από την εκκλησία του Χριστού του Κάστρου, η εικόνα του Παντοκράτορα, στον Άγιο Αθανάσιο για να επιστρέψει την επομένη του Αγίου Πνεύματος.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Διδυμοτείχου παραδοσιακοί οργανοπαίχτες της γκάιντας, θα περιδιαβούν το απόγευμα του Σαββάτου, τις γειτονιές της πόλης προσκαλώντας μουσικά τον κόσμο, να συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία. Εκεί, μετά τον εσπερινό, θα γίνουν από τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου τα εγκαίνια του εικαστικού χώρου της οικ. Ν. Κόκοτα «ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΠΟΣ» με έργα του Σπύρου Βασιλείου και με κεντρικό σύνθημα «από τον κόσμο που φεύγει στον κόσμο που έρχεται».
Η βραδιά θα πλαισιωθεί από ένα ευχάριστο μουσικοχορευτικό θρακιώτικο πρόγραμμα.
Την κυριώνυμη ημέρα, οι 30 περίπου γκαϊντατζήδες που συγκεντρώθηκαν για το σκοπό αυτό από διάφορα μέρη το Ν. Έβρου, θα κατηφορίσουν το κάστρο της πόλης μετά το τέλος της λειτουργίας, για να καταλήξουν πάλι στην κεντρική πλατεία, όπου θα διεξαχθεί το μεγάλο πανηγύρι με μουσικό πρόγραμμα από γκάιντες, χορευτικά συγκροτήματα και την προσφορά εδεσμάτων στον κόσμο.
Στην εκδήλωση αυτή ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου, Χρήστος Τοκαμάνης θα τιμήσει μερίδα οργανοπαιχτών για την πολύχρονη προσφορά τους.