ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

αλεξανδρουπολη

Ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη διαρροή θειικού οξέος στο οδόστρωμα της παραλιακής οδού της Αλεξανδρούπολης, από φορτίο που μετέφερε φορτηγό από τη Βουλγαρία με προορισμό το Κιλκίς. (Το φορτίο είχε μεταφορτωθεί στο φορτηγό από τρία βαγόνια που ήταν σταθμευμένα στο σιδηροδρομικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης.)
«Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός να γίνεται η μεταφόρτωση τέτοιων επικίνδυνων φορτίων όπως είναι το θειικό οξύ, στον επιβατικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξανασυμβεί. Βέβαια, η νομοθεσία το προβλέπει και ταυτόχρονα δυστυχώς δεν είναι υποχρεωμένος να μας ενημερώσει κανένας με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες της Νομαρχίας να μην έχουν ενημέρωση για τα φορτία που εισέρχονται στη χώρα μας. Υπάρχει εναλλακτική λύση, είναι ο σταθμός Πόταμος όπου μπορούν να σταθμεύουν τα βαγόνια και να γίνεται από εκεί η μεταφόρτωση. Επικοινώνησα με τον υπεύθυνο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, τον κ. Αβραμίδη, και με διαβεβαίωσε ότι δίνεται εντολή όλα αυτά τα φορτία να μεταφέρονται στον Πόταμο, και από εκεί να γίνεται η μεταφόρτωση. Μετά από αυτό το περιστατικό θα είμαστε σε συνεχή εγρήγορση και θα παρακολουθούμε τα προϊόντα που μεταφέρει ο ΟΣΕ. Πιστεύω ότι ο κ. Αβραμίδης θα τηρήσει την προφορική δέσμευση του και ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε και γραπτή δέσμευση του ΟΣΕ ότι δεν πρόκειται να μεταφέρει και να μεταφορτώνει προϊόντα στον επιβατικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης.
Τα φορτηγά που μετέφεραν αυτά τα φορτία ελέγχθηκαν και πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις. Τώρα τι συνέβη και προκλήθηκε αυτή η διαρροή το διερευνάμε και ήδη οι υπηρεσίες μας ασχολούνται με αυτό, και προφανώς θα ακολουθήσουν οι νόμιμες κυρώσεις. Σε καμιά περίπτωση όμως η Νομαρχία δεν είχε την ευθύνη. Εμείς με τα δικά μας κλιμάκια ελέγχουμε τα φορτηγά, στο βαθμό που μπορούμε. Είναι γεγονός ότι μέσα από τους αυστηρούς ελέγχους που διενεργούμε και τα πρόστιμα που επιβάλλουμε «βγάλαμε» από τους δρόμους του Έβρου όλα εκείνα τα φορτηγά από τη Βουλγαρία που κυκλοφορούσαν στο νομό και πραγματικά ήταν επικίνδυνα. Επισκεφθήκαμε μάλιστα και τις αρμόδιες αρχές της Βουλγαρίας τις οποίες και ενημερώσαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοια φορτηγά, που έκρυβαν κινδύνους για την οδική ασφάλεια, να κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο του νομού μας. Παρακολουθούμε την υπόθεση και οι υπηρεσίες μας θα εξετάσουν κάθε λεπτομέρειας της. Πιστεύω όμως ότι είναι απαραίτητος ένας εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη μεταφορά προϊόντων και φορτίων κάτι που δυστυχώς σήμερα δεν υφίσταται. Η Βουλγαρία και η Ρουμανία, απ’ όπου έρχονται πολλά φορτηγά που μεταφέρουν προϊόντα, είναι χώρες που ανήκουν στη ΕΕ και εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να τα ελέγξουμε και δεν έχουν την υποχρέωση και οι ίδιοι να μας ενημερώσουν.