ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

αγροτες σε κινητοποιησεις

Τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού είναι αποκαλυπτικά. Το καλαμπόκι πουλιέται φέτος κάτω από 17 λεπτά, όταν πέρσι η τιμή εκκίνησης ήταν 27 λεπτά. Στα ίδια ποσοστά κινείται η μείωση της τιμής στα σιτηρά , ενώ μεγάλες ποσότητες παραμένουν απούλητες στις αποθήκες των παραγωγών και των Ενώσεων. Φτηνότερα από πέρσι θα πουληθεί το βαμβάκι και εξευτελιστικές παραμένουν οι τιμές στο γάλα και το κρέας. Αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία για το κόστος παραγωγής. Η αύξηση της τιμής στο πετρέλαιο και στο αγροτικό ρεύμα φτάνει το 40% . Στα λιπάσματα κατά μέσο όρο η τιμή αυξήθηκε περίπου στο 30% . Σημαντικές αυξήσεις επιβλήθηκαν στα φυτοφάρμακα, στους σπόρους, στα μηχανήματα, ενώ το κόστος των ζωοτροφών για τους κτηνοτρόφους έχει εκτιναχτεί σε μεγάλα ύψη.
Η αιτία για τη βαριά επιδείνωση των αγροτικών προβλημάτων είναι γνωστή . Βρίσκεται στην εφαρμογή την νέας ΚΑΠ και γενικότερα, της αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων . Αυτή η πολιτική της «ελεύθερης αγοράς» και του
«ανταγωνισμού» παρέδωσε την αγροτιά στα «νύχια» των εμποροβιομηχάνων και των πολυεθνικών που κερδοσκοπούν σε βάρος της
και θησαυρίζουν από τον ιδρώτα της. Αυτή η πολιτική έχει οδηγήσει στον Καιάδα του ξεκληρίσματος εκατοντάδες χιλιάδες μικροκαλλιεργητές, για να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή στα χέρια λίγων νεοτσιφλικάδων και αγροτοβιομηχάνων. Και τα χειρότερα έρχονται με τον λεγόμενο «έλεγχο υγείας» της νέας ΚΑΠ και τ’ άλλα αντιαγροτικά μέτρα που προωθούνται.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ, καλεί τους αγρότες του νομού μας να δώσουν δυναμικό το παρόν στο πρώτο προειδοποιητικό μπλόκο που οργανώνει η Παναγροτική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) μαζί με τους Αγροτικούς Συλλόγους του νομού μας, την Κυριακή 7-12-2008, στο ύψος της Κορνοφωλιάς.