ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

καλλιεργουν κλιμα για μειονοτητα

Συντονισμένο «παιχνίδι» στη Θράκη στήνεται με πρωταγωνιστή το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, ώστε να συντηρηθεί το κατάλληλο κλίμα και να δημιουργηθεί το ευνοϊκό περιβάλλον για να νομιμοποιηθούν και υλοποιηθούν εμπράκτως οι διεκδικήσεις της Αγκυρας.

Σειρά παράξενων περιστατικών και γεγονότων παρατηρούνται τις τελευταίες εβδομάδες στη Θράκη, που συμπίπτουν χρονικώς με την έγερση μειονοτικού ζητήματος στις διμερείς σχέσεις από τον κ. Ερντογάν, τον Α. Νταβούτογλου και τον Ε. Μπαγίς.

Ο Τούρκος γενικός πρόξενος στην Κομοτηνή Μουσταφά Σαρνίτς, με την ευκαιρία της τελετής αποφοίτησης των παιδιών από τα «Κοράν Κουρσού», τα ισλαμικά κατηχητικά με τα οποία έχει γεμίσει η Θράκη, πήγε στο πομακοχώρι Κέχρος και έδωσε το δικό του μήνυμα: «...Βλέπω εδώ μια τουρκική κοινότητα που εργάζεται με αυταπάρνηση. Συνεχίστε αυτόν τον αγώνα χωρίς να υποκύψετε και στηρίξτε τον τουρκισμό, χάρη σε σας θα επιβιώσει ο τουρκισμός της Θράκης και θα συνεχίσει να ζει...». Ο κ. Σαρνίτς, κινούμενος εκτός ορίων της αρμοδιότητάς του, υποσχέθηκε μάλιστα και υποστήριξη για να «λυθούν τα πολλά προβλήματα...».

Προβληματισμός
Ο κ. Σαρνίτς όμως, λίγες ημέρες αργότερα, επισκέφθηκε το πομακοχώρι Χλόη, για να συμμετάσχει στον εορτασμό που προσπαθούν να καθιερώσουν ορισμένοι για τα «Σαράντα Κουρμπάνια» (τις σαράντα θυσίες). Η εκδήλωση έγινε στη μνήμη των... σαράντα πολεμιστών κάποιου Σουλεϊμάν Πασά, που έπεσαν στον αγώνα για την κατάκτηση της Θράκης τον 14ο αιώνα! Τα περιστατικά αυτά (τα οποία αποκαλύπτει ο «Αντιφωνητής» της Κομοτηνής) έχουν προκαλέσει δικαιολογημένο προβληματισμό για τη μεθοδική και συστηματική προσπάθεια του τουρκικού προξενείου, υπερβαίνοντας πλήρως την αποστολή και τους όρους εντολής του, να καλλιεργήσει ευνοϊκό έδαφος για τις διεκδικήσεις της χώρας του, παρεμβαίνοντας ευθέως και με διχαστικό τρόπο στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας που το φιλοξενεί.

Στο πλαίσιο της αναζήτησης... «ηρώων» οι άνθρωποι του τουρκικού προξενείου ασχολήθηκαν και με την ανέγερση παράνομων μνημείων σε δασική έκταση.

Στα Χίλια, ενόψει του πανηγυριού, το οποίο είχε σχεδόν εκτουρκισθεί, φέτος φρόντισαν «άγνωστοι» να ανεγείρουν μέσα στο δάσος ολόκληρη τσιμεντένια κατασκευή στη μνήμη του Μεχμέτ Χιλμί, δάσκαλου στο επάγγελμα και δυναμικού «εθνικιστή», ο οποίος θεωρείται πατέρας του «τουρκισμού» στη Θράκη και έκδοτης (από το 1924) των πρώτων εφημερίδων στην περιοχή της Θράκης που προωθούσαν την εμπέδωση του κεμαλισμού.

Για το πώς λειτουργούν όμως στη Θράκη τα «κηρύγματα» της τουρκικής ηγεσίας είναι ενδεικτικό το μήνυμα που απηύθυνε ο ψευδομουφτής Ξάνθης και επίδοξος ηγέτης της μειονότητας Αχμέτ Μετέ με την ευκαιρία της εορτής των «τριών ιερών μηνών».

«...Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της μητέρας πατρίδας Τουρκικής Δημοκρατίας μίλησε ανοικτά για τα προβλήματα στη Δυτική Θράκη, μας γεμίζει ικανοποίηση και ελπίδα και γι αυτό τον ευχαριστούμε».

Ο κ. Μετέ, δίνοντας τη δική του ερμηνεία φυσικά για τη Συνθήκη της Λοζάνης, τόνισε ότι η «τουρκική μουσουλμανική μειονότητα έχει αφεθεί στην Ελλάδα υπό την προστασία της μητέρας πατρίδας Τουρκίας» και σε πλήρη συμπορευση με την Αγκυρα δηλώνει ότι «οι δυο χώρες πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί για την επίλυση των προβλημάτων της μειονότητας». Ο κ. Μετέ αναφέρει ακόμη ότι ως «Τούρκοι, μουσουλμάνοι της Δ. Θράκης, θέλουμε να απολαμβάνουμε ελεύθερα τη θρησκεία, τη γλώσσα, τις παραδόσεις, την εθνική ταυτότητά μας και τις ιδέες μας...».

Ο κ. Μετέ στο ίδιο μήνυμα κάλεσε τους μουσουλμάνους να στέλνουν τα παιδιά τους μόνο στα μειονοτικά (και όχι στα δίγλωσσα δημόσια) σχολεία, για «να μη χάσουν τη θρησκευτική και εθνική ταυτότητά τους, μεγαλώνοντας μακριά από ισλαμική τουρκική ταυτότητα...».

www.ethnos.gr