ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

αλλο βουλευτης, αλλο υποψηφιος

Εντείνεται η κινητικότητα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ στον Έβρο, καθώς το ενδιαφέρον των υποψήφιων βουλευτών εκδηλώνεται σταθερά με δημόσιες δηλώσεις και κινήσεις που στοχεύουν στην πολυπόθητη ένταξη στο ψηφοδέλτιο. Η συζήτηση γύρω από την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, κ. Απόστολου Φωτιάδη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ο ίδιος, ξεκαθαρίζει ότι θα είναι υποψήφιος, καθώς οι πάνω από 20.000 σταυροί αποτελούν το δυνατό του χαρτί που φαίνεται ότι τον ακολουθεί εδώ και χρόνια.
Εκτός από την έντονη και συνεχή παρουσία του νυν βουλευτή, κ. Ντόλιου στελέχη όπως οι κ.κ. Π. Ζαπάρτας και Γ. Παπαδόπουλος δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι για τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο, ενώ αρκετά νωρίτερα οι κυρίες Α. Δεληγιάννη, Ο. Ρενταρή και Ε.Τσιαούση εκδήλωναν επίσης τις προθέσεις τους για τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην ίδια κατεύθυνση φαίνεται ότι δουλεύει και ο κ. Μαραγκοζούδης, ο οποίος είχε συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.
Και ενώ σε τοπικό επίπεδο οι υποψήφιοι έχουν κάθε λόγο να επιθυμούν γρήγορο ξεκαθάρισμα, κεντρικά δεν φαίνεται να βιάζονται με τον ίδιο τρόπο. Το θέμα θα παραμένει ανοιχτό (για λόγους που σχετίζονται με την αποφυγή εσωτερικών συγκρούσεων, και όχι μόνο) κάτι το οποίο θα υποχρεώσει πολλούς από τους ενδιαφερόμενους να ταξιδέψουν πολλές φορές στην πρωτεύουσα προκειμένου «να δέσουν την υποψηφιότητα».Απόστολος Φωτιάδης: «Θα είμαι και πάλι υποψήφιος βουλευτής»Στην ερώτηση για το εάν ο ίδιος θα είναι και πάλι υποψήφιος καθώς δημοσιεύματα Αθηναϊκών εφημερίδων αναφέρονται στο ενδεχόμενο να μην είναι, ο κ. Φωτιάδης απαντά: «Υποψηφιότητα θα υπάρχει γιατί δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα στέλεχος που έχει εκλεγεί τόσες φορές και μάλιστα πάντα πρώτος. Είμαι πάντα σε ετοιμότητα γιατί γνωρίζω ότι από την επομένη των εκλογών ο πολιτικός πρέπει πάντα να ξεκινάει την προετοιμασία για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση Η πολιτική είναι η ζωή μου. Είμαι έτοιμος για την εκλογική αναμέτρηση και θεωρώ ότι ήδη είμαι βουλευτής του Νομού πάντα με την υποστήριξη και τη βούληση του κόσμου. Είναι γνωστό, ό,τι από την προηγούμενη φορά θα είχα εκλέγει αλλά εξ αιτίας του εκλογικού νόμου τον οποίο και εγώ ψήφισα χάσαμε την έδρα η οποία πήγε στη Ν.Δ. Δεν δικαιούμαι λοιπόν να διαμαρτύρομαι γι’ αυτό που έχει συμβεί.. Πιστεύω ότι το συμφέρον της χώρας είναι να φύγει η κυβέρνηση γιατί σε μία τέτοια κρίσιμη για τη χώρα στιγμή το καλό θα ήταν ο λαός να μιλήσει με την ψήφο του. Δυστυχώς δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση μπορεί να δείξει τέτοια ευαισθησία» καταλήγει
Τι γράφει το Έθνος
Στον Έβρο κάποιοι σκέφτηκαν μήπως θα έπρεπε να τεθεί εκτός ψηφοδελτίου ο Απ. Φωτιάδης, λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση του Βατοπεδίου. Ο ρόλος του, όμως, που αποδείχτηκε πως ήταν «καθαρός» και οι σχεδόν 22 χιλιάδες σταυροί που συγκέντρωσε στις προηγούμενες εκλογές, λειτουργούν αποτρεπτικά στη δημόσια εκδήλωση αυτών των «φιλοδοξιών». Αντίθετα, ανοιχτό είναι το θέμα για τα τέσσερα πρόσωπα που ακολουθούν (Ζ. Μαραγκοζούδης, Γ. Παπαδόπουλος, Α. Δεληγιάννη - Τσιούλπα και Ε. Παχτσεβάνη), καθώς όλοι έχουν κάτω από 6.500 ψήφους.
Προβληματισμός
Στη Ροδόπη υπάρχει προβληματισμός για το πολιτικό μέλλον ενός μουσουλμάνου υποψηφίου και μιας γυναίκας, που όμως είναι νέα και αρκετοί υποστηρίζουν πως πρέπει να είναι ξανά υποψήφια. Ο λόγος για τον Κοτζά Μουμίν Ριτβάν, που συγκέντρωσε 2.435 ψήφους και την Ο. Τσετινέ που ήρθε τελευταία με 2.191 ψήφους. Στην Ξάνθη όλα δείχνουν πως θα αντικατασταθεί ο Μαξούμ Τζενάν, ο οποίος συγκέντρωσε μόλις 411 σταυρούς.

Ιωάννα Παρασχάκη

Εφ. "Η Γνώμη"