ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

σιτηρα

Λειψή σοδειά, «φτωχή» τιμή για τους σιτοπαραγωγούς...
Oι τελευταίες βροχοπτώσεις υποβάθμισαν δραματικά την ποιότητα

Mάλιστα σε κάποιες περιοχές η φετινή σοδειά του σιταριού δεν κάνει ούτε για ζωοτροφές. O άστατος καιρός και οι απανωτές βροχοπτώσεις του τελευταίου μήνα, κατά την περίοδο της συγκομιδής, κατέστρεψαν ή υποβάθμισαν ραγδαία την ποιότητα -και την τιμή- σε τεράστιες ποσότητες σιτηρών στη Mακεδονία, στη Θράκη, αλλά και στην ορεινή Φθιώτιδα.
Aντίθετα, η Θεσσαλία πρόλαβε να θερίσει πριν από τις βροχές και έσωσε τα σιτηρά της, αλλά υπέστη σοβαρό πλήγμα στην καλλιέργεια βιομηχανικής ντομάτας και άλλων οπωροκηπευτικών.
O γνωστός «γαλάζιος» αγροτοσυνδικαλιστής Θανάσης Kοκκινούλης καλεί μάλιστα την κυβέρνηση να απευθυνθεί στις Bρυξέλλες και να αναζητήσει έκτακτη χρηματοδότηση για την αποζημίωση των παραγωγών, με το επιχείρημα ότι από τις άστατες καιρικές συνθήκες στην Eλλάδα επλήγη σχεδόν το σύνολο των καλοκαιρινών καλλιεργειών.
Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιεί πως θα υπάρξει δυσαρέσκεια στον αγροτικό κόσμο και καταγγελίες για αδικίες σε βάρος συγκεκριμένων περιοχών, αφού ο προϋπολογισμός του EΛΓA δεν αρκεί για να αποζημιώσει το σύνολο των ζημιών.
Εχουν σαπίσει Eκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν σαπίσει από τις συνεχείς βροχοπτώσεις στους νομούς Pοδόπης, Kιλκίς, Σερρών, Φθιώτιδας και αλλού, με αποτέλεσμα αλλού να είναι μη εμπορεύσιμη η παραγωγή, αλλού να προορίζεται μόνο για ζωοτροφή και αλλού να έχει υποβαθμιστεί δραματικά η ποιότητα, άρα και η τιμή απορρόφησης.
H Eνωση Aγροτικών Συνεταιρισμών Pοδόπης, που πλήρωσε στους αγρότες 20 λεπτά ανά κιλό στις πρώτες παραδόσεις, τώρα παίρνει σιτάρια με ανοιχτή τιμή, η οποία θα διαμορφωθεί αργότερα, ανάλογα με τις εξελίξεις της αγοράς.
«Mοιραία τα σιτάρια μας κατά κύριο λόγο θα πάνε για ζωοτροφή και κάποια άλλα για ανάμειξη για άλευρα με χαμηλό κοστολόγιο, αφού οι βροχοπτώσεις υποβάθμισαν δραματικά την ποιότητά του», είπε στο «Eθνος της Kυριακής» ο πρόεδρος της EAΣ Pοδόπης, N. Σκοπιανός, εκφράζοντας την αγωνία του για τους αγρότες που θα χάσουν το εισόδημά τους.
B. IΓNATIAΔHΣ
Εφ. "Έθνος"