ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

νεος αγορανομικος κωδικας

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Τροποποίηση του Αγορανομικού Κώδικα-Ν. 3668/08» διοργάνωσε η Διεύθυνση Εμπορίου του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, χθες, Κυριακή, 8 Μαρτίου.
«Η ημερίδα αυτή ήταν απαραίτητη προκειμένου να κάνουμε γνωστό σ’ όλους τους επαγγελματίες το νέο αγορανομικό κώδικα και τις αλλαγές που θα υφίστανται στο εξής. Αναμορφώνονται και αυστηροποιούνται τα περισσότερα από τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε βάρος όσων δεν εφαρμόζουν το νέο κώδικα. Οι διοικητικές κυρώσεις φτάνουν μέχρι το κλείσιμο της επιχείρησης σύμφωνα με όσα προβλέπονται στα άρθρα του σχετικού νόμου. Με αυτά τα δεδομένα οφείλαμε μια και είστε εσείς αυτοί οι οποίοι θα δουλέψετε με τα νέα δεδομένα να σας ενημερώσουμε. Οι αλλαγές είναι αρκετές και στόχος είναι να ισχυροποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο το οποίο ισχύει σε πολλά τμήματά του από το 1947, η τροποποίηση ήταν απαραίτητη. Η νοθεία και η αισχροκέρδεια θα πρέπει να παταχθούν. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συμβάλλουμε όλοι.
Είμαστε υπεύθυνοι ο καθένας από τη θέση του. Η εξομάλυνση της αγοράς δεν είναι προσωπική υπόθεση κανενός. Όλοι κρινόμαστε. Η κοινωνία στέλνει μήνυμα όχι σε πρόσωπα, αλλά σε όλο το πολιτικό σύστημα. Υπήρξαν αντιδράσεις ως προς την αποτελεσματικότητα του κώδικα σχετικά με την πάταξη της νοθείας και της αισχροκέρδειας. Ο χρόνος θα το δείξει και η προσωπική μας συμβολή.
Εμάς, ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, μας δίνει μεν την αρμοδιότητα για την απόφαση της επιβολής των διοικητικών προστίμων, όπως και τη δυνατότητα να επιβάλλουμε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις προσωρινή ή οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας, αλλά ενώ έχουμε την ευθύνη και το κόστος, δεν έχουμε δικαίωμα είσπραξης επί των επιβαλλόμενων προστίμων.
Θα περιμένουμε επίσης να δοθούν και άλλες αρμοδιότητες και διευκρινίσεις σε ό, τι αφορά την υγιεινή τροφίμων, χώρων των επιχειρήσεων.
Μέσα από τον γόνιμο διάλογο που θα ακολουθήσει με όλους τους επαγγελματίες του νομού και τους φορείς πιστεύω ότι θα βρούμε τον καλύτερο δρόμο συνεργασίας και εφαρμογής του κώδικα. Γνωρίζουμε ότι οι καιροί είναι χαλεποί και ο επιχειρηματικός κόσμος δεινοπαθεί, αλλά και ο καταναλωτής πρέπει να προστατευθεί, εμείς, εσείς έμμεσα, μέσα από τη δική του προστασία. Η αγορά θα πρέπει να βρει τους ρυθμούς της.»
Όπως, εξάλλου, δήλωσε ο αντινομάρχης Οικονομικών - Διοίκησης -Ποιότητας Ζωής κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση του επαγγελματικού κόσμου και των φορέων για τις αλλαγές που περιλαμβάνει ο νέος αγορανομικός κώδικας, ώστε μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο να βρεθεί η καλύτερη λύση προς όφελος των ιδίων και κυρίως του καταναλωτή, ο οποίος πρέπει να προστατευθεί από τυχόν φαινόμενα κερδοσκοπίας. Τους κάλεσε δε να εφαρμόσουν τις νέες διατάξεις του κώδικα και να είναι πάντοτε σωστοί επαγγελματίες απέναντι στον καταναλωτή.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

me toso ligo kosmo, dhmarxoi den ginontai

Ανώνυμος είπε...

h byssa exei dhmarxo