ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

ο γενικος

Ήταν ένας γενικός που του άρεσε να διατάζει. 5 χρόνια στη διοίκηση του εργοστασίου τα ήξερε όλα τα κόλπα. Πώς να φαίνεται καλός, πώς να κάνει τους άλλους να τον συμπαθούν, πώς να νομίζει ο ίδιος ότι είναι κάποιος.
Στην ουσία, όλοι ήξεραν ότι είναι ένας γλείφτης της εξουσίας. Ένα άνανδρο ανθρωπάκι που έτυχε να φοράει παντελόνια, όχι γιατί ήταν άνδρας, αλλά επειδή ήταν της μόδας.
Κάθε πρωί που έμπαινε στο εργοστάσιο, όλοι γελούσαν από πίσω του. Πάλι φοράει παντελόνια έλεγαν. Δεν μπορεί όμως να αποδείξει ότι το αξίζει σχολίαζαν.
Πέρασαν οι μήνες και γλύφοντας ο γενικός παρέμενε στη θέση του. Έκανε προσλήψεις, φώναζε τις ιδιαιτέρες στο γραφείο του, έπινε τον καφέ του και διέταζε.
Στην ουσία, ότι έλεγε να γίνει (διαταγή) ήταν απαίτηση του αφεντικού, αλλά αυτός το περνούσε σαν δική του ιδέα.
Με τα χρόνια και από τη θέση που κατείχε και με τα μέσα που του προσέφερε, κατάφερνε να ανέρχεται. Ο οδηγός του τον μετέφερε σε σπίτια βουλευτών, μία φορά τον είχε πάει και στο σπίτι του υπουργού οικονομικών. Κανείς δεν γνωρίζει τι είπαν, αλλά από το ύφος του όλοι κατάλαβαν ότι είχε ανέβει 10 πόντος. Δεν είχε ψηλώσει, είχε ανέβει.
Τρία χρόνια μετά από την επίσκεψη στον Οικονομικών και ενώ ο γενικός είχε απολύσει έναν εργάτη, επειδή τον ζήλευε, ναι τον ζήλευε γιατί ήταν αχάριστος, τον ζήλευε γιατί ο εργάτης είχε ένα παιδί που σπούδαζε στο εξωτερικό με υποτροφία και δεν γούσταρε τέτοια ο γενικός, κάθισε στο γραφείο του. Εκεί που κάθονταν και χαίρονταν που είχε καταστρέψει μία οικογένεια, κτύπησε το κουδούνι.
Δύο αστυνομικοί πέρασαν την πόρτα. Του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο τμήμα ασφαλείας Ομονοίας.
Πριν τρία χρόνια, ο κύριος γενικός είχε πλαστογραφήσει εγγυητικές επιστολές τράπεζας, για να αγοράσει ένας άλλος φίλος του αφεντικού του 1.000 στρέμματα γης, προκειμένου να δημιουργήσει επιχειρήσεις.
Μόλις την ίδια μέρα ο κ. Γενικός κατέστρεψε μία οικογένεια.
Μόλις την ίδια μέρα, ο άνανδρος κ. Γενικός έπαιρνε το δρόμο για τη φυλακή.
Κι όμως ο κ. Γενικός που μπήκε φυλακή γιατί παρανόμησε, για να διατηρήσει εργοστασιακό αυτοκίνητο και οδηγό, είχε απολύσει έναν εργάτη που φορούσε παντελόνια, όχι γιατί ήταν της μόδας αλλά γιατί ήταν βιοπαλεστής. . . .
Εκείνη τη μέρα στο εργοστάσιο μίλησαν για θεία δίκη.


Ο κ. Γενικός άραγε, πίσω από τα σίδερα, ποια μόδα θα ακολουθήσει;


Γ.Τ. Κρατήστε στο νου σας πτυχές από το παραπάνω κείμενο. Ίσως κάποτε, κάτι ακούσετε για κάποιον που φοράει παντελόνια επειδή είναι της μόδας. Ίσως και σύντομα.