ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

λυκοι αφανιζουν κοπαδια στις σαπες

Αγέλες πεινασμένων λύκων κατέβηκαν από τα χιονισμένα βουνά και λεηλατούν τα μαντριά στην περιοχή των Σαπών, στα σύνορα Ροδόπης και Έβρου. Οι κτηνοτρόφοι βρίσκουν καθημερινά κατασπαραγμένα κουφάρια από τα ζώα τους, ενώ είναι πολύ περισσότερα αυτά που οι λύκοι σέρνουν μαζί τους στα λημέρια τους, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να μην μπορούν να αποζημιωθούν!

Όσο πέφτει η θερμοκρασία, τόσο αυξάνονται οι επιθέσεις σε περιοχές που βόσκουν αμέριμνα τα αιγοπρόβατα. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Σαπών Μιχάλης Ρούφος στην εφημερίδα «Χρόνος» της Κομοτηνής, οι πεινασμένοι λύκοι δεν φοβούνται καθόλου την ανθρώπινη παρουσία και δεν νιώθουν την ανάγκη να προστατευθούν όταν βλέπουν άνθρωπο, ενώ εύκολα αντιμετωπίζουν τα κυνηγόσκυλα και τα τσοαμπανόσκυλα!

Αλλά και οι ίδιοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους, καθώς είναι ζώα υπό προστασία και θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου! Κι αυτό, κάνει τα αγρίμια να αισθάνονται τόσο ασφαλή, ώστε να κυκλοφορούν ακόμη και στους… δρόμους και μάλιστα μέρα- μεσημέρι, ενώ από τη φύση τους κυνηγούν τη νύχτα!

Καθημερινά, από ένα μαντρί μπορεί να χαθούν δέκα ή και δεκαπέντε ζώα. Όμως, οι κτηνοτρόφοι βρίσκουν υπολείμματα από δύο ή τρία το πολύ… Τα υπόλοιπα τα έχουν πάρει οι λύκοι μαζί τους και δεν υπάρχει απόδειξη ότι τα έφαγαν, ώστε να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ! Και τώρα, οι κτηνοτρόφοι ζητούν να βρεθούν λύσεις, ώστε να μην πληρώνουν από την τσέπη τους τη ζημιά που υφίστανται.

www.protothema.gr