ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

θρακη μου

Να επανασυνδέσει εμμέσως το θέμα της επαναλειτουργίας τη Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης επιχείρησε εκ νέου η Τουρκία δια στόματος του διαπραγματευτή της για την ένταξη στην ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς.
Ο Τούρκος αξιωματούχος όταν ρωτήθηκε στις Βρυξέλλες πότε η χώρα του προτίθεται να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Σχολής επανέλαβε πως «η τουρκική κυβέρνηση αναζητά το κατάλληλο νομικό πλαίσιο, το οποίο θα δώσει τη λύση στο πρόβλημα». Υποστήριξε δε, ότι στη χώρα του οι ορθόδοξοι πολίτες ελληνικής καταγωγής έχουν ίσα δικαιώματα με τους Τούρκους πολίτες και πως η κυβέρνηση γνωρίζει τις ανάγκες τους.
Έσπευσε ωστόσο να συμπληρώσει πως, «παράλληλα με τις δικές μας προσπάθειες, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αφουγκραστεί τις ανάγκες τις ‘τουρκικής μειονότητας’ της Δυτικής Θράκης» και κατέληξε ότι «και οι δύο πλευρές θα πρέπει να αναλάβουν ταυτόχρονες δράσεις και να επιδείξουν κοινό πνεύμα καλής θέλησης».
Ο Τούρκος διαπραγματευτής και υπουργός προεδρίας βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου η Αγκυρα συμφώνησε με την τσεχική προεδρία της ΕΕ να ανοίξει στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις το θεματικό κεφάλαιο που αφορά στη φορολογική μεταρρύθμιση.
ΠΑΣΟΚ: Η Τουρκία σύντομα θα κριθεί
Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικών, Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε σχετικά:
«Δυστυχώς, και ο κ. Εγκεμέν Μπαγίς, υπουργός Επικρατείας της τουρκικής κυβέρνησης και αρμόδιος για την πορεία της Τουρκίας προς την ΕΕ, μετέφερε το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, από το πεδίο του σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των σχέσεων Τουρκίας-Ε.Ε., στο πεδίο των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας, συνδέοντάς το μάλιστα και με το ευαίσθητο θέμα των μειονοτήτων στη Θράκη, τις οποίες με σημερινές δηλώσεις του βαπτίζει ως 'τουρκική' μειονότητα.
»Είναι προφανές ότι με αυτήν την τακτική, ο Τούρκος υπουργός, αφενός μεν επιχειρεί να δημιουργήσει δεδομένα αλλοιώνοντας την πραγματικότητα και εκμεταλλευόμενος την ασταθή και αβέβαιη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και, αφετέρου, δείχνει από τώρα πως η Τουρκία δεν θα αξιοποιήσει την ευκαιρία που της δίνει το crash test του Δεκεμβρίου του 2009, για την προώθηση και την αναβάθμιση των σχέσεών της με την ΕΕ. Συνεπώς, η Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστεί για την αντιμετώπιση κάθε δυνατού ενδεχομένου στο τέλος του τρέχοντος έτους».
Εφ. ¨Τα Νέα"